r
Nosalty Logó

Rakott zöldség Renáta konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Rakott zöldség Renáta konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1067 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 4262 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 147 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52 g

Zsír

  • Összesen
    46.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1865.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    410 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    764 mg
  • Nátrium
    453 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    504.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    955 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    221 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    1162 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    35955 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 1067 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    208.2 g

Zsír

  • Összesen
    185.4 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    704 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7462.4 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    1640 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    685 mg
  • Foszfor
    3055 mg
  • Nátrium
    1811 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    451.8 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    69 mg

VÍZ

  • Összesen
    2017 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3818 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    227 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    965 micro
  • Kolin:
    650 mg
  • Retinol - A vitamin:
    883 micro
  • α-karotin
    145 micro
  • β-karotin
    4648 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    143820 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 4262 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4959 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst feltesszük főni, míg a rizs elkészül ,addig előkészítjük a húst.
  2. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, egy kevés olajon megpirítjuk, ezután hozzáadjuk a darált húst, az apróra vágott fokhagymát.Amikor a hús megpirult, beleöntjük a sűrített paradicsomot, ízlés szerint fűszerezzük. Addig főzzük, míg rottyan egyet.
  3. Közben egy harmadik serpenyőben a zöldségkeveréket megpároljuk.
  4. Miután elkészült a rizs, egy kiolajozotttepsibe (én jénai tálba tettem) fektetjük, erre az elkészült hús felét rátesszük, majd ennek a tetejére a zöldségkeverék felét, erre rá a megmaradt húst.
  5. A zöldségkeverék másik felét összekeverjük tejföllel, majd ezt rátesszük a hús tetejére.
  6. És ennek a tetejére sajtot reszelünk, ezután sütőbe tesszük.
  7. Addig sütjük, míg a sajt megpirul.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4051
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik nap gondoltam, hogy főzök abból, ami otthon van. Vettem egy úgy jénai tálat és mindenképp abba szerettem volna elkészíteni valami finomat. Az otthonlevő hozzávalókból gondoltam, hogy csinálok egy újfajta rakott húst. Szerencsére nagy sikere lett, nagyon kiadós és nagyon finom. :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...