Rebarbaraszelet omlós tésztával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
19g vaj134 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
9g cukor34 kcal
-
0g só0 kcal
A rebarbarakompóthoz
A rebarbarás krémhez
-
19g cukor73 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
8g tojássárgája24 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
444
kcal
- 3% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
150g vaj1076 kcal
-
160g finomliszt582 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
0g só0 kcal
A rebarbarakompóthoz
-
450g rebarbara71 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
260g narancs89 kcal
-
12g gyömbér10 kcal
-
120g cékla35 kcal
A rebarbarás krémhez
-
150g cukor581 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
3550
kcal
- 3% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
9.2g vaj66 kcal
-
9.8g finomliszt36 kcal
-
4.3g cukor17 kcal
-
0g só0 kcal
A rebarbarakompóthoz
-
27.5g rebarbara4 kcal
-
7.3g cukor28 kcal
-
15.9g narancs5 kcal
-
0.7g gyömbér1 kcal
-
7.3g cékla2 kcal
A rebarbarás krémhez
-
9.2g cukor35 kcal
-
1.8g finomliszt7 kcal
-
3.7g tojássárgája12 kcal
-
3.4g tojás4 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
217
kcal
- 3% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 18.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 144 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 213.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.9 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 84.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 171 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 163 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 81 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 219 micro
Összesen
444
kcal
- 3% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 42.8 g
Zsír
-
Összesen 145.2 g
-
Telített zsírsav 84 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1154 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1705.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 122 mg
-
Kálcium 553 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 137 mg
-
Foszfor 681 mg
-
Nátrium 199 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 535 g
-
Cukor 368 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 675.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1371 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 133 mg
-
D vitamin: 170 micro
-
K vitamin: 111 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 334 micro
-
Kolin: 727 mg
-
Retinol - A vitamin: 1307 micro
-
α-karotin 44 micro
-
β-karotin 647 micro
-
β-crypt 244 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1753 micro
Összesen
3550
kcal
- 3% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 104.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.7 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 80 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 107 micro
Összesen
217
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
160 g finomliszt
-
70 g cukor
-
1 csipet só
A rebarbarakompóthoz
A rebarbarás krémhez
-
150 g cukor
-
2 ek finomliszt
-
3 db tojássárgája
-
1 db tojás
Elkészítés
A tésztához
- A puha vajat kihabosítjuk a cukorral és sóval, majd hozzáadjuk a lisztet. Egységes masszát keverünk (de ne sokáig, különben megerősödik benne a glutén és rágós lesz), majd sütőpapírral kibélelt formába egyengetjük (nagyjából 20x20 centisbe).
- A tésztát 180 fokon, 20 perc alatt készre és aranybarnára sütjük, közben elkészítjük a krémet.
A rebarbarakompóthoz
- A rebarbarát megmossuk, majd nagyobb, nagyjából 7 centiméteres darabokra vágjuk. A narancs héját krumplihámozóval levágjuk egy hosszú spirálban, majd kifacsarjuk a gyümölcs levét. A gyömbért meghámozzuk és felkarikázzuk. A céklát is megszabadítjuk a héjától, daraboljuk.
- Egy nagyobb serpenyőbe vagy fazékba helyezzük a rebarbarát, narancshéjat és -levet, gyömbért, 3-4 kisebb darab céklát, valamint a cukrot. Fedő alatt, közepes lángon, óvatosan pároljuk, hogy a rebarbaradarabok ne főjenek szét.
- Ha már puha a rebarbara, eltávolítjuk a narancshéjat és céklát, majd a kompótot leturmixoljuk és kihűtjük.
A rebarbarás krémhez
- A leturmixolt és kihűtött kompótot elkeverjük a cukorral, liszttel és tojásokkal. Ha nem elég élénk a színe, csaljunk némi ételfestékkel. Kivesszük a sütőből a kisült tésztát, majd ráöntjük a krémet és elegyengetjük. Visszatesszük az egészet és további 35 percig sütjük.
- A kisült szeletet teljesen kihűtjük, majd hagyjuk a hűtőben 2-3 óráig, vagy akár egy egész éjszakáig is pihenni. Utána szeleteljük, opcionálisan porcukorral, narancshéjjal és friss zöldfűszerekkel díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20x20
- Sütés ideje: 55 perc
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 898
- Feltöltés dátuma: 2024. április 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Lakos Benedek
394 recept
A híresebb, citromos ízesítésű, amerikai szelet rebarbarássá változik, ha eljön a szezon. Fanyarságát megőrzi, csupán kiegészül további édes ízekkel és karakteres aromákkal – és természetesen a színe is nagyobbat szól.