r
Nosalty Logó

Répás süti

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Cafika
Répás süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 374 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 2992 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 298 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    540.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    967 micro
  • β-karotin
    2305 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 374 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.1 g

Zsír

  • Összesen
    158.6 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4322.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    699 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    393 mg
  • Foszfor
    1507 mg
  • Nátrium
    1647 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    356 g
  • Cukor
    124 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    339.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2091 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    525 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    7736 micro
  • β-karotin
    18442 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1528 micro
Összesen 2992 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    431.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    773 micro
  • β-karotin
    1842 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 298 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lereszelt répához hozzáadjuk a citromlét, elkeverjük.
  2. Előmelegítjük a sütőt.
  3. Az átszitált mix - C lisztet összekeverjük a hajdina liszttel, a sütőporral, a pici sóval és a dióval.
  4. A tojássárgát a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a lisztes diót, végül a répát, az egészet jól elkeverjük.
  5. Felverjük a tojásfehérjét, majd a óvatosan a masszához keverjük.
  6. A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és mehet is a sütőbe, majd tűpróbát végzünk, ha nem ragad, akkor kész.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 23x32
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 40224
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 23.

Ajánló

A receptben rumba áztatott mazsola (50 g) is van, de épp nem volt otthon.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Erre a finom receptre a dobré jedlo c. szlovák  újságban akadtam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...