r
Nosalty Logó

Rántott máj hagymás tört burgonyával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Rántott máj hagymás tört burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A rántott májhoz

A tört burgonyához

Összesen 521 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A rántott májhoz

A tört burgonyához

Összesen 2082 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A rántott májhoz

A tört burgonyához

Összesen 88 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    32.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    521 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1317.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    549 mg
  • Nátrium
    444 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    276.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4163 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    798 micro
  • Kolin:
    336 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4151 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 521 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    130.2 g

Zsír

  • Összesen
    73.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    2085 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5270 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    344 mg
  • Kálcium
    585 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    290 mg
  • Foszfor
    2194 mg
  • Nátrium
    1777 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    215.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1107.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16652 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    84 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    207 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3194 micro
  • Kolin:
    1345 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16605 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    373 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    553 micro
Összesen 2082 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    710 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    708 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 88 kcal

Hozzávalók

A rántott májhoz

A tört burgonyához

Elkészítés

A rántott májhoz

  1. A májat az erektől megtisztítjuk, mossuk, papírtörlővel letörölgetjük.
  2. Opcionálisan pácolhatjuk tejben friss zöldfűszerekkel egy órát, utána papírtörlővel szárítsuk le róla a nedvességet. A májat ne sózzuk!
  3. Előre kikészítsük ki tálakba a lisztet, a tojást felverve, és a zsemlemorzsát. Egymás után forgassuk meg mindegyikben a májat, lehet a lisztben és a tojásban akár 2x, így fixebben rajta marad a bunda. A bepanírozott májakat egy tálcára tegyük, egymás mellé, ne egymásra sütésig.
  4. Nagy és mély edénybe öntsük az olajat, és forrósítsuk fel, ekkor dobjuk a májakat bele, majd egy-két-három perc sütés után – ez a májak méretétől függ, fordítsuk át a másik oldalukra, vegyük lejjebb a hőfokot és süssük további 2-3 percig, hogy átsüljön. Hosszan nem jó süni, mert megkeményedik, túl röviden pedig nyers maradhat a közepe. Egy tálon hagyjuk pihenni 5-10 percig fogyasztás előtt.

A tört burgonyához

  1. Még korábban főzzük meg a pucolt, kockázott burgonyát sós vízben.
  2. Egy nagy serpenyőben olajon pároljunk kockázott hagymát hosszan, közbe sózzuk borsozzuk.
  3. Végül a leszűrt főtt burgonyát pirítsuk, forgassuk jól át rajta.
  4. Tálaljuk a rántott májat hagymás, tört burgonyával. Adjunk mellé kovászos uborkát vagy bármilyen salátát. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 118
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 33
  • Össznézettség: 11886
  • Feltöltés dátuma: 2022. szeptember 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Májat és belsőségeket nem mindenki eszik, de aki igen, az imádja. Családunkban senki sem szereti, így nagyon megörültem a felkérésnek, hogy a heti cikkembe a májról írjak. Magam miatt ugyanis sosem sütöttem volna, főleg nem olajban! Az egyik előkelő karácsonyi előételünk a tokajis libamáj, amire titkon mindenki vár és a pirítósára keni, de a csirkemájról senki sem álmodozik, pedig, ha nem szárítjuk ki, akkor a legszaftosabb belőle a resztelt máj, és a rántott máj is, sőt májkrémbe egyszerűen verhetetlen, nagyszerűen fűszerezhető!

Hozzávalók

A rántott májhoz

A tört burgonyához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...