Rántott csuka káposzta ágyon
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
bokine
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
250g csuka132 kcal
-
133g savanyú káposzta25 kcal
-
17g füstölt szalonna109 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
3g tej2 kcal
-
17g zsemlemorzsa66 kcal
-
14g napraforgó olaj125 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
83g tejföl165 kcal
Összesen
708
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
1500g csuka792 kcal
-
800g savanyú káposzta152 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
20g tej11 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
500g tejföl990 kcal
Összesen
4248
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
45.2g csuka24 kcal
-
24.1g savanyú káposzta5 kcal
-
20 kcal
-
3g finomliszt11 kcal
-
3.3g tojás4 kcal
-
0.6g tej0 kcal
-
3g zsemlemorzsa12 kcal
-
2.6g napraforgó olaj23 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
15.1g tejföl30 kcal
Összesen
129
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 39.3 g
Zsír
-
Összesen 45.8 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 183 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2015.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 256 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 512 mg
-
Nátrium 1117 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.5 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 321.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 162 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 162 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 89 micro
-
Kolin: 179 mg
-
Retinol - A vitamin: 159 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 481 micro
Összesen
708
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 235.6 g
Zsír
-
Összesen 274.6 g
-
Telített zsírsav 93 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 101 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 50 g
-
Koleszterin 1096 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12093.3 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 227 mg
-
Kálcium 1537 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 513 mg
-
Foszfor 3071 mg
-
Nátrium 6700 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 207.2 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 1930.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 975 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 21 micro
-
E vitamin: 41 mg
-
C vitamin: 156 mg
-
D vitamin: 970 micro
-
K vitamin: 124 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 35 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 536 micro
-
Kolin: 1074 mg
-
Retinol - A vitamin: 952 micro
-
α-karotin 40 micro
-
β-karotin 189 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2885 micro
Összesen
4248
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 8.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 364.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 202 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 87 micro
Összesen
129
kcal
Hozzávalók
-
1.5 kg csuka
-
80 dkg savanyú káposzta
-
10 dkg füstölt szalonna
-
10 dkg finomliszt
-
2 db tojás
-
2 ek tej
-
10 dkg zsemlemorzsa
-
1 dl napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 db babérlevél
-
köménymag ízlés szerint
-
50 dkg tejföl
Elkészítés
- A tisztára pucolt halat kifilézzük.
- Feldaraboljuk egyforma darabokra, sózzuk, borsozzuk és állni hagyjuk egy fél órát.
- Közben a füstölt szalonnát zsírjára pírítjuk, rádobjuk az átmosott savanyú káposztát, ízesítjük borssal, sóval, egész köménnyel és babérlevéllel. Fedő alatt minimum 1/2 órát dinszteljük.
- A halszeleteket bepanírozzuk és kevés olajon világos színűre sütjük. Konyhai papírra kiszedjük.
- Egy tepsibe elterítjük a dinsztelt káposztát, ráfektetjük a rántott halakat és tejföllel meglocsoljuk.
- Forró sütőben 1/2 órát sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 28X38
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 10456
- Feltöltés dátuma: 2010. november 01.
Ajánló
Big Boss- nak, mert nagy horgász és minden halat kedvelő olvasónak sok-sok szeretettel!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
bokine
76 recept
Horgászfeleség vagyok, a halat sajátkezűleg készítem elő. Mivel ez nem egy gusztusos művelet, így a filézéstől írom a receptem. Ezt a receptet unokaöcsémtől hallottam és rögtön el is készítettem legnagyobb örömére. Ünnepekkor megmaradt rántott húsokat így lehet frissíteni. Mindenféle húsból finom. A savanyúkáposzta fenséges ízt ad a húsoknak. A tejföltől megpuhul. Szóval, nagyon finom. Köszönöm páromnak a két méretes csukát :-D És még az ujjaim is meg vannak :-D