r
Nosalty Logó

Rántottával töltött enchilada

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rántottával töltött enchilada
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Besamelmártás:

Rántotta:

Összepakolás:

Összesen 862 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Besamelmártás:

Rántotta:

Összepakolás:

Összesen 3453 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Besamelmártás:

Rántotta:

Összepakolás:

Összesen 161 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.8 g

Zsír

  • Összesen
    46.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    421 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2318.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    502 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    474 mg
  • Nátrium
    1215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    236.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    366 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    297 mg
  • Retinol - A vitamin:
    319 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    547 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    547 micro
  • Lut-zea
    645 micro
Összesen 862 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    159.2 g

Zsír

  • Összesen
    186 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1685 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9273.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    232 mg
  • Kálcium
    2010 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    1897 mg
  • Nátrium
    4859 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    269.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    946.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1462 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    455 mg
  • D vitamin:
    349 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    734 micro
  • Kolin:
    1189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1277 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    2187 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    2187 micro
  • Lut-zea
    2581 micro
Összesen 3453 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    433.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    102 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

Besamelmártás:

Rántotta:

Összepakolás:

Elkészítés

Besamelmártás:

  1. Felforraljuk a tejet.
  2. A vajon, nagyon lassú tűzön megpirítjuk a lisztet. Ez 1-2 percet vesz igénybe.
  3. Folyamatos kevergetés mellett, fokozatosan adjuk hozzá a tejet ügyelve arra, hogy csomómentes legyen.
  4. Ízesítjük, kóstolgatjuk, és összekeverjük a reszelt sajttal.

Rántotta:

  1. A kolbászt vékony szeletekre vágjuk, és zsiradék hozzáadása nélkül pirítjuk, hogy egy picit keményebb legyen. Aprítógépben ledaráljuk apró kis kolbászmorzsákká.
  2. Közben a hagymát üvegesre sütjük egy kis olajon (vagy használhatjuk a kolbászból kisült zsírt is), a paprikát pedig úgy, hogy roppanós maradjon. A végén ráreszeljük a fokhagymát.
  3. A felvert tojásokat ráöntjük, hozzáadjuk a kolbászmorzsákat, és elkészítjük a rántottát.
  4. Amikor kész, a besamelmártás felével összekeverjük.

Összepakolás:

  1. A koktélparadicsomokat felezzük, sózzuk, borsozzuk és darabonként, kb. egy-két cseppnyi balzsamecettel meglocsoljuk. Előmelegített sütőben 5 percig sütjük őket. (Ez a lépés elhanyagolható, ha esetleg nincs otthon balzsamecetünk vagy jobban kedveli valaki a kicsit roppanósabb sült paradicsomot, mivel a végén még úgyis összesütjük együtt az egészet.)
  2. Amíg sül a paradicsom, a 8 darab tortilla lapba elosztjuk a rántottát, feltekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket.
  3. Leöntjük a maradék mártással, megszórjuk az újhagyma zöldjével és a felezett, sült koktélparadicsomokkal. Ízlés szerint sajtot reszelünk rá.
  4. Nagyjából 10-15 percig sütjük, amíg a torilla picit roppanóssá válik. Ez idő alatt a sajt is bőven rápirul. Jó étvágy. :)
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x22
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1285
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Többféle külföldi gasztro oldalt követek a különböző közösségi oldalakon. Erről az ételről az a fajta videó készült, ami mellett nem megy el az ember lánya szó nélkül. Feltétlenül akkor készítsétek el, amikor van rá mód, hogy visszabújhassatok az ágyba ejtőzni. 

Hozzávalók

Besamelmártás:

Rántotta:

Összepakolás:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...