Rebarbarás kosárka
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Zsuzsamama56
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 18% Zsír
Tésztához
-
50g finomliszt182 kcal
-
13g mandula74 kcal
-
38g vaj269 kcal
-
4g porcukor14 kcal
-
0g só0 kcal
-
5 kcal
Töltelékhez
Összesen
930
kcal
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 18% Zsír
Tésztához
-
200g finomliszt728 kcal
-
50g mandula295 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
0g só0 kcal
-
19 kcal
Töltelékhez
Összesen
3710
kcal
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 18% Zsír
Tésztához
-
14.1g finomliszt51 kcal
-
3.5g mandula21 kcal
-
10.6g vaj76 kcal
-
1g porcukor4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
Töltelékhez
Összesen
262
kcal
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 13.1 g
Zsír
-
Összesen 54 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 553 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 184 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 101 mg
-
Foszfor 228 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 104.6 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 136.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 263 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 252 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 143 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 235 micro
Összesen
930
kcal
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 52.6 g
Zsír
-
Összesen 216.1 g
-
Telített zsírsav 84 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 59 g
-
Koleszterin 323 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2211.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 83 mg
-
Kálcium 736 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 402 mg
-
Foszfor 912 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 418.5 g
-
Cukor 230 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 545.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1053 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 168 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 216 micro
-
Kolin: 146 mg
-
Retinol - A vitamin: 1007 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 571 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 938 micro
Összesen
3710
kcal
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 15.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 155.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.5 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 38.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 71 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
262
kcal
Hozzávalók
Tésztához
-
20 dkg finomliszt
-
15 dkg vaj
-
2 ek porcukor
-
1 csipet só
-
0.5 csomag vaníliás cukor
Töltelékhez
Elkészítés
Tésztához
- Tegyük a lisztet, darált mandulát, vaníliás cukrot és a csipetnyi sót egy tálba, majd szeleteljük rá a jéghideg vajat. Gyors mozdulattal a kezünkkel morzsoljuk össze. Vigyázzunk, a kéz melegétől ne olvadjon fel a vaj!
- Öntsünk rá 5-6 evőkanálnyi hideg vizet, majd gyúrjuk össze. Nem baj, ha a tésztában maradnak kisebb vajdarabkák, mert ettől lesz omlós és ropogós a tészta. Tegyük egy kistányérra, majd tegyük be a hűtőbe fél órára.
- Míg a tészta pihen, készítsük el a tölteléket.
Töltelékhez
- Vágjuk másfél centis darabokra a rebarbaraszárat, nem szükséges a külső héját lehúzni, majd öntsük egy nagy serpenyőbe. Szórjuk rá a cukrot, tegyük hozzá a félbevágott vanília babot, majd állandó keverés mellett pároljuk addig, míg szaftos lesz. Ha elkészült, vegyük le a tűzről, és hagyjuk kissé kihűlni.
- Nyújtsuk ki liszttel meghintett deszkán 3 mm vastagságúra az omlós tésztát, majd széles szájú bögrével vagy nagy pogácsaszaggatóval szúrjuk ki. Béleljünk ki a kiszúrt tésztákkal vajjal kikent muffin sütőformákat, majd töltsük meg a megpárolt rebarbarával. A tészta széleit kissé csipkedjük össze, szórjunk rá darált diót, majd tegyük előmelegített sütőbe.
- 150 fokon 20-25 perc alatt süssük pirosra.
- A még meleg sütemény tetejére kanalazhatunk vaníliafagylaltot.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1518
- Feltöltés dátuma: 2013. június 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Zsuzsamama56
322 recept
Érdemes a kertünkbe ültetni egy-egy tő rebarbarát, egész évben meghálálja a gondoskodást, és élvezhetjük termését. Ha piacon vásárolunk belőle, győződjünk meg a frissességéről. Ha a szárai élénk színűek, és harsogósan ropogósak, biztosak lehetünk, hogy friss portékával állunk szemben. Otthon tárolhatjuk a hűtőszekrényben, de érdemes betenni egy nejlonzacskóba, hogy ne fonnyadjon meg, viszont pár nap múlva használjuk fel. A rebarbara szárait a szakácskönyvek szerint meg kell tisztítani, én nem szoktam, és nem is tanácsolom. Pár perc párolás vagy sütés után szinte teljesen krémessé puhul.