r
Nosalty Logó

Rémegyszerű mákos finomság

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Az ördög szakácsnője
Rémegyszerű mákos finomság
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 751 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 3756 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 332 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1922.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    827 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    658 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.8 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 751 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.4 g

Zsír

  • Összesen
    179.5 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    84 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9613.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    4135 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    747 mg
  • Foszfor
    3290 mg
  • Nátrium
    1272 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    483.8 g
  • Cukor
    310 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    974 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    331 mg
  • Retinol - A vitamin:
    923 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    610 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    515 micro
Összesen 3756 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    853 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    367 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 332 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzátesszük a sütőport, cukrot, mákot, fahéjat, citromhéjat, a tojásokat.
  2. Megolvasztjuk a margarint, és azt is a tálba tesszük.
  3. Langyosra melegítjük a tejet, és lassú, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tésztához.
  4. A simára kevert tésztát vajazott-lisztezett vagy (én így csináltam) sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és elsimítjuk.
  5. Sütőben készre sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük!)
  6. Hagyjuk kihűlni, majd tetszőleges formájú darabokat szaggatunk belőle (én szívet és virágot csináltam).
  7. Porcukorral és/vagy bármilyen ehető dekoranyaggal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 5932
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rémegyszerű mákos finomság
Az ördög szakácsnője 36 recept

Régóta kerestem ennek a sütinek a receptjét. Most végre találtam egy hasonlót a neten, és kis módosítással elkészítettem. Alapból dupla, esetleg tripla adag készítését ajánlom, mert különben nagyon kevés.

Hozzávalók

A tésztához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...