r
Nosalty Logó

Régimódi fánk sütőben

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Júlia
Régimódi fánk sütőben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 4% Zsír

tészta

forgatás

Összesen 193 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 4% Zsír

tészta

forgatás

Összesen 2317 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 4% Zsír

tészta

forgatás

Összesen 285 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 193 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.4 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    383 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1453.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    369 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    634 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    454.5 g
  • Cukor
    259 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    259.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    338 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    545 micro
Összesen 2317 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 285 kcal

Hozzávalók

tészta

forgatás

Elkészítés

tészta

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és a fánkos formát kikenjük egy kevéske olajjal.
  2. A száraz és a nedves hozzávalókat külön-külön összekeverjük, amíg minden jól elkeveredik egymással. Utána a száraz hozzávalókhoz hozzáadjuk a nedveseket, és egy spatulával, addig keverjük, amíg éppen hogy összeáll a tészta, mert nem szabad túl sokáig kevergetni, akkor kemény és fojtós lesz a fánk.
  3. A tésztát habzsákba töltjük, és ennek a segítségével töltöm meg a formákat, olyan 3/4-ig. Majd a sütőben 7-9 percig készre sütöm.
  4. Közben a porcukrot összekeverjük a maradék fahéjjal. Amint a fánkok kikerültek a sütőből, és már kézzel meg lehet fogni őket, bele kell forgatni a porcukorba, hogy teljesen befedje az egészet. Hagyjuk teljesen kihűlni, és lehet is fogyasztani.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6753
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Államvizsga időszakban mi más jobb dolga lehet az embernek, mint folyamatosan enni, vagy az evésre gondolni. Természetesen, nekem is tanulás közben jutott eszembe, hogy de jó is lenne egy kis fánkot enni, de a boltba könnyebb lett volna lemenni és megvenni, amivel nem tudtam volna elég időt elpocsékolni, úgyhogy inkább itthon csináltam, és legalább háromszor annyi időbe is telt (tanulásmentes időbe). 

Hozzávalók

tészta

forgatás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...