r
Nosalty Logó

Rebarbarás kosárka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Zsuzsamama56
Rebarbarás kosárka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 930 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 3710 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 262 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    54 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    553 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.6 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    136.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 930 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    52.6 g

Zsír

  • Összesen
    216.1 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2211.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    736 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    402 mg
  • Foszfor
    912 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    418.5 g
  • Cukor
    230 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    545.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1053 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    168 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1007 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    571 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    938 micro
Összesen 3710 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 262 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Elkészítés

Tésztához

  1. Tegyük a lisztet, darált mandulát, vaníliás cukrot és a csipetnyi sót egy tálba, majd szeleteljük rá a jéghideg vajat. Gyors mozdulattal a kezünkkel morzsoljuk össze. Vigyázzunk, a kéz melegétől ne olvadjon fel a vaj!
  2. Öntsünk rá 5-6 evőkanálnyi hideg vizet, majd gyúrjuk össze. Nem baj, ha a tésztában maradnak kisebb vajdarabkák, mert ettől lesz omlós és ropogós a tészta. Tegyük egy kistányérra, majd tegyük be a hűtőbe fél órára.
  3. Míg a tészta pihen, készítsük el a tölteléket.

Töltelékhez

  1. Vágjuk másfél centis darabokra a rebarbaraszárat, nem szükséges a külső héját lehúzni, majd öntsük egy nagy serpenyőbe. Szórjuk rá a cukrot, tegyük hozzá a félbevágott vanília babot, majd állandó keverés mellett pároljuk addig, míg szaftos lesz. Ha elkészült, vegyük le a tűzről, és hagyjuk kissé kihűlni.
  2. Nyújtsuk ki liszttel meghintett deszkán 3 mm vastagságúra az omlós tésztát, majd széles szájú bögrével vagy nagy pogácsaszaggatóval szúrjuk ki. Béleljünk ki a kiszúrt tésztákkal vajjal kikent muffin sütőformákat, majd töltsük meg a megpárolt rebarbarával. A tészta széleit kissé csipkedjük össze, szórjunk rá darált diót, majd tegyük előmelegített sütőbe.
  3. 150 fokon 20-25 perc alatt süssük pirosra.
  4. A még meleg sütemény tetejére kanalazhatunk vaníliafagylaltot.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1518
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rebarbarás kosárka
Zsuzsamama56 322 recept

Érdemes a kertünkbe ültetni egy-egy tő rebarbarát, egész évben meghálálja a gondoskodást, és élvezhetjük termését. Ha piacon vásárolunk belőle, győződjünk meg a frissességéről. Ha a szárai élénk színűek, és harsogósan ropogósak, biztosak lehetünk, hogy friss portékával állunk szemben. Otthon tárolhatjuk a hűtőszekrényben, de érdemes betenni egy nejlonzacskóba, hogy ne fonnyadjon meg, viszont pár nap múlva használjuk fel. A rebarbara szárait a szakácskönyvek szerint meg kell tisztítani, én nem szoktam, és nem is tanácsolom. Pár perc párolás vagy sütés után szinte teljesen krémessé puhul.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...