Rebarbarás-articsókás pite
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
13g vaj90 kcal
-
25g barna cukor95 kcal
-
0g só0 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
32 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
2g vaj17 kcal
A tetejére
-
67g rebarbara11 kcal
-
107g articsóka20 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
7g tejföl13 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
-
3g barna cukor13 kcal
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
75g vaj538 kcal
-
150g barna cukor570 kcal
-
0g só0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
191 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
14g vaj100 kcal
A tetejére
-
400g rebarbara63 kcal
-
640g articsóka120 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
20g barna cukor76 kcal
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
3.9g vaj28 kcal
-
7.8g barna cukor30 kcal
-
0g só0 kcal
-
5.8g tojás7 kcal
-
5.2g finomliszt19 kcal
-
2.6g étkezési keményítő10 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
A tetejére
-
20.9g rebarbara3 kcal
-
33.5g articsóka6 kcal
-
5.8g tojás7 kcal
-
2.1g tejföl4 kcal
-
10.5g habtejszín31 kcal
-
1g barna cukor4 kcal
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 27 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 193 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 559.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 164 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 192 mg
-
Nátrium 138 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.5 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 139.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 257 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 125 mg
-
Retinol - A vitamin: 251 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 449 micro
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 52.1 g
Zsír
-
Összesen 162.1 g
-
Telített zsírsav 94 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1157 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3357.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 104 mg
-
Kálcium 983 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 272 mg
-
Foszfor 1149 mg
-
Nátrium 830 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 338.9 g
-
Cukor 179 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 834.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1544 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 205 micro
-
K vitamin: 139 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 327 micro
-
Kolin: 748 mg
-
Retinol - A vitamin: 1503 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 474 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2691 micro
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 175.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.7 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 141 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
7.5 dkg vaj
-
1 csipet só
-
2 db tojás
-
10 dkg finomliszt
-
5 dkg étkezési keményítő
-
1 tk sütőpor
A tetejére
-
400 g rebarbara
-
2 közepes db articsóka
-
2 db tojás
-
2 ek tejföl
-
2 dl habtejszín
Elkészítés
A tésztához
- Az articsókát tisztítjuk, a szívrészét kisebb darabokra vágjuk, majd azonnal citromos vízbe dobjuk, mert nagyon gyorsan megbarnul.
- A rebarbarát megmossuk, fejrészét és a szárának azalsó, fás részétlevágjuk, majd kb. 1,5 cm-es csinos kis darabokra vágjuk.
- A sütőt előmelegítjük: 160 fokra (légkeverés), vagy 180 fokra (gázsütő).
- A tésztához a vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat, pici sót, a lisztet, a keményítőt, a sütőport, és egy 26 cm-es kivajazott tortaformában vagy jó magas peremű pitetálban eloszlatjuk.
- A tészta tetején elrendezzük a rebarbarát és az articsókát, majd 35 percig sütjük a sütő 2. rácsán.
- Egy tálban elkeverjük a tejfölt, 2 tojást, cukrot, tejszínt, majd 35 perc múlva ráöntjük a torta tetejére és további30 percig sütjük. Ezalatt a tejszínes "sodónk" is szépen megsül.
- A mégforró pitét megszórjuk 2 ek barnacukorral. (Elhagyható.)
- Lehűtve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 65 perc
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4991
- Feltöltés dátuma: 2010. május 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Az egész azzal kezdődött, hogy erős felindulásból vettem két articsókát, aztán jött az ötlet, hátha összebarátkoznak a rebarbarával. Az articsóka tisztítására itt egy remek kis útmutató, képekkel. Gonosz egy növény ez az articsóka, mert igencsak meg kell érte küzdeni, nyerünk egy jó nagy szemétkupacot két kis darabkáért cserébe...:), de megéri! Igazi ínyencség. Így utólag bevallva, merész ötlet volt az articsókát süteménybe tenni (eddig csak sósan ettem, salátában, pizzafeltétként, stb.), de mivel sosem rettentem vissza az ilyesmitől, kipróbáltam. Működött. Egy morzsa sem maradt belőle. A családomon teszteltem: 1. anyukámnak nagyon ízlett, hogy a rebarbara savanykás, az articsóka pikáns, mindezt egy süteményben egyesítve... 2. apukám szerint "újszerű" :) - ő mindenre ezt mondja, ami szokatlan a számára 3. a párom kért még egy szeletet (ez nála nagy elismerés)