Rebarbarás vaníliapuding
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 12% Zsír
A rebarbarakompóthoz
A vaníliapudinghoz
-
83g habtejszín243 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
10 kcal
-
17g cukor65 kcal
Összesen
474
kcal
- 2% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 12% Zsír
A rebarbarakompóthoz
-
450g rebarbara71 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
260g narancs89 kcal
-
12g gyömbér10 kcal
-
120g cékla35 kcal
A vaníliapudinghoz
-
500g habtejszín1460 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
57 kcal
-
100g cukor387 kcal
Összesen
2835
kcal
- 2% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 12% Zsír
A rebarbarakompóthoz
-
26.6g rebarbara4 kcal
-
7.1g cukor27 kcal
-
15.4g narancs5 kcal
-
0.7g gyömbér1 kcal
-
7.1g cékla2 kcal
A vaníliapudinghoz
-
29.6g habtejszín86 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
3.3g tojás4 kcal
-
3.5g tojássárgája11 kcal
-
0.9g étkezési keményítő3 kcal
-
5.9g cukor23 kcal
Összesen
166
kcal
- 2% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 29.4 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 231 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 354 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 139 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 124 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.7 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 157.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 290 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 127 mg
-
Retinol - A vitamin: 278 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 118 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 286 micro
Összesen
474
kcal
- 2% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 32.8 g
Zsír
-
Összesen 176.2 g
-
Telített zsírsav 104 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1386 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2124 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 833 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 127 mg
-
Foszfor 747 mg
-
Nátrium 349 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 298.4 g
-
Cukor 262 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 947.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1740 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 136 mg
-
D vitamin: 285 micro
-
K vitamin: 113 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 300 micro
-
Kolin: 763 mg
-
Retinol - A vitamin: 1670 micro
-
α-karotin 44 micro
-
β-karotin 710 micro
-
β-crypt 244 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1718 micro
Összesen
2835
kcal
- 2% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 1.9 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 125.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.6 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 103 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 99 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 102 micro
Összesen
166
kcal
Hozzávalók
A rebarbarakompóthoz
A vaníliapudinghoz
-
500 ml habtejszín
-
1 db vanília
-
1 db tojás
-
3 db tojássárgája
-
1 ek étkezési keményítő
-
100 g cukor
Elkészítés
A rebarbarakompóthoz
- A rebarbarát megmossuk, majd nagyobb, nagyjából 7 centiméteres darabokra vágjuk. A narancs héját krumplihámozóval levágjuk egy hosszú spirálban, majd kifacsarjuk a gyümölcs levét. A gyömbért meghámozzuk és felkarikázzuk. A céklát is megszabadítjuk a héjától, daraboljuk.
- Egy nagyobb serpenyőbe vagy fazékba helyezzük a rebarbarát, narancshéjat és -levet, gyömbért, 3-4 kisebb darab céklát, valamint a cukrot. Fedő alatt, közepes lángon, óvatosan pároljuk, hogy a rebarbaradarabok ne főjenek szét.
- Ha már puha a rebarbara, eltávolítjuk a narancshéjat és céklát, majd a kompótot egy közepes méretű kerámiatálba öntjük.
A vaníliapudinghoz
- A vaníliarudat félbevágjuk, magjait kikaparjuk és egy fazékba tesszük a tejszínnel. Az üres rudat is hozzáadjuk, majd óvatosan felmelegítjük az egészet.
- Közben egy hőálló tálban alaposan kikeverjük a tojást, tojássárgájákat, keményítőt és cukrot. Ha a tejszín már meleg, de nem forró, folyamatos kevergetés mellett, lassan és óvatosan hozzácsorgatjuk a tojásos keverékhez, így hőkiegyenlítést végzünk.
- A tejszínes-tojásos keveréket visszaöntjük a fazékba, majd alacsony-közepes lángon, kevergetés mellett sűrű krémet főzünk belőle. A végén kihalásszuk a vaníliarudat, majd a pudingot rákanalazzuk a rebarbarakompótra.
- A pudingot minimum 2-3 órára hűtőbe tesszük (de adhatunk neki egy egész éjszakát is) fóliával lefedve. Tálalás előtt hagyjuk 15 percet felengedni, majd tálakba szedve, pirított mandulával és narancshéjjal kínáljuk.
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 795
- Feltöltés dátuma: 2024. április 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lakos Benedek
369 recept
A rebarbara és vanília méltán híres kombinálása valósul meg ebben a könnyű deszertben: a savanykás, fanyar kompótot tökéletes módon egészíti ki a házi puding aromás édessége. Ez egy amolyan délutáni, teraszon elmajszolós, nyári hangulatú desszert.