Rénszarvassült gyömbéres lazaccal-vadrizzsel
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Pischti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
125g lazac159 kcal
-
125g vadrizs446 kcal
-
125g zöldségkeverék90 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
75g joghurt46 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
Összesen
860
kcal
- 11% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
500g lazac635 kcal
-
500g vadrizs1785 kcal
-
500g zöldségkeverék360 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
300g joghurt183 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
Összesen
3439
kcal
- 11% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
26.9g lazac34 kcal
-
26.9g vadrizs96 kcal
-
26.9g zöldségkeverék19 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
16.2g joghurt10 kcal
-
0.8g vaj5 kcal
-
2.3g napraforgó olaj20 kcal
Összesen
184
kcal
- 11% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 50.8 g
Zsír
-
Összesen 23.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1722.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 158 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 294 mg
-
Foszfor 1013 mg
-
Nátrium 196 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 114 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 273.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 407 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 545 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 165 micro
-
Kolin: 174 mg
-
Retinol - A vitamin: 87 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 275 micro
Összesen
860
kcal
- 11% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 203.3 g
Zsír
-
Összesen 93.6 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 299 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6889 g
-
Cink 36 mg
-
Szelén 180 mg
-
Kálcium 631 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 1176 mg
-
Foszfor 4053 mg
-
Nátrium 785 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 455.8 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 51 mg
VÍZ
-
Összesen 1092.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1627 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 22 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 54 mg
-
D vitamin: 2181 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 80 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 661 micro
-
Kolin: 696 mg
-
Retinol - A vitamin: 350 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 92 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1100 micro
Összesen
3439
kcal
- 11% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11 g
Zsír
-
Összesen 5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 371.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 218 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 58.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 117 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
184
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg lazac
-
50 dkg vadrizs
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
-
3 dl joghurt
-
1 ek vaj
-
0.5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- A rénszarvast felszeleteljük 0,5 cm vastag szeletekre (mert nagyon száraz, kemény húsa van), befűszerezzük sóval, borssal, majd kevés olajon megsütjük két oldalon. Ha készresült, megszórjuk kakukkfűvel (aprítva, és csak sütés után, mert elveszti az aromáját!).
- A lazacfilét szintén sózzuk, borsozzuk, és gyömbért reszelünk rá gazdagon, majd vajban készre pároljuk két oldalról. Ha megpárolódott, pirosra sütjük.
- A vadrizst a szokásos módon elkészítjük, és a már felpárolt vegyes zöldséggel finoman összeforgatjuk. Nem törjük össze!!!
- A kapros mártás roppant egyszerű: a joghurtot elkeverjük aprított kaporral.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 7
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4272
- Feltöltés dátuma: 2011. december 02.
Ajánló
Könnyű, félszáraz fehérbort ajánlok hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Pischti
2 recept
Szintén Svédországban készítettem. Nyilván ott nem volt lehetetlen rénszarvashúst beszerezni, de nem is könnyű!!! Inkább kuriózumként töltöttem fel, mint napi receptként nyilván, de a hazai viszonylathoz képest helyettesíthető a hús mással. Elsősorban az volt a célom ezzel a recepttel, hogy szemléltessem a jávorszarvas és a rénszarvashús közti különbséget: http://www.nosalty.hu/recept/javorszarvas-sult-tejszines-mustaros-martassal