Rebarbarás fordított mandulatorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 16% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 41% Zsír
-
63g rebarbara10 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
11g vaj79 kcal
-
2g olívaolaj21 kcal
-
13g barna cukor49 kcal
-
22g tojás28 kcal
-
6g joghurt4 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
1g likőr3 kcal
-
4 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
4g citromlé1 kcal
-
260g mandula1534 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
Összesen
1784
kcal
- 16% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 41% Zsír
-
625g rebarbara98 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
110g vaj789 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
130g barna cukor494 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
60g joghurt37 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
10g likőr33 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
2600g mandula15340 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
Összesen
17850
kcal
- 16% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 41% Zsír
-
15.7g rebarbara2 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
2.8g vaj20 kcal
-
0.6g olívaolaj5 kcal
-
3.3g barna cukor12 kcal
-
5.5g tojás7 kcal
-
1.5g joghurt1 kcal
-
0.1g vaníliaaroma0 kcal
-
0.3g likőr1 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
65.3g mandula385 kcal
-
2.5g finomliszt9 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
Összesen
447
kcal
- 16% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 41% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 59.9 g
Zsír
-
Összesen 150.3 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 92 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 97 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2845 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 688 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 709 mg
-
Foszfor 1316 mg
-
Nátrium 88 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.1 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 83.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 112 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 63 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 144 micro
-
Kolin: 200 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 57 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 182 micro
Összesen
1784
kcal
- 16% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 41% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 598.9 g
Zsír
-
Összesen 1502.7 g
-
Telített zsírsav 170 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 920 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 332 g
-
Koleszterin 970 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 28449.8 g
-
Cink 81 mg
-
Szelén 186 mg
-
Kálcium 6882 mg
-
Vas 92 mg
-
Magnézium 7094 mg
-
Foszfor 13160 mg
-
Nátrium 877 mg
-
Réz 27 mg
-
Mangán 49 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 770.6 g
-
Cukor 309 mg
-
Élelmi rost 269 mg
VÍZ
-
Összesen 834.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1119 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 627 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 160 micro
-
K vitamin: 161 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 20 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 94 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1442 micro
-
Kolin: 1999 mg
-
Retinol - A vitamin: 1081 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 571 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1822 micro
Összesen
17850
kcal
- 16% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 41% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15 g
Zsír
-
Összesen 37.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 714.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 173 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 178 mg
-
Foszfor 331 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.4 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 21 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
447
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
5 közepes szár rebarbara
-
40 g cukor
-
3 ek olívaolaj
-
130 g barna cukor
-
4 db tojás
-
60 g joghurt
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csipet só
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 citromból nyert citromlé
-
260 dkg mandula
-
100 g finomliszt
-
1 teáskanál sütőpor
-
1 teáskanál zöld kardamom
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 180°C fokra.
- Egy nagy tálban a vajat és az olívaolajat a barna cukorral (robotgéppel) habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat és jó buborékosra verjük.
- Ezután belekeverjük a vaníliaaromát, a mandulaaromát, a vaníliás cukrot, a sót, a joghurtot, a citrom héját és a levét. Ezzel is alaposan összekeverjük.
- Egy kisebb tálban a sütőport és az őrölt kardamomot a mandula- és a sima liszttel összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a tojásos keverékünkhöz és alaposan eldolgozzuk vele. Egy sűrű, nagyon illatos masszát kell kapnunk. Ha ezzel megvagyunk, félretesszük, és a rebarbarát feldaraboljuk.
- A megmosott, előkészíttet rebarbaraszárakat (végeit levágjuk) a videóban is látható módon "sréhen", azaz ferdén feldaraboljuk, 2-3 centis darabokra.
- Egy 24 cm átmérőjű sütőformát sütőpapírral kibélelünk, majd megkenjük vajjal (igen, a papírt). Középről indulva elhelyezzük a rebarbarákat: a videóban látható hogyan, de nem kötelező követni ezt a technikát. Rusztikusan illetve szimmetrikusan is elhelyezhetjük őket, amihez kedvünk van, a mi verziónk kicsit pepecselősebb, de a végeredményért mindenképp megéri.
- Miután elrendeztük a szeleteket, megszórjuk a 40 gramm kristálycukorral, majd a kész, félretett masszát ráöntjük és elegyengetjük az egészet.
- Betoljuk a 180 fokos sütőbe és kb. 40 percig sütjük, az első 15-20 percet légkeverésen (ha van). Tűpróbával ellenőrizzük.
- Miután elkészült, hagyjuk a formában hűlni (kb fél óra), majd formástul borítsuk rá egy lapos tányérra/ tortaállványra/ tálcára, amin tálaljuk. A sütink gyakorlatilag teljesen magától kijön a formából és sütőpapírt is könnyedén lehúzhatjuk az oldaláról.
- Langyosan tálaljuk. Egy kanál cream fresh-sel vagy egy gombóc vaníliafagyival gazdagíthatjuk, de magában is isteni szaftos-omlós sütemény. Viszont porcukorral mindenképp érdemes megszórni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1778
- Feltöltés dátuma: 2020. május 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gerzsenyi Flóra
415 recept
Nagyon szeretjük a rebarbarát: ez a gyönyörű, élénk rózsaszínű, intenzív, kissé fanyar-savanykás ízű növény édes gyümölcsökkel kombinálva a legfinomabb. Nálunk még kevésbé elterjedt, így leggyakrabban eperrel keverjük, és sütemények, kompótok, befőttek készülnek belőle. Ellenben mi most egy fordított mandulatortához használtuk fel, aminek biztosan sikere lesz, pláne, ha egy nagy gombóc vaníliafagyi kíséretében tálaljuk.