r
Nosalty Logó

Ramen, ahogy Anna készíti

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
AnnaFulopp
Ramen, ahogy Anna készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A ramen tojás

A hús

A tészta

A zöldségek

A lé

Összesen 1028 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A ramen tojás

A hús

A tészta

A zöldségek

A lé

Összesen 2056 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A ramen tojás

A hús

A tészta

A zöldségek

A lé

Összesen 72 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.3 g

Zsír

  • Összesen
    38.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    304 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6221.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    768 mg
  • Nátrium
    4883 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1124.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    710 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    343 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    1244 micro
  • β-karotin
    6933 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1244 micro
Összesen 1028 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.6 g

Zsír

  • Összesen
    76.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    608 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12442.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    589 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    1536 mg
  • Nátrium
    9765 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    214 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    2249.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1421 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    155 mg
  • D vitamin:
    199 micro
  • K vitamin:
    223 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    453 micro
  • Kolin:
    686 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    2487 micro
  • β-karotin
    13866 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2487 micro
Összesen 2056 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    432.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    340 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    87 micro
  • β-karotin
    482 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 72 kcal

Hozzávalók

A ramen tojás

A hús

A tészta

A zöldségek

A lé

Elkészítés

A ramen tojás

  1. A tojást 5-6 percig főzzük, hogy a sárgája még folyós legyen, a fehérje már szilárd.
  2. A tojásokat megpucoljuk és egy kis tálba rakjuk.
  3. Rátesszük a 3 ek szójaszószt és a 2 dl vizet, és pár órára vagy akár egy éjszakára is pihentetjük a hűtőben. De! Ha valaki most azonnal szeretne rament enni (amit megértek), akkor a hűtős pihi elhagyható, úgy is nagyon finom lesz a tojás is, a leves is, ha nincs szójaszószba áztatva a tojás.

A hús

  1. Vegyük elő (megközelítőleg) 2 szelet csont nélküli tarjánkat. Daraboljuk össze kockákra vagy csíkokra, ahogy szimpatikusabb. Kétféle elkészítést is le fogok írni, ez szintén attól függ, hogy mennyire vagyunk türelmetlenek.
  2. Elkészítés sütőben: A feldarabolt húst egy hőálló tálba vagy őzgerincbe tesszük. Ráöntjük a 3 ek szójaszószt, a 3 dl vizet, megszórjuk borssal, és rátesszük a zúzott fokhagymát.
  3. Befedjük a hőálló tálunkat alufixszel, és 150 fokon (úgy, hogy a tál egyszerre melegedjen a sütővel) 2 órán keresztül sütjük.
  4. Elkészítés lapon: Serpenyőben 3 ek szójaszószt hevítünk. Beletesszük a feldarabolt húst, a fokhagymát, a borsot, és kicsit megpirítjuk.
  5. Felöntjük 3 dl vízzel, lefedjük egy arra alkalmas tetővel, és 20 perc alatt puhára főzzük.

