r
Nosalty Logó

Rántott cukkini lédúsan és ropogósan - citromfüves joghurtmártogatóssal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hering András
Rántott cukkini lédúsan és ropogósan - citromfüves joghurtmártogatóssal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A rántott cukkinihez:

A citromfüves joghurtmártogatóshoz

Összesen 1267 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A rántott cukkinihez:

A citromfüves joghurtmártogatóshoz

Összesen 5070 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A rántott cukkinihez:

A citromfüves joghurtmártogatóshoz

Összesen 254 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    101.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1323.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    272 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    393 mg
  • Nátrium
    511 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    279.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    234 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4284 micro
Összesen 1267 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    81.1 g

Zsír

  • Összesen
    404.5 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    171 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    135 g
  • Koleszterin
    770 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5294.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    1087 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    415 mg
  • Foszfor
    1571 mg
  • Nátrium
    2044 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    297.5 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1119 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    489 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    143 mg
  • C vitamin:
    145 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    751 micro
  • Kolin:
    722 mg
  • Retinol - A vitamin:
    412 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    935 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17137 micro
Összesen 5070 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    860 micro
Összesen 254 kcal

Hozzávalók

A rántott cukkinihez:

A citromfüves joghurtmártogatóshoz

Elkészítés

A rántott cukkinihez:

  1. A cukkiniket megmossuk (ha nem szeretjük a héját, hámozzuk is meg), majd szeleteljük őket vékony karikákra. Valaki a hajszálvékony cukkiniszeletekre, valaki a kicsivel vastagabb karikákra esküszik, lédússágának titka azonban abban rejlik, hogy nem sózzuk be a felszeletelt cukkinit, így megtartja a levét és a bundázás, sütés után is megmarad a nedvességtartalma.
  2. Előkészülünk a panírozáshoz: az egyik keverőtálba szórjuk a kukoricalisztet, egy mélyebbe a felvert tojásokat, a harmadikba pedig a pankómorzsát vagy zsemlemorzsát (esetleg a kettőt keverve, én így készítettem) egy csipet sóval fűszerezve. A bundája attól lesz igazán rogogós, hogy kukoricalisztet használunk, illetve a panko morzsa szintén a ropogóssági élményt erősíti. Forgassuk meg tehát a cukkinikarikákat a lisztben, tojásban, végül a prézliben.
  3. Melegítsünk egy serpenyőben napraforgóolajat, majd a bő, forró olajban aranybarnára sütjük a bundázott cukkinikarikákat.
  4. Tegyük őket papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja, majd melegen tálaljuk petrezselymes rizzsel, vajas burgonyapürével, és az elmaradhatatlan citromfüves joghurtmártogatóssal.

A citromfüves joghurtmártogatóshoz

  1. Az alapanyagokat egy keverőtálban, habverő vagy egy villa segítségével dolgozzuk össze, majd legalább fél órára tegyük a hűtőszekrénybe. Hidegen tálaljuk, ebben mártogassuk a rántott cukkinikarikákat.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 193
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10644
  • Feltöltés dátuma: 2022. augusztus 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rántott cukkini lédúsan és ropogósan - citromfüves joghurtmártogatóssal
Hering András 182 recept

A tökéletesen ropogós bundájú, de belül lédús rántott cukkini titkai közé tartozik, hogy vékony karikákra szeleteljük a cukkinit, majd semmi esetre se sózzuk be, így megőrzi nedvésségtartalmát és a bundázás, olajban sütés után is. Ha igazán ropogós bundát szeretnénk, használjunk kukoricalisztet, zsemlemorzsa helyett pedig panko morzsát, ezektől lesz igazán "roppanós az élmény". Márogatósként kitűnően illik hozzá a joghurt is, frissítsük fel egy kis citromlével és finomra vágott friss citromfűvel. Jó tunkolást!

Hozzávalók

A rántott cukkinihez:

A citromfüves joghurtmártogatóshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...