r
Nosalty Logó

Rebarbarás vaníliapuding

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Rebarbarás vaníliapuding
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A rebarbarakompóthoz

A vaníliapudinghoz

Összesen 474 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A rebarbarakompóthoz

A vaníliapudinghoz

Összesen 2835 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A rebarbarakompóthoz

A vaníliapudinghoz

Összesen 166 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.7 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    278 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 474 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    32.8 g

Zsír

  • Összesen
    176.2 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1386 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2124 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    833 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    747 mg
  • Nátrium
    349 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    298.4 g
  • Cukor
    262 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    947.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1740 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    285 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    763 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1670 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    710 micro
  • β-crypt
    244 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1718 micro
Összesen 2835 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 166 kcal

Hozzávalók

A rebarbarakompóthoz

A vaníliapudinghoz

Elkészítés

A rebarbarakompóthoz

  1. A rebarbarát megmossuk, majd nagyobb, nagyjából 7 centiméteres darabokra vágjuk. A narancs héját krumplihámozóval levágjuk egy hosszú spirálban, majd kifacsarjuk a gyümölcs levét. A gyömbért meghámozzuk és felkarikázzuk. A céklát is megszabadítjuk a héjától, daraboljuk.
  2. Egy nagyobb serpenyőbe vagy fazékba helyezzük a rebarbarát, narancshéjat és -levet, gyömbért, 3-4 kisebb darab céklát, valamint a cukrot. Fedő alatt, közepes lángon, óvatosan pároljuk, hogy a rebarbaradarabok ne főjenek szét.
  3. Ha már puha a rebarbara, eltávolítjuk a narancshéjat és céklát, majd a kompótot egy közepes méretű kerámiatálba öntjük.

A vaníliapudinghoz

  1. A vaníliarudat félbevágjuk, magjait kikaparjuk és egy fazékba tesszük a tejszínnel. Az üres rudat is hozzáadjuk, majd óvatosan felmelegítjük az egészet.
  2. Közben egy hőálló tálban alaposan kikeverjük a tojást, tojássárgájákat, keményítőt és cukrot. Ha a tejszín már meleg, de nem forró, folyamatos kevergetés mellett, lassan és óvatosan hozzácsorgatjuk a tojásos keverékhez, így hőkiegyenlítést végzünk.
  3. A tejszínes-tojásos keveréket visszaöntjük a fazékba, majd alacsony-közepes lángon, kevergetés mellett sűrű krémet főzünk belőle. A végén kihalásszuk a vaníliarudat, majd a pudingot rákanalazzuk a rebarbarakompótra.
  4. A pudingot minimum 2-3 órára hűtőbe tesszük (de adhatunk neki egy egész éjszakát is) fóliával lefedve. Tálalás előtt hagyjuk 15 percet felengedni, majd tálakba szedve, pirított mandulával és narancshéjjal kínáljuk.
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 795
  • Feltöltés dátuma: 2024. április 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rebarbarás vaníliapuding
Lakos Benedek 369 recept

A rebarbara és vanília méltán híres kombinálása valósul meg ebben a könnyű deszertben: a savanykás, fanyar kompótot tökéletes módon egészíti ki a házi puding aromás édessége. Ez egy amolyan délutáni, teraszon elmajszolós, nyári hangulatú desszert.

Hozzávalók

A rebarbarakompóthoz

A vaníliapudinghoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...