Reggeli zabkása 8. - ahogy mi szeretjük
- 3% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 3% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 3% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.5 g
Zsír
-
Összesen 82.5 g
-
Telített zsírsav 68 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1406.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 163 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 314 mg
-
Foszfor 802 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 120.8 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 447.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 93 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 232 micro
- 3% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.5 g
Zsír
-
Összesen 82.5 g
-
Telített zsírsav 68 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1406.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 163 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 314 mg
-
Foszfor 802 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 120.8 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 447.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 93 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 232 micro
- 3% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 11.8 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 200.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 10 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 63.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- Egy serpenyőben olaj nélkül forrósítani kezdjük a zabpelyhet a darával együtt. Addig forgatjuk, amíg aranybarna nem lesz.
- Ekkor hozzáöntjük a tejet, és pár percig kevergetjük, amíg a pehely tulajdonképpen megfő benne.
- Mehet bele a szőlőcukor.
- Tálalás előtt keverjük el hideg joghurttal, darabokra vágott friss gyümölccsel, méz még mehet a tetejére ízlés szerint.
- Receptkönyvben: 421
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 44984
- Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 16.
Ajánló
Bármilyen tejjel elkészíthető ugyanígy. pH besorolás: közepesen lúgosít - de csak ha kókusztejjel készül. Tehéntej esetén enyhén savas lesz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Tőlem abszolút szokatlan módon, egy egyszerű recept. Sokáig gondolkoztam, hogy feltegyem-e, hiszen a sokadik, de aztán győzött jóuram, aki két hörcsögzacskóval a pofiján, egy levegővétel szünetében, alig érthetően megkérdezte: - ....ezt miért nem teszed fel? Feltettem. Mi így szeretjük a zabkását. Mivel szeretjük a zabkását. Szuper kaja, főleg azokon a reggeleken, amikor nem vágyunk semmi konkrétra. Csak úgy ennénk, meg nem is. Ezt az elkészítési módot nagyon szeretem. Nem szöszmötölök azzal, hogy felfőzzem, meg vizet forraljak, meg mittomén, sokkal hamarabb készen van. Tulajdonképpen előbb megvan, minthogy lefőne a kávé. Lusta hétvégi reggeleken, amikor csak lézengünk ebédig, ez kerül a bendőbe.