r
Nosalty Logó

Rántott csirkemáj sült almával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
R.Szilvi
Rántott csirkemáj sült almával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1189
Kalória
43g
Fehérje
96g
Szénhidrátok
71.2g
Zsír
364.6g
Víz
695g
Koleszterin
8.9g
Rost
28.2g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1189 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3567 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 195 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    43 g

Zsír

  • Összesen
    71.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    695 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1607.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    704 mg
  • Nátrium
    533 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    364.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    5552 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    28 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1065 micro
  • Kolin:
    438 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5535 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    67 micro
  • Lut-zea
    238 micro
Összesen 1189 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    129 g

Zsír

  • Összesen
    213.5 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    2085 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4822 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    374 mg
  • Kálcium
    427 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    229 mg
  • Foszfor
    2111 mg
  • Nátrium
    1600 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    288.1 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    1093.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    16656 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    84 micro
  • E vitamin:
    76 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3194 micro
  • Kolin:
    1313 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16605 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    474 micro
  • β-crypt
    143 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    714 micro
Összesen 3567 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    910 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    907 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    11 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 195 kcal

Elkészítés

  1. Csirkemájakat megtisztítjuk. Majorannával, borssal ízesítjük.
  2. Hagyományos módon panírozzuk, majd olajban kisütjük.
  3. Az almákat feldaraboljuk (héjastól) kb. 4-6 cikkre, attól függ mekkorák.
  4. Teflon serpenyőben kevés olajon megsütjük a szeleteket, vigyázva, mert hamar karamellizálódik. Nem baj, ha nem sül teljesen puhára, jobb ha picit roppanós marad.
  5. Végül köretként a rántott májhoz kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 20 perc

Vasárnapi ebédről maradt vacsira rántott máj, viszont a köret elfogyott. Gyümölcsös kosárban árválkodott néhány alma... innen jött az ötlet. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Piri-piri csirke

A piri-piri (vagy peri-peri) csirke egy népszerű, csípős, fűszeres csirkeétel, amely portugál gyarmati hatásokra alakult ki Afrikában. Az étel alapja a piri-piri paprika (afrikai ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!