r
Nosalty Logó

Répás-sajtos "nyalóka"

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Répás-sajtos "nyalóka"
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír

a tésztához

a díszítéshez

Összesen 159 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír

a tésztához

a díszítéshez

Összesen 957 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír

a tésztához

a díszítéshez

Összesen 180 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    470.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    877 micro
  • β-karotin
    2096 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 159 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.4 g

Zsír

  • Összesen
    62.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    483 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2824.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    799 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    661 mg
  • Nátrium
    1228 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    267.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1734 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    319 mg
  • Retinol - A vitamin:
    468 micro
  • α-karotin
    5261 micro
  • β-karotin
    12575 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    878 micro
Összesen 957 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    529.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    987 micro
  • β-karotin
    2359 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 180 kcal

Hozzávalók

a tésztához

a díszítéshez

Elkészítés

a tésztához

  1. A tojásokat verjük fel a sóval meg a borssal. Keverjük hozzá a lisztet meg a zsemlemorzsát. Adjuk hozzá a megpucolt, finomra reszelt sárgarépát.
  2. 24-es mini muffin tepsit olaj spray-vel fújjuk ki. Kanalazzuk bele a masszát, félig legyen a mélyedés.
  3. Forró sütőbe tolva tűpróbáig sütjük.
  4. Hagyjuk hűlni a tepsiben, majd kiszedjük egy tányérra.

a díszítéshez

  1. 2-2 mini muffint megkenünk puha krémsajttal, és összeragasztjuk.
  2. Megkenjük vékonyan kívülről a muffin golyókat, meghempergetjük reszelt sajtban.
  3. Kapribogyóval, sárgarépával nyuszikat, meg csibéket "alkotunk".
  4. Hurkapálcikára szúrva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 3
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 389
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Néhány éve nagyon népszerű lett a sütinyalóka. Mi van akkor, ha nem vagyunk oda az édességekért? Főleg ünnepekkor, amikor mindenki jóformán csak azt süt. 

Hozzávalók

a tésztához

a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...