r
Nosalty Logó

Reggeli párnák

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SpocokKapitány
Reggeli párnák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tésztához

1. töltelék

2. töltelék

A tetejére

Összesen 534 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tésztához

1. töltelék

2. töltelék

A tetejére

Összesen 2134 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tésztához

1. töltelék

2. töltelék

A tetejére

Összesen 268 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1150.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    656 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    3596 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 534 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.5 g

Zsír

  • Összesen
    98.8 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    348 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4600.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    727 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    936 mg
  • Nátrium
    2625 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    228.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    326.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    479 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    252 mg
  • Retinol - A vitamin:
    435 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    506 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    14382 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 2134 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    576.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    329 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1803 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 268 kcal

Hozzávalók

Tésztához

1. töltelék

2. töltelék

A tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. Először a tésztát állítsuk össze: kb. 20 dkg liszthez adjunk hozzásót, a tejfölt és a zsírt, majd dolgozzuk össze.
  2. Öntsük hozzá a vizet, ismét gyúrjuk át, és ha szükséges, tegyünk még hozzá lisztet. Ne tegyünk túl sokat hozzá, mert száraz lesz a tésztánk. Körülbelül egy megkelt tészta állagát kell kapjuk.
  3. Pihentessük a tésztát 10 percig, addig elkészíthetjük a töltelékeket, és gyújtsuk be a sütőt, hogy közben előmelegedjen.

1. töltelék

  1. A paradicsomos töltelékhez a hagymát és a kolbászt vágjuk apróra, majd egy kis tálban keverjük össze a sűrített paradicsommal, bazsalikommal és pár csepp szójaszósszal.

2. töltelék

  1. A tejfölös töltelékhez a fokhagymát vágjuk apróra (vagy használhatunk fokhagymanyomót is), és a sajtot is vágjuk kis kockákra, majd keverjük össze a tejföllel, kaporral és egy pici sóval (ez elhagyható, bár a tejföl miatt érdemes).

A tetejére

  1. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztánkat, egész vékonyra (2-3 mm), majd készítsünk belőle 12 kis négyzetet.
  2. Egyenként töltsük meg őket egy-egy kiskanál töltelékkel(nekem ezekkel az arányokkal 6-6 jött ki), de úgy, hogy csak a felébe tegyük, mert össze kell hajtanunk a kis táskákat. A széleit nyomkodjuk össze ujjbeggyel.
  3. Tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsibe (bár ha van jó tapadásmentes tepsink érdemes kicsit megzsírozni az alját, és azon sütni), kenjük meg a tetejüket tojássárgájával, és szórjuk meg a szezámmaggal.
  4. 180 °C-on kb 15 perc alatt süssük aranyszínűre.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3447
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
SpocokKapitány 3 recept

Süthetnékem támadt, és abból gazdálkodtam, amit találtam. Ha lett volna még itthon, a tejfölösbe biztosan teszek cukkinit. A zsír helyett nyugodtan lehet használni olívaolajat (sőt bele a tésztába sütni bogyót), igaz így a lisztarány kicsit változhat. A tölteléken pedig nem érdemes nagyon agyalni, kb. ami van, abból kitalálni valamit. Amire figyeljünk, hogy legyen a töltelékben valami szószos "bázis" nem baj, ha kicsit pépes, úgyis sűrűsödik a sütés során, és nem lesz száraz.

Hozzávalók

Tésztához

1. töltelék

2. töltelék

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...