r
Nosalty Logó

Rakott zsályás - zelleres burgonya

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Rakott zsályás - zelleres burgonya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 590 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3540 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 102 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2483.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    848 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    656 mg
  • Nátrium
    859 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    334.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    869 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    2630 micro
  • β-karotin
    6333 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 590 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    173.6 g

Zsír

  • Összesen
    173.3 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    516 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14899.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    5088 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    591 mg
  • Foszfor
    3939 mg
  • Nátrium
    5155 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    323.2 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    2009 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5212 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    300 mg
  • D vitamin:
    124 micro
  • K vitamin:
    280 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    337 micro
  • Kolin:
    321 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1389 micro
  • α-karotin
    15782 micro
  • β-karotin
    37999 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    1274 micro
Összesen 3540 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    454 micro
  • β-karotin
    1092 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 102 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát megpucoljuk, vékonyan felkarikázzuk, a zellergumót is megtisztítjuk és ugyanolyan vékonyra szeleteljük, mint a burgonyát, majd a sárgarépát is tisztítjuk, és felkarikázzuk.
  2. A zsályát frissen leszedve mossuk, lecsepegtetjük, kicsikre tépkedjük.
  3. Egy tálba tesszük: a felkarikázott burgonyát, a zellergumót, a sárgarépát, a zsályeleveleket, a sót és az őrölt borsot, ízlés szerinti mennyiségben, a reszelt parmezánt, a tejszínt, a tejet, és alaposan, de óvatosan elkeverjük, és egy tepsibe belerakjuk. Lehetőleg a felső réteg csak burgonya legyen, a maradék tejszínes-tejes-sajtos levet ráöntjük, és a tetejét megszórjuk a parmezán sajttal, alufóliával lefedjük.
  4. Betesszük a sütőbe és készre sütjük (szép piros lesz a teteje, nem kell feltétlen levenni az alufóliát, az idő függ a hozzávalók mennyiségétől is).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40 x30 x 8
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2730
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 11.

Ajánló

Aki szereti a gyors, burgonyás, mégis különleges köretes, vagy egytálételes megoldást feltétlenül próbálja ki, akár a sárgarépával, vagy anélkül. :-)) Finom bort kínáljunk hozzá, akár egytálétel, akár köret:-)))

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott zsályás - zelleres burgonya
Éva-Anyóca 350 recept

Láttam a tv-ben a főzős csatornán Jamie Oliver műsorát. Megtetszett ez a gyors és finom étel, ami lehet egytálétel, és lehet sült fokhagymás oldalas, vagy bárányhús mellé köret is:-))) Én a késő nyári 30 fokos nagy melegben egytálételként készítettem el. Nyár vége, és egy tepsi zsályás-tejszínes-zelleres burgonya, csak jó sülhet ki belőle:-))A zeller nagyon finom, édes ízű lett, nem gondoltam volna:-)) a saját ötlet az én részemről, egy másik ételhez vásárolt, de kimaradt sárgarépa, amivel színben is szép lett az étel, és ízben is passzolt mindenhez:-)) Sikerült , és önálló ételként is finom, de azóta már készült fokhagymás sült hús mellé köretnek, és úgy is finomra sikerült nagyon:-)) Bevált mindkét mód, bekerült a család szokásos főzési menetrendjébe:-))) Akinek van az udvarában kemence, abban is elkészítheti. Jamie legalábbis abban készítette, a gázsütő volt az alternativa. Nekem nincs kemencém, de finom lett így is.:-)) Ennyi a történet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...