r
Nosalty Logó

Rendhagyó vargabéles

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Rendhagyó vargabéles
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 660 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2634 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 203 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.6 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    285 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1564.9 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    253 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    508 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.4 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    151 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    372 micro
Összesen 660 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.4 g

Zsír

  • Összesen
    84 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6259.6 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    834 mg
  • Vas
    1011 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    2030 mg
  • Nátrium
    647 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    329.8 g
  • Cukor
    217 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    683.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    589 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    393 micro
  • Kolin:
    902 mg
  • Retinol - A vitamin:
    586 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1489 micro
Összesen 2634 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    482.6 g
  • Cink
    101 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    78 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    46 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 203 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A metéltet főni tesszük.
  2. A 4 tojássárgát 5 ek cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk az áttört túrót, tejfölt, vaníliát, citromhéjat, a megfőtt és kihült metéltet, az 5 ek cukorral keményre vert tojáshabot és a gyümölcsöt.
  3. A piskótához a tojásfehérjéből a cukor fokozatos hozzáadásával kemény habot verünk, hozzáadjuk a 2 tojássárgáját, majd a sütőporos lisztet.
  4. A tölteléket sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elegyengetjük, majd kanállal rárakjuk a piskóta masszát, és óvatosan elsimítjuk.
  5. Előmelegített sütőbe tesszük. Amikor a piskóta szép rózsaszín (12-15 perc) sütőpapírral letakarjuk, a lángot mérsékeljük, és hagyjuk, hogy a töltelék is átsüljön, kb. még 10 perc (tűpróba).
  6. A megsült tésztát, a lezárt és résnyire nyitott sütőben hagyjuk, amíg langyosra hűl. Ekkor ráhelyezünk a tepsire egy tálcát, és megfordítjuk, hogy a töltelék felül kerüljön. Máris fogyasztható.
  • Tepsi mérete: 25x30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 116
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 32298
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rendhagyó vargabéles
Csiki Piroska 230 recept

Adva voltak a hozzávalók, se kedvem, se idő nem volt már tésztát gyúrni, gondoltam megpróbálom piskótával. A családnak tetszett, lehet, hogy ezután csak így készítem. Egy kis adagot megmentettem másnapra, a hűtőben a piskóta átitatódott a töltelékkel, hidegen másnap is nagyon finom volt. A tepsi méretétől függően változik a sütési idő. Ha magasabb tésztát szeretnénk, akkor kisebb tepsibe tesszük, és tovább sütjük. A piskótát készíthetjük 3 vagy 4 tojásból is, ha vastagabb tésztát szeretnénk.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...