Rakott zsályás - zelleres burgonya
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
267g burgonya154 kcal
-
87g zeller31 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
42g habtejszín122 kcal
-
42g tej23 kcal
-
85g sárgarépa31 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
-
33g parmezán sajt131 kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
1600g burgonya924 kcal
-
520g zeller188 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
250g tej140 kcal
-
510g sárgarépa186 kcal
-
150g parmezán sajt588 kcal
-
200g parmezán sajt784 kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
46g burgonya27 kcal
-
14.9g zeller5 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
7.2g habtejszín21 kcal
-
7.2g tej4 kcal
-
14.7g sárgarépa5 kcal
-
4.3g parmezán sajt17 kcal
-
5.7g parmezán sajt23 kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 28.9 g
Zsír
-
Összesen 28.9 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 86 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2483.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 848 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 99 mg
-
Foszfor 656 mg
-
Nátrium 859 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.9 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 334.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 869 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 231 micro
-
α-karotin 2630 micro
-
β-karotin 6333 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 212 micro
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 173.6 g
Zsír
-
Összesen 173.3 g
-
Telített zsírsav 104 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 516 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 14899.7 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 88 mg
-
Kálcium 5088 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 591 mg
-
Foszfor 3939 mg
-
Nátrium 5155 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 323.2 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 46 mg
VÍZ
-
Összesen 2009 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5212 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 300 mg
-
D vitamin: 124 micro
-
K vitamin: 280 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 337 micro
-
Kolin: 321 mg
-
Retinol - A vitamin: 1389 micro
-
α-karotin 15782 micro
-
β-karotin 37999 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5 micro
-
Lut-zea 1274 micro
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 428.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 146 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 148 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 150 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 454 micro
-
β-karotin 1092 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A burgonyát megpucoljuk, vékonyan felkarikázzuk, a zellergumót is megtisztítjuk és ugyanolyan vékonyra szeleteljük, mint a burgonyát, majd a sárgarépát is tisztítjuk, és felkarikázzuk.
- A zsályát frissen leszedve mossuk, lecsepegtetjük, kicsikre tépkedjük.
- Egy tálba tesszük: a felkarikázott burgonyát, a zellergumót, a sárgarépát, a zsályeleveleket, a sót és az őrölt borsot, ízlés szerinti mennyiségben, a reszelt parmezánt, a tejszínt, a tejet, és alaposan, de óvatosan elkeverjük, és egy tepsibe belerakjuk. Lehetőleg a felső réteg csak burgonya legyen, a maradék tejszínes-tejes-sajtos levet ráöntjük, és a tetejét megszórjuk a parmezán sajttal, alufóliával lefedjük.
- Betesszük a sütőbe és készre sütjük (szép piros lesz a teteje, nem kell feltétlen levenni az alufóliát, az idő függ a hozzávalók mennyiségétől is).
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40 x30 x 8
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2730
- Feltöltés dátuma: 2011. október 11.
Ajánló
Aki szereti a gyors, burgonyás, mégis különleges köretes, vagy egytálételes megoldást feltétlenül próbálja ki, akár a sárgarépával, vagy anélkül. :-)) Finom bort kínáljunk hozzá, akár egytálétel, akár köret:-)))
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Láttam a tv-ben a főzős csatornán Jamie Oliver műsorát. Megtetszett ez a gyors és finom étel, ami lehet egytálétel, és lehet sült fokhagymás oldalas, vagy bárányhús mellé köret is:-))) Én a késő nyári 30 fokos nagy melegben egytálételként készítettem el. Nyár vége, és egy tepsi zsályás-tejszínes-zelleres burgonya, csak jó sülhet ki belőle:-))A zeller nagyon finom, édes ízű lett, nem gondoltam volna:-)) a saját ötlet az én részemről, egy másik ételhez vásárolt, de kimaradt sárgarépa, amivel színben is szép lett az étel, és ízben is passzolt mindenhez:-)) Sikerült , és önálló ételként is finom, de azóta már készült fokhagymás sült hús mellé köretnek, és úgy is finomra sikerült nagyon:-)) Bevált mindkét mód, bekerült a család szokásos főzési menetrendjébe:-))) Akinek van az udvarában kemence, abban is elkészítheti. Jamie legalábbis abban készítette, a gázsütő volt az alternativa. Nekem nincs kemencém, de finom lett így is.:-)) Ennyi a történet.