A tészta

  1. A lisztet kimérjük, és sóval összekeverjük. Óvatosan elkezdjük hozzáönteni a vizet úgy, hogy közben kezünkkel "fésülgetjük". Nem biztos ám, hogy az összes vizet felveszi, és főleg eszünkbe ne jusson több vizet hozzáönteni, akárhogy is nagyon száraznak és nem összeálltnak tűnik, figyeljük meg, hogy jó lesz! Tegyük be egy kis uzsonnás szatyorba, aminek bekötjük a száját, és hagyjuk pihenni fél órát.
  2. A pihentetés után jön az érdekes része: Tegyük át egy másik szatyorba, terítsünk egy konyharuhát a földre, arra tegyük zacskónkat, arra ismét egy konyharuhát, és minden haragunkat kiengedve alaposan tapossuk meg. Most nézzük meg, mit csináltunk. Formáljunk belőle ismét gombócot, tapossuk meg ismét, majd ismét. (Ha nagyon pipák vagyunk, folytassuk addig a folyamatot, amíg le nem nyugszunk.) Ám! Ha nem akarnánk tapodni, vagy a kutya egyébként is összeszőrözte a földet (ismerem), akkor bőven elég, ha jól átgyúrjuk a tésztát a kezünkkel többször. Itt figyeljük meg, hogy már egy nagyon jó rugalmas állagú tésztánk van, és már egyáltalán nincs az a "száraz" hatása. Tegyük vissza ismét egy szatyorba, és pihentessük további másfél órát.
  3. A másfél óra letelte után borítsuk ki a tésztánkat egy alaposan meglisztezett nyújtódeszkára, és nyújtsuk ki kb. 1 mm vékonyra, bár ez ízlés dolga. Ki milyenre akarja. Nyújtás után alaposan lisztezzük be a tésztánk felszínét, és hajtsuk be a 2 szélét úgy, hogy középen találkozzanak. Lisztezzük be megint, és ismét hajtsuk félbe.
  4. Közben vizet forralunk egy kevés sóval.
  5. Egy nagyon éles késsel daraboljuk fel a tésztánkat (esetleg a kés élét is belisztezhetjük, ha attól félünk, hogy összeragad), és jó alaposan szórjuk meg liszttel. Kezünkkel fésülgetve válasszuk szét a tésztákat, és dobjuk őket a lobogó vízbe. Enyhén kavarjuk meg, össze ne ragadjanak. Így a tésztákat 5-6 percig főzzük, majd alaposan leszűrjük.
  6. 2 arra alkalmas tálba (madaras áruházakban lehet kapni 7,5 dl-set) elfelezzük a tésztát (már ha igazságosak vagyunk).
  7. Idő közben elkészült a húsunk. A húst (először is megillatoljuk, mert nagyon ínycsiklandó) szintén felezve a tésztára rakjuk, és a levéből megmentjük a felét egy tálba, a másik felét pedig kettéöntjük a tésztára.

A zöldségek

  1. A sárgarépa: Meghámozás után a répát julien-re vágjuk. A póráhagyma: A póréhagymát karikázzuk. A mungóbabcsíra: Én a Shan Shi márkájút szoktam használni, az picit ecetes lében van, de lehet használni akár nyerset is, ez mindenkinek a saját ízlése. Ebből tetszőleges mennyiséget használjunk. A pak-choi: Pár levelet leválasztunk belőle tetszés szerint.
  2. A zöldségeket egy arra alkalmas tálban összekeverjük, ráöntjük a hús levét, és jól átkeverjük. Keverés után a zöldségeket is kettéosztjuk a tésztán, és a maradék levet is kettéöntjük.
  3. Közben a tojásunkat is előkerítjük, félbevágjuk, és a tálakba helyezzük.

A lé

  1. 7 dl vizet forralunk ebbe feloldjuk a 2 leveskockát (szerintem az erőleves a legfinomabb), beletesszük a 2 ek szójaszószt és az 1 ek szezámolajat. Felforraljuk, majd a táljainkba merjük. Még így forrón egészséggel fogyasztjuk!
  2. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 27x18x6
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 101
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 11769
  • Feltöltés dátuma: 2020. július 19.

Ajánló

Ha valaki a tésztával nem szeretne bajlódni, akkor lehet helyettesíteni nyugodtan tetszés szerint üvegtésztával (Shan'shi márkájú szerintem a legfinomabb, én régebben mindig ezzel csináltam a levest), rizstésztával, instant ramen tésztával vagy bármivel, amihez kedvünk lenne. A húshoz én mindenképpen csont nélküli tarját ajánlok, nálunk ez jött be a legjobban, nagyon finom hús, nem száraz. De a húst is helyettesíthetjük akár csirkével, akár marhával is, tulajdonképpen ennek is csak a képzeletünk szabhat határt.  Ha szeretnénk vásároljunk bele Narutot vagy akár előre elkészített ramen tojást (a Rákóczi téri üzletet ajánlom), és tulajdonképpen a zöldségeket is aszerint variálhatjuk, ahogyan csak akarjuk (így csak több ízt érhetünk el). Mellé ha szeretnénk, készítsünk gyoza-t vagy akár mochit. A leves alapvetően hatalmas adag, szóval abszolút megállja a helyét főételként.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
AnnaFulopp 1 recept

Megszállottan imádom a ramen levest, és azt kellett tapasztaljam, hogy Budapesten nagyon kevés helyen lehet kapni ízleteset. Gondoltam egy nagyot, és mindenféle utánanézés nélkül elkezdtem megcsinálni egy olyan levest, amit jónak gondoltam. A várt eredmény nem maradt el, zseniálisan finom lett, mi imádjuk Párommal.

Hozzávalók

A ramen tojás

A hús

A tészta

A zöldségek

A lé

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...