r
Nosalty Logó

Répa-gravlax

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gréti
Répa-gravlax
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 190 kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 381 kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 73 kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1113.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    938 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11806 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    366 micro
Összesen 190 kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2226.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    1875 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    356.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2434 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9902 micro
  • β-karotin
    23612 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    732 micro
Összesen 381 kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    468 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1904 micro
  • β-karotin
    4541 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 73 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A négy répát megpucoljuk, és egy sóval kiszórt sütőedénybe fektetjük egymás mellé, aztán a tetejükre rászórjuk úgy a sót, hogy mindenhol letakarja, sehol se kandikáljon ki a fehér lepel alól narancssárga folt. Így toljuk az előmelegített sütőbe úgy 35-40 percre sülni.
  2. Kivéve a tálat a sütőből, késsel óvatosan bányásszuk ki a répákat a sóágyból, majd éles késsel vágjuk olyan vékony szeletekre, amilyenekre csak tudjuk, és fektessük a szeleteket egy tányérra.
  3. Egy keverőtálba kanalazzunk 2 ek. olívaolajat, öntsük bele fél citrom levét, egy kanál mézet, egy kiskanál dijoni mustárt, egy csipet sót, frissen aprított kaprot, egy csepp szardellapasztát (ha tényleg vegán szeretnénk elkészíteni, ez kihagyható), egy kiskanál füstölt paprikát és egy kis lereszelt céklát (ha ez nincs, a leve is jó). Dolgozzuk össze a pác hozzávalóit.
  4. A répaszeleteket megforgattva kenjük le a páccal, a maradékot kenjük a tetejükre, majd letakarva menjenek a hűtőbe minimum pár órára, de lehetőleg egy éjszakára pácolódni.
  5. Másnap díszítsük fel a tálat, és így kínáljuk a répa-gravlaxot, jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1487
  • Feltöltés dátuma: 2020. július 18.

Ajánló

Bagelre, szendvicsbe, rozskenyeres vajas pirítósra vagy zöld salátával, paradicsommal, nagyszerű a nap bármely szakában!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A gravlax eredetileg pácolt lazac. Ez talán a legszebb húsú hal, és ha megnézitek, milyen egy pici sütés és pácolás után a sárgarépa, vigyázzatok, akár össze is téveszthetitek vele!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...