r
Nosalty Logó

Rakott zöldbab Morzsácska konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Morzsácska
Rakott zöldbab Morzsácska konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 924 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3692 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 151 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.6 g

Zsír

  • Összesen
    59.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1820.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    450 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    680 mg
  • Nátrium
    547 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    434.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    446 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    765 micro
Összesen 924 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    178.5 g

Zsír

  • Összesen
    239.3 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    784 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7280.8 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    1799 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    352 mg
  • Foszfor
    2719 mg
  • Nