r
Nosalty Logó

Ratatouille ágyon sült rozmaringos csirke

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Durcsó
Ratatouille ágyon sült rozmaringos csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 394 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1575 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 61 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    34.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    751.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    500.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    171 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    69 micro
  • β-karotin
    1881 micro
  • β-crypt
    462 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    2163 micro
Összesen 394 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    136.6 g

Zsír

  • Összesen
    50.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3004.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    357 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    453 mg
  • Foszfor
    1725 mg
  • Nátrium
    326 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.9 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    2000.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    810 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    683 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    525 micro
  • Kolin:
    559 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    277 micro
  • β-karotin
    7523 micro
  • β-crypt
    1848 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    8653 micro
Összesen 1575 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    290 micro
  • β-crypt
    71 micro
  • Likopin
    199 micro
  • Lut-zea
    334 micro
Összesen 61 kcal

Elkészítés

  1. A padlizsánt 1-1,5 cm vastag szeletekre vágjuk, mindkét felüket besózva rácsra helyezzük. A sütőt begyújtjuk.
  2. Míg a padlizsán kidobja keserű levét, a sütő pedig bemelegszik, felvágjuk a többi zöldséget. A cukkinit 1-1,5 cm vastag félkarikákra, a hagymákat nyolc gerezdbe, a paprikákat 8 szeletbe, azokat pedig 3-3 kockára.
  3. A padlizsánszeleteket lemosva és négybe vágva alufóliával bélelt tepsibe helyezzük a többi zöldséggel (a paradicsom kivételével). Mindent sózunk, megszórunk 2 ek rozmaringgal és 1 ek olívaolajjal. Sütőbe tesszük.
  4. Gyorsan elkészítjük a csirke pácát 3 ek olívaolajból, 2 gerezd nyomott fokhagymából és 2 ek rozmaringból. A csirkemellet 4 darabba vágjuk, melyeken 4-5 mély bemetszést ejtünk. Sózzuk, megkenjük őket a fűszeres olajjal, majd 15 percre, lefóliázva hűtőbe tesszük.
  5. Ha használunk újkrumplit, szintén gyorsan végezzük a következőket: a krumplikat megmossuk, sós vízben 10 percig főzzük.
  6. Mikor letelt a hús pácolási ideje, elővesszük a tepsit a sütőből. A zöldségágyon négy fészket készítünk, ide tesszük a húsokat. Mindegyik csirkemellre egy-egy rozmaringágat fektetünk.
  7. A krumplikat keresztben bemetsszük, megforgatjuk a húsról maradt olajban, sózzuk, és a zöldségek közé tesszük a paradicsomokkal együtt.
  8. Az egész tepsit további 30 percre a sütőbe dugjuk, míg a hús teljesen átsül.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 184
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13080
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Durcsó 160 recept

A BBC GoodFood oldaláról származik ez az új recept. Nem is csoda, hogy most született, mert igazi örömóda a tavasz (sőt, lassan a nyár) tiszetelére. A zöldségek a maguk természetes egyszerűségében tündökölnek, a rozmaring pedig fantasztikus aromát kölcsönöz a fogásnak. Nem tudom, mi mindent szoktak füstölni az indiai boltokban, de a piruló rozmaring pont olyan illattal lengte be a konyhát. Igazán könnyű, abbahagyhatatlan nyári vacsora.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...