Ratatouille ágyon sült rozmaringos csirke
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Durcsó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
70g padlizsán17 kcal
-
100g cukkini16 kcal
-
45g lilahagyma16 kcal
-
25 kcal
-
50g koktélparadicsom9 kcal
-
125g csirkemellfilé150 kcal
-
3g rozmaring4 kcal
-
5g rozmaring7 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
125g újkrumpli77 kcal
Összesen
394
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
280g padlizsán67 kcal
-
400g cukkini65 kcal
-
180g lilahagyma66 kcal
-
98 kcal
-
200g koktélparadicsom36 kcal
-
500g csirkemellfilé600 kcal
-
12g rozmaring16 kcal
-
21g rozmaring28 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
0g só0 kcal
-
500g újkrumpli308 kcal
Összesen
1575
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
10.8g padlizsán3 kcal
-
15.4g cukkini2 kcal
-
6.9g lilahagyma3 kcal
-
4 kcal
-
7.7g koktélparadicsom1 kcal
-
19.3g csirkemellfilé23 kcal
-
0.5g rozmaring1 kcal
-
0.8g rozmaring1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
1.2g olívaolaj11 kcal
-
0g só0 kcal
-
19.3g újkrumpli12 kcal
Összesen
61
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 34.2 g
Zsír
-
Összesen 12.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 751.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 113 mg
-
Foszfor 431 mg
-
Nátrium 82 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 500.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 203 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 171 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 131 micro
-
Kolin: 140 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 69 micro
-
β-karotin 1881 micro
-
β-crypt 462 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 2163 micro
Összesen
394
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 136.6 g
Zsír
-
Összesen 50.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 365 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3004.5 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 119 mg
-
Kálcium 357 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 453 mg
-
Foszfor 1725 mg
-
Nátrium 326 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 151.9 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 2000.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 810 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 683 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 88 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 61 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 525 micro
-
Kolin: 559 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 277 micro
-
β-karotin 7523 micro
-
β-crypt 1848 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 8653 micro
Összesen
1575
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 116 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 77.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 290 micro
-
β-crypt 71 micro
-
Likopin 199 micro
-
Lut-zea 334 micro
Összesen
61
kcal
Hozzávalók
-
1 kis db padlizsán
-
2 db cukkini
-
2 db lilahagyma
-
20 dkg koktélparadicsom
-
50 dkg csirkemellfilé
-
3 szál rozmaring
-
2 gerezd fokhagyma
-
4 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A padlizsánt 1-1,5 cm vastag szeletekre vágjuk, mindkét felüket besózva rácsra helyezzük. A sütőt begyújtjuk.
- Míg a padlizsán kidobja keserű levét, a sütő pedig bemelegszik, felvágjuk a többi zöldséget. A cukkinit 1-1,5 cm vastag félkarikákra, a hagymákat nyolc gerezdbe, a paprikákat 8 szeletbe, azokat pedig 3-3 kockára.
- A padlizsánszeleteket lemosva és négybe vágva alufóliával bélelt tepsibe helyezzük a többi zöldséggel (a paradicsom kivételével). Mindent sózunk, megszórunk 2 ek rozmaringgal és 1 ek olívaolajjal. Sütőbe tesszük.
- Gyorsan elkészítjük a csirke pácát 3 ek olívaolajból, 2 gerezd nyomott fokhagymából és 2 ek rozmaringból. A csirkemellet 4 darabba vágjuk, melyeken 4-5 mély bemetszést ejtünk. Sózzuk, megkenjük őket a fűszeres olajjal, majd 15 percre, lefóliázva hűtőbe tesszük.
- Ha használunk újkrumplit, szintén gyorsan végezzük a következőket: a krumplikat megmossuk, sós vízben 10 percig főzzük.
- Mikor letelt a hús pácolási ideje, elővesszük a tepsit a sütőből. A zöldségágyon négy fészket készítünk, ide tesszük a húsokat. Mindegyik csirkemellre egy-egy rozmaringágat fektetünk.
- A krumplikat keresztben bemetsszük, megforgatjuk a húsról maradt olajban, sózzuk, és a zöldségek közé tesszük a paradicsomokkal együtt.
- Az egész tepsit további 30 percre a sütőbe dugjuk, míg a hús teljesen átsül.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 184
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 13105
- Feltöltés dátuma: 2010. május 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Durcsó
160 recept
A BBC GoodFood oldaláról származik ez az új recept. Nem is csoda, hogy most született, mert igazi örömóda a tavasz (sőt, lassan a nyár) tiszetelére. A zöldségek a maguk természetes egyszerűségében tündökölnek, a rozmaring pedig fantasztikus aromát kölcsönöz a fogásnak. Nem tudom, mi mindent szoktak füstölni az indiai boltokban, de a piruló rozmaring pont olyan illattal lengte be a konyhát. Igazán könnyű, abbahagyhatatlan nyári vacsora.