Rántott spárga
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 23% Zsír
A spárgához
-
125g fehér spárga18 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
25g zsemlemorzsa99 kcal
-
0g só0 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
A hollandi mártáshoz
Összesen
698
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 23% Zsír
A spárgához
-
500g fehér spárga70 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
-
0g só0 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
A hollandi mártáshoz
Összesen
2794
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 23% Zsír
A spárgához
-
45.4g fehér spárga6 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
9.1g finomliszt33 kcal
-
9.1g zsemlemorzsa36 kcal
-
0g só0 kcal
-
7.7g napraforgó olaj68 kcal
A hollandi mártáshoz
Összesen
252
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 12.8 g
Zsír
-
Összesen 53.7 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 327 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 622.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 111 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 224 mg
-
Nátrium 216 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 125.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 334 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 54 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 115 micro
-
Kolin: 226 mg
-
Retinol - A vitamin: 295 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 458 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 906 micro
Összesen
698
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 51.2 g
Zsír
-
Összesen 214.9 g
-
Telített zsírsav 82 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 80 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 41 g
-
Koleszterin 1306 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2491.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 128 mg
-
Kálcium 445 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 130 mg
-
Foszfor 898 mg
-
Nátrium 864 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 166.5 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 500.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1336 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 44 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 214 micro
-
K vitamin: 166 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 460 micro
-
Kolin: 904 mg
-
Retinol - A vitamin: 1179 micro
-
α-karotin 62 micro
-
β-karotin 1832 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3623 micro
Összesen
2794
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 19.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 119 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 226.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 121 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 107 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 166 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 329 micro
Összesen
252
kcal
Hozzávalók
A spárgához
-
500 g fehér spárga
-
1 db tojás
-
10 dkg finomliszt
-
10 dkg zsemlemorzsa
-
só ízlés szerint
A hollandi mártáshoz
-
4 db tojássárgája
-
3 ek víz
-
1 ek citromlé
-
120 g vaj
-
só ízlés szerint
Elkészítés
A spárgához
- A megtisztított spárgát a hagyományos módon bepanírozzuk (a tojásba tegyünk sót!).
- A spárgát olajban kirántjuk, majd melegen tálaljuk az előbb elkészített mártással.
- Hollandi mártás elkészítése:
- A tojássárgájákat habverő segítségével elkeverjük a vízzel, a borral, a sóval és a citromlével.
- A vajat egy kis lábasban felmelegítjük és kisütjük belőle a vizet. Leszedjük a habját és leszűrjük.
- A tojássárgás masszát tartalmazó kis lábast vízgőz fölé helyezzük, és sűrűn kevergetve besűrítjük a tojást. Állandó kevergetés mellett, apránként hozzáadjuk a vajat is.
- Levesszük a tűzről és még 1-2 percig kevergetjük, nehogy összeessen a mártás.
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 291
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 78535
- Feltöltés dátuma: 2010. október 03.
Ajánló
Spárgabor (jól behűtve), Tolnai Zöldvertelini 2009.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Még spárgaszezon idején egy baráti házaspár meglátogatott bennünket a Bakonyi menedéken, a vacsora előételeként ezt a fogást készítettük.