r
Nosalty Logó

Rebarbarás fordított mandulatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Rebarbarás fordított mandulatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 41% Zsír
Összesen 1784 kcal
  • 16% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 41% Zsír
Összesen 17850 kcal
  • 16% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 41% Zsír
Összesen 447 kcal
  • 16% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.9 g

Zsír

  • Összesen
    150.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2845 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    688 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    709 mg
  • Foszfor
    1316 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    63 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 1784 kcal
  • 16% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    598.9 g

Zsír

  • Összesen
    1502.7 g
  • Telített zsírsav
    170 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    920 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    332 g
  • Koleszterin
    970 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    28449.8 g
  • Cink
    81 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    6882 mg
  • Vas
    92 mg
  • Magnézium
    7094 mg
  • Foszfor
    13160 mg
  • Nátrium
    877 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    49 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    770.6 g
  • Cukor
    309 mg
  • Élelmi rost
    269 mg

VÍZ

  • Összesen
    834.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1119 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    627 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    160 micro
  • K vitamin:
    161 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    94 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1442 micro
  • Kolin:
    1999 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1081 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    571 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1822 micro
Összesen 17850 kcal
  • 16% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    714.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    331 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    21 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 447 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180°C fokra.
  2. Egy nagy tálban a vajat és az olívaolajat a barna cukorral (robotgéppel) habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat és jó buborékosra verjük.
  3. Ezután belekeverjük a vaníliaaromát, a mandulaaromát, a vaníliás cukrot, a sót, a joghurtot, a citrom héját és a levét. Ezzel is alaposan összekeverjük.
  4. Egy kisebb tálban a sütőport és az őrölt kardamomot a mandula- és a sima liszttel összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a tojásos keverékünkhöz és alaposan eldolgozzuk vele. Egy sűrű, nagyon illatos masszát kell kapnunk. Ha ezzel megvagyunk, félretesszük, és a rebarbarát feldaraboljuk.
  5. A megmosott, előkészíttet rebarbaraszárakat (végeit levágjuk) a videóban is látható módon "sréhen", azaz ferdén feldaraboljuk, 2-3 centis darabokra.
  6. Egy 24 cm átmérőjű sütőformát sütőpapírral kibélelünk, majd megkenjük vajjal (igen, a papírt). Középről indulva elhelyezzük a rebarbarákat: a videóban látható hogyan, de nem kötelező követni ezt a technikát. Rusztikusan illetve szimmetrikusan is elhelyezhetjük őket, amihez kedvünk van, a mi verziónk kicsit pepecselősebb, de a végeredményért mindenképp megéri.
  7. Miután elrendeztük a szeleteket, megszórjuk a 40 gramm kristálycukorral, majd a kész, félretett masszát ráöntjük és elegyengetjük az egészet.
  8. Betoljuk a 180 fokos sütőbe és kb. 40 percig sütjük, az első 15-20 percet légkeverésen (ha van). Tűpróbával ellenőrizzük.
  9. Miután elkészült, hagyjuk a formában hűlni (kb fél óra), majd formástul borítsuk rá egy lapos tányérra/ tortaállványra/ tálcára, amin tálaljuk. A sütink gyakorlatilag teljesen magától kijön a formából és sütőpapírt is könnyedén lehúzhatjuk az oldaláról.
  10. Langyosan tálaljuk. Egy kanál cream fresh-sel vagy egy gombóc vaníliafagyival gazdagíthatjuk, de magában is isteni szaftos-omlós sütemény. Viszont porcukorral mindenképp érdemes megszórni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1778
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rebarbarás fordított mandulatorta
Gerzsenyi Flóra 415 recept

Nagyon szeretjük a rebarbarát: ez a gyönyörű, élénk rózsaszínű, intenzív, kissé fanyar-savanykás ízű növény édes gyümölcsökkel kombinálva a legfinomabb. Nálunk még kevésbé elterjedt, így leggyakrabban eperrel keverjük, és sütemények, kompótok, befőttek készülnek belőle. Ellenben mi most egy fordított mandulatortához használtuk fel, aminek biztosan sikere lesz, pláne, ha egy nagy gombóc vaníliafagyi kíséretében tálaljuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...