r
Nosalty Logó

Rakott zöldek

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Rakott zöldek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 420 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2523 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 141 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    998.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    367 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    281 mg
  • Nátrium
    285 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    327 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    287 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    450 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1173 micro
Összesen 420 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    91.4 g

Zsír

  • Összesen
    206.4 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1009 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5989.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    2200 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    1688 mg
  • Nátrium
    1707 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.4 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1130.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1965 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    320 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    479 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    453 micro
  • Kolin:
    536 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1721 micro
  • α-karotin
    319 micro
  • β-karotin
    2697 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7039 micro
Összesen 2523 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    393 micro
Összesen 141 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tűzálló üvegtálat kivajazunk és zsemlemorzsával megszórunk.
  2. A tejföltkét tojással, a fűszerekkel és a reszelt sajt (egy harmad rész füstölt-, kétharmad rész trappista) felével elkeverjük, ez lesz a szószunk.
  3. A zöldségeket tisztítás és sós vízbeni előfőzés után a szósszal rétegezve a tálba helyezzük.
  4. Mindennek a tetejére öntjük a maradék szószt, amit reszelt sajttal megszórunk és fóliával lefedve mehet az előmelegített sütőbe.
  5. Körülbelül 25 percnyi sütés után vegyük le az alufóliát és pirítsuk aranybarnára a rakottas tetejét.
  6. Köretként sültcsirkéhez vagy magában salátával tálaljuk.
  7. ​Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 27x27x5
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 93
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5109
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 07.

Ajánló

A brokkoli és a zöldbab magas vastartalma (elkészítve 100 g-ban 2-3 mg) miatt ezt az ételt nagyon ajánlom növésben lévő gyerkőcök, várandós kismamák számára. Ugyanakkor vegetáriánusok vagy kímélő diétán lévők étrendjébe (ha a tojást kihagyjuk a buliból) is passzol, de tulajdonképpen mindenkinek, aki szereti az ízletesen elkészített rakott zöldségeket.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott zöldséget millióképpen lehet készíteni, ezzel a szósszal számtalan változatot kipróbáltam már. Habár a „Rakott zöldeket” kifejezetten gyerkőceim kedvéért készítem, be kell valljam, nekem is nagy kedvencemmé vált.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...