Rakott zöldek
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
83g brokkoli17 kcal
-
67g zöldbab18 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
83g tejföl165 kcal
-
33g sajt117 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
5g zsemlemorzsa20 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
420
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
500g brokkoli104 kcal
-
400g zöldbab109 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
500g tejföl990 kcal
-
200g sajt704 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
30g zsemlemorzsa119 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
2523
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
27.9g brokkoli6 kcal
-
22.3g zöldbab6 kcal
-
6.1g tojás8 kcal
-
27.9g tejföl55 kcal
-
11.2g sajt39 kcal
-
2.8g vaj20 kcal
-
1.7g zsemlemorzsa7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
141
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 15.2 g
Zsír
-
Összesen 34.4 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 168 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 998.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 367 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 281 mg
-
Nátrium 285 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.2 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 188.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 327 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 80 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 287 micro
-
α-karotin 53 micro
-
β-karotin 450 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1173 micro
Összesen
420
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 91.4 g
Zsír
-
Összesen 206.4 g
-
Telített zsírsav 113 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1009 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5989.2 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 95 mg
-
Kálcium 2200 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 276 mg
-
Foszfor 1688 mg
-
Nátrium 1707 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91.4 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1130.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1965 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 320 mg
-
D vitamin: 121 micro
-
K vitamin: 479 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 453 micro
-
Kolin: 536 mg
-
Retinol - A vitamin: 1721 micro
-
α-karotin 319 micro
-
β-karotin 2697 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7039 micro
Összesen
2523
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 11.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 334.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 123 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 95 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 110 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 151 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 393 micro
Összesen
141
kcal
Hozzávalók
-
2 db tojás
-
500 g tejföl
-
5 dkg vaj
-
3 ek zsemlemorzsa
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
Elkészítés
- Egy tűzálló üvegtálat kivajazunk és zsemlemorzsával megszórunk.
- A tejföltkét tojással, a fűszerekkel és a reszelt sajt (egy harmad rész füstölt-, kétharmad rész trappista) felével elkeverjük, ez lesz a szószunk.
- A zöldségeket tisztítás és sós vízbeni előfőzés után a szósszal rétegezve a tálba helyezzük.
- Mindennek a tetejére öntjük a maradék szószt, amit reszelt sajttal megszórunk és fóliával lefedve mehet az előmelegített sütőbe.
- Körülbelül 25 percnyi sütés után vegyük le az alufóliát és pirítsuk aranybarnára a rakottas tetejét.
- Köretként sültcsirkéhez vagy magában salátával tálaljuk.
- Jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 27x27x5
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 93
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5105
- Feltöltés dátuma: 2012. október 07.
Ajánló
A brokkoli és a zöldbab magas vastartalma (elkészítve 100 g-ban 2-3 mg) miatt ezt az ételt nagyon ajánlom növésben lévő gyerkőcök, várandós kismamák számára. Ugyanakkor vegetáriánusok vagy kímélő diétán lévők étrendjébe (ha a tojást kihagyjuk a buliból) is passzol, de tulajdonképpen mindenkinek, aki szereti az ízletesen elkészített rakott zöldségeket.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
583 recept
Rakott zöldséget millióképpen lehet készíteni, ezzel a szósszal számtalan változatot kipróbáltam már. Habár a „Rakott zöldeket” kifejezetten gyerkőceim kedvéért készítem, be kell valljam, nekem is nagy kedvencemmé vált.