r
Nosalty Logó

Rántott csirkecsíkok sonkás krokettel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Rántott csirkecsíkok sonkás krokettel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 39% Zsír

Csirkéhez

Kroketthez

Összesen 1608 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 39% Zsír

Csirkéhez

Kroketthez

Összesen 4826 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 39% Zsír

Csirkéhez

Kroketthez

Összesen 356 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.9 g

Zsír

  • Összesen
    139.3 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    42256.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    480 mg
  • Nátrium
    41390 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    347 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    308 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    466 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    776 micro
Összesen 1608 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.8 g

Zsír

  • Összesen
    417.8 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    171 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    116 g
  • Koleszterin
    692 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126768.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    764 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    1441 mg
  • Nátrium
    124169 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    370.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1042 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    127 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    394 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    453 mg
  • Retinol - A vitamin:
    923 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    1397 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2329 micro
Összesen 4826 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9355.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    9164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 356 kcal

Hozzávalók

Csirkéhez

Kroketthez

Elkészítés

Csirkéhez

  1. A csirkemellet ujjnyi csíkokra vágjuk, sózzuk, esetleg borsozzuk.
  2. Lisztbe forgatjuk, felvert tojásba mártjuk, kukoricadarába hempergetjük, majd forró olajban kisütjük, papírtörlőn leitatjuk.

Kroketthez

  1. A vajat megforrósítjuk, a lisztet megpirítjuk benne, sózzuk, borsozzuk, kevés szerecsendiót is reszelhetünk bele. Mikor már kezd színe lenni, felengedjük az alaplével és a tejszínnel, és sűrűsödésig főzzük.
  2. A sonkát és a petrezselymet felaprítjuk, a masszához adjuk, végül belekeverjük a lereszelt parmezánt is. Összekeverjük, míg elválik a tál falától. Lapos tálba simítva tesszük ki hűlni.
  3. Ha a massza kihűlt, két ujjnyi kroketteket formálunk belőle, amit tojásba és a megmaradt kukoricadarába forgatunk, majd forró olajban kisütjük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 929
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rántott csirkecsíkok sonkás krokettel
Évi néni 1830 recept

Ma nagyon kedvezni szerettem volna a családomnak, ezért nekiálltam a "mekis/kfc-s" menünek. Coleslaw salátát adtam hozzá.

Hozzávalók

Csirkéhez

Kroketthez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...