Rántott csirkemell szezámmagos bundában
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Edit
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
- 14% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 31% Zsír
-
110 kcal
-
83g tej47 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g finomliszt30 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
17g zsemlemorzsa66 kcal
-
28g napraforgó olaj250 kcal
-
3g szezámmag19 kcal
Összesen
560
kcal
- 14% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 31% Zsír
-
450g csirkemell (csontos)658 kcal
-
500g tej280 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
-
20g szezámmag115 kcal
Összesen
3357
kcal
- 14% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 31% Zsír
-
30.7g csirkemell (csontos)45 kcal
-
34.1g tej19 kcal
-
0.8g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3.4g finomliszt12 kcal
-
11.2g tojás14 kcal
-
6.8g zsemlemorzsa27 kcal
-
11.6g napraforgó olaj102 kcal
-
1.4g szezámmag8 kcal
Összesen
228
kcal
- 14% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.8 g
Zsír
-
Összesen 42.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 128 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 661.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 182 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 183 mg
-
Nátrium 235 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 106 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 124 micro
Összesen
560
kcal
- 14% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 112.9 g
Zsír
-
Összesen 255.7 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 108 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 81 g
-
Koleszterin 770 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3967.4 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 139 mg
-
Kálcium 1090 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 206 mg
-
Foszfor 1099 mg
-
Nátrium 1407 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 139.4 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 332.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 358 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 72 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 150 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 29 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 226 micro
-
Kolin: 637 mg
-
Retinol - A vitamin: 358 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 741 micro
Összesen
3357
kcal
- 14% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 17.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 270.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 96 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 22.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
228
kcal
Hozzávalók
-
1 db csirkemell (csontos)
-
5 dl tej
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
5 dkg finomliszt
-
3 db tojás
-
10 dkg zsemlemorzsa
-
2 dkg szezámmag
Elkészítés
- Előző este a csirkemellet először félbevágjuk, középen hosszában a csont mellett. Két csirkemellünk lesz. Egy ilyen fél mellett lapjában háromfelé vágjuk. 1 csontos részt kapunk és 2 szelet lesz, amiben nincs csont. A másik fél mellel is így teszünk. Összesen 6 szelet husink lesz.
- Egy tálba beleöntjük a tejet és belereszeljük a fokhagymagerezdek felét. Egy éjszakára ebben a tejben áztatjuk a húst hűtőben.
- Másnap kivesszük, szárazra töröljük a húst sózzuk, borsozzuk.
- Előkészítjük a panírozáshoz a lisztet. A tojást felverjük és belereszeljük a megmaradt fokhagymákat és sót. A zsemlemorzsába pedig beleszórjuk a szezámmagot és lehet 1 mk pirospaprikát is tenni bele (én ezt most elhagytam).
- Bepanírozzuk a húst és forró olajban, lassú tűzön szép pirosra sütjük.
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 298
- Tegnapi nézettség: 24
- 7 napos nézettség: 136
- Össznézettség: 111444
- Feltöltés dátuma: 2010. október 24.
Ajánló
Sült burgonyával, tartár mártással vagy egyéb, tetszés szerinti körettel tálalhatjuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
Edit
153 recept
Barátnőmtől tanultam ezt a panírozási modót, igaz én kiegészítettem a szezámmaggal és elhagytam belőle a pirospaprikát. Kinek hogy tetszik, úgy variálhatja. Lehet csirkemellfiléből is készíteni, de mi nagyon szeretjük a csontos húsokat. Szerintem annak sokkal finomabb az íze :). Nagyon finom omlós lesz a tejben való áztatástól. És az íze fantasztikus .