Rántott máj hagymás tört burgonyával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
A rántott májhoz
-
125g csirkemáj149 kcal
-
50g tej28 kcal
-
2g rozmaring2 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
19g finomliszt68 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
13g zsemlemorzsa49 kcal
-
106g napraforgó olaj0 kcal
A tört burgonyához
-
150g burgonya87 kcal
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
71 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
521
kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
A rántott májhoz
-
500g csirkemáj595 kcal
-
200g tej112 kcal
-
7g rozmaring9 kcal
-
3g kakukkfű3 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
50g zsemlemorzsa198 kcal
-
425g napraforgó olaj0 kcal
A tört burgonyához
-
600g burgonya347 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2082
kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
A rántott májhoz
-
21.3g csirkemáj25 kcal
-
8.5g tej5 kcal
-
0.3g rozmaring0 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
3.2g finomliszt12 kcal
-
4.7g tojás6 kcal
-
2.1g zsemlemorzsa8 kcal
-
18.1g napraforgó olaj0 kcal
A tört burgonyához
-
25.6g burgonya15 kcal
-
14.5g vöröshagyma5 kcal
-
1.4g napraforgó olaj12 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
88
kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 32.6 g
Zsír
-
Összesen 18.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 521 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1317.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 86 mg
-
Kálcium 146 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 549 mg
-
Nátrium 444 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 276.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4163 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 21 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 798 micro
-
Kolin: 336 mg
-
Retinol - A vitamin: 4151 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 93 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 50 micro
-
Lut-zea 138 micro
Összesen
521
kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 130.2 g
Zsír
-
Összesen 73.9 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 2085 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5270 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 344 mg
-
Kálcium 585 mg
-
Vas 55 mg
-
Magnézium 290 mg
-
Foszfor 2194 mg
-
Nátrium 1777 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 215.4 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1107.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16652 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 84 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 207 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 10 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 58 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3194 micro
-
Kolin: 1345 mg
-
Retinol - A vitamin: 16605 micro
-
α-karotin 55 micro
-
β-karotin 373 micro
-
β-crypt 64 micro
-
Likopin 200 micro
-
Lut-zea 553 micro
Összesen
2082
kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 224.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 76 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 710 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 136 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 708 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 9 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
88
kcal
Hozzávalók
A rántott májhoz
-
2 dl tej
-
1 szál rozmaring
-
1 szál kakukkfű
-
5 ek finomliszt
-
2 db tojás
-
5 ek zsemlemorzsa
-
5 dl napraforgó olaj
A tört burgonyához
-
600 g burgonya
-
2 nagy db vöröshagyma
-
1 ízlés szerint só
-
1 ízlés szerint bors
Elkészítés
A rántott májhoz
- A májat az erektől megtisztítjuk, mossuk, papírtörlővel letörölgetjük.
- Opcionálisan pácolhatjuk tejben friss zöldfűszerekkel egy órát, utána papírtörlővel szárítsuk le róla a nedvességet. A májat ne sózzuk!
- Előre kikészítsük ki tálakba a lisztet, a tojást felverve, és a zsemlemorzsát. Egymás után forgassuk meg mindegyikben a májat, lehet a lisztben és a tojásban akár 2x, így fixebben rajta marad a bunda. A bepanírozott májakat egy tálcára tegyük, egymás mellé, ne egymásra sütésig.
- Nagy és mély edénybe öntsük az olajat, és forrósítsuk fel, ekkor dobjuk a májakat bele, majd egy-két-három perc sütés után – ez a májak méretétől függ, fordítsuk át a másik oldalukra, vegyük lejjebb a hőfokot és süssük további 2-3 percig, hogy átsüljön. Hosszan nem jó süni, mert megkeményedik, túl röviden pedig nyers maradhat a közepe. Egy tálon hagyjuk pihenni 5-10 percig fogyasztás előtt.
A tört burgonyához
- Még korábban főzzük meg a pucolt, kockázott burgonyát sós vízben.
- Egy nagy serpenyőben olajon pároljunk kockázott hagymát hosszan, közbe sózzuk borsozzuk.
- Végül a leszűrt főtt burgonyát pirítsuk, forgassuk jól át rajta.
- Tálaljuk a rántott májat hagymás, tört burgonyával. Adjunk mellé kovászos uborkát vagy bármilyen salátát. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés ideje: 6 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 118
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 33
- Össznézettség: 11886
- Feltöltés dátuma: 2022. szeptember 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
581 recept
Májat és belsőségeket nem mindenki eszik, de aki igen, az imádja. Családunkban senki sem szereti, így nagyon megörültem a felkérésnek, hogy a heti cikkembe a májról írjak. Magam miatt ugyanis sosem sütöttem volna, főleg nem olajban! Az egyik előkelő karácsonyi előételünk a tokajis libamáj, amire titkon mindenki vár és a pirítósára keni, de a csirkemájról senki sem álmodozik, pedig, ha nem szárítjuk ki, akkor a legszaftosabb belőle a resztelt máj, és a rántott máj is, sőt májkrémbe egyszerűen verhetetlen, nagyszerűen fűszerezhető!