r
Nosalty Logó

Rebarbaraszelet omlós tésztával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Rebarbaraszelet omlós tésztával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A rebarbarakompóthoz

A rebarbarás krémhez

444
Kalória
5.4g
Fehérje
66.9g
Szénhidrátok
18.1g
Zsír
84.5g
Víz
144.2g
Koleszterin
2.3g
Rost
45.9g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A rebarbarakompóthoz

A rebarbarás krémhez

Összesen 444 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A rebarbarakompóthoz

A rebarbarás krémhez

Összesen 3550 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A rebarbarakompóthoz

A rebarbarás krémhez

Összesen 217 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.9 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    84.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 444 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    42.8 g

Zsír

  • Összesen
    145.2 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1705.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    553 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    681 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    535 g
  • Cukor
    368 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    675.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1371 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    133 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    727 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1307 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    647 micro
  • β-crypt
    244 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1753 micro
Összesen 3550 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    104.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 217 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A puha vajat kihabosítjuk a cukorral és sóval, majd hozzáadjuk a lisztet. Egységes masszát keverünk (de ne sokáig, különben megerősödik benne a glutén és rágós lesz), majd sütőpapírral kibélelt formába egyengetjük (nagyjából 20x20 centisbe).
  2. A tésztát 180 fokon, 20 perc alatt készre és aranybarnára sütjük, közben elkészítjük a krémet.

A rebarbarakompóthoz

  1. A rebarbarát megmossuk, majd nagyobb, nagyjából 7 centiméteres darabokra vágjuk. A narancs héját krumplihámozóval levágjuk egy hosszú spirálban, majd kifacsarjuk a gyümölcs levét. A gyömbért meghámozzuk és felkarikázzuk. A céklát is megszabadítjuk a héjától, daraboljuk.
  2. Egy nagyobb serpenyőbe vagy fazékba helyezzük a rebarbarát, narancshéjat és -levet, gyömbért, 3-4 kisebb darab céklát, valamint a cukrot. Fedő alatt, közepes lángon, óvatosan pároljuk, hogy a rebarbaradarabok ne főjenek szét.
  3. Ha már puha a rebarbara, eltávolítjuk a narancshéjat és céklát, majd a kompótot leturmixoljuk és kihűtjük.

A rebarbarás krémhez

  1. A leturmixolt és kihűtött kompótot elkeverjük a cukorral, liszttel és tojásokkal. Ha nem elég élénk a színe, csaljunk némi ételfestékkel. Kivesszük a sütőből a kisült tésztát, majd ráöntjük a krémet és elegyengetjük. Visszatesszük az egészet és további 35 percig sütjük.
  2. A kisült szeletet teljesen kihűtjük, majd hagyjuk a hűtőben 2-3 óráig, vagy akár egy egész éjszakáig is pihenni. Utána szeleteljük, opcionálisan porcukorral, narancshéjjal és friss zöldfűszerekkel díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x20

A híresebb, citromos ízesítésű, amerikai szelet rebarbarássá változik, ha eljön a szezon. Fanyarságát megőrzi, csupán kiegészül további édes ízekkel és karakteres aromákkal – és természetesen a színe is nagyobbat szól.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Zserbószelet cukormentesen

Ha szeretnénk egy cukormentes alternatívát a zserbóra, amit ráadásul sütni sem kell és még vegán is, akkor itt egy szuper recept! Nem kell izgulni, ízben mennyei lesz.

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Az eredeti legényfogó leves

A legényfogó leves egy tartalmas, krémes tradícionális magyar raguleves, amelyet gyakran azért készítettek, hogy elnyerjék a legények szívét – így kapta a nevét is. Gazdag íze és ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!