r
Nosalty Logó

Rebarbarás-articsókás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rebarbarás-articsókás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 495 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 2962 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 154 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    559.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.5 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    251 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    449 micro
Összesen 495 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    52.1 g

Zsír

  • Összesen
    162.1 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3357.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    983 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    272 mg
  • Foszfor
    1149 mg
  • Nátrium
    830 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    338.9 g
  • Cukor
    179 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    834.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1544 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    327 micro
  • Kolin:
    748 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1503 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    474 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2691 micro
Összesen 2962 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az articsókát tisztítjuk, a szívrészét kisebb darabokra vágjuk, majd azonnal citromos vízbe dobjuk, mert nagyon gyorsan megbarnul.
  2. A rebarbarát megmossuk, fejrészét és a szárának azalsó, fás részétlevágjuk, majd kb. 1,5 cm-es csinos kis darabokra vágjuk.
  3. A sütőt előmelegítjük: 160 fokra (légkeverés), vagy 180 fokra (gázsütő).
  4. A tésztához a vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat, pici sót, a lisztet, a keményítőt, a sütőport, és egy 26 cm-es kivajazott tortaformában vagy jó magas peremű pitetálban eloszlatjuk.
  5. A tészta tetején elrendezzük a rebarbarát és az articsókát, majd 35 percig sütjük a sütő 2. rácsán.
  6. Egy tálban elkeverjük a tejfölt, 2 tojást, cukrot, tejszínt, majd 35 perc múlva ráöntjük a torta tetejére és további30 percig sütjük. Ezalatt a tejszínes "sodónk" is szépen megsül.
  7. A mégforró pitét megszórjuk 2 ek barnacukorral. (Elhagyható.)
  8. Lehűtve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 65 perc
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4991
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egész azzal kezdődött, hogy erős felindulásból vettem két articsókát, aztán jött az ötlet, hátha összebarátkoznak a rebarbarával. Az articsóka tisztítására itt egy remek kis útmutató, képekkel. Gonosz egy növény ez az articsóka, mert igencsak meg kell érte küzdeni, nyerünk egy jó nagy szemétkupacot két kis darabkáért cserébe...:), de megéri! Igazi ínyencség. Így utólag bevallva, merész ötlet volt az articsókát süteménybe tenni (eddig csak sósan ettem, salátában, pizzafeltétként, stb.), de mivel sosem rettentem vissza az ilyesmitől, kipróbáltam. Működött. Egy morzsa sem maradt belőle. A családomon teszteltem: 1. anyukámnak nagyon ízlett, hogy a rebarbara savanykás, az articsóka pikáns, mindezt egy süteményben egyesítve... 2. apukám szerint "újszerű" :) - ő mindenre ezt mondja, ami szokatlan a számára 3. a párom kért még egy szeletet (ez nála nagy elismerés)

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...