adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
190
kcal
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
381
kcal
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
73
kcal
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.4 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1113.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 938 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 178.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1217 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 11806 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 366 micro
Összesen
190
kcal
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 17.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2226.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 140 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 1875 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 356.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2434 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 167 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 9902 micro
-
β-karotin 23612 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 732 micro
Összesen
381
kcal
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 3.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 428.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 28 mg
-
Nátrium 361 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.2 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 68.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 468 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1904 micro
-
β-karotin 4541 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 141 micro
Összesen
73
kcal
Hozzávalók
-
4 közepes db sárgarépa
-
1 kis db cékla
-
2 ek olívaolaj
-
1 teáskanál dijoni mustár
-
1 ek méz
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
2 szál kapor
-
1 g szardellapaszta
-
1 kk füstölt pirospaprika
Elkészítés
- A négy répát megpucoljuk, és egy sóval kiszórt sütőedénybe fektetjük egymás mellé, aztán a tetejükre rászórjuk úgy a sót, hogy mindenhol letakarja, sehol se kandikáljon ki a fehér lepel alól narancssárga folt. Így toljuk az előmelegített sütőbe úgy 35-40 percre sülni.
- Kivéve a tálat a sütőből, késsel óvatosan bányásszuk ki a répákat a sóágyból, majd éles késsel vágjuk olyan vékony szeletekre, amilyenekre csak tudjuk, és fektessük a szeleteket egy tányérra.
- Egy keverőtálba kanalazzunk 2 ek. olívaolajat, öntsük bele fél citrom levét, egy kanál mézet, egy kiskanál dijoni mustárt, egy csipet sót, frissen aprított kaprot, egy csepp szardellapasztát (ha tényleg vegán szeretnénk elkészíteni, ez kihagyható), egy kiskanál füstölt paprikát és egy kis lereszelt céklát (ha ez nincs, a leve is jó). Dolgozzuk össze a pác hozzávalóit.
- A répaszeleteket megforgattva kenjük le a páccal, a maradékot kenjük a tetejükre, majd letakarva menjenek a hűtőbe minimum pár órára, de lehetőleg egy éjszakára pácolódni.
- Másnap díszítsük fel a tálat, és így kínáljuk a répa-gravlaxot, jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1487
- Feltöltés dátuma: 2020. július 18.
Ajánló
Bagelre, szendvicsbe, rozskenyeres vajas pirítósra vagy zöld salátával, paradicsommal, nagyszerű a nap bármely szakában!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
581 recept
A gravlax eredetileg pácolt lazac. Ez talán a legszebb húsú hal, és ha megnézitek, milyen egy pici sütés és pácolás után a sárgarépa, vigyázzatok, akár össze is téveszthetitek vele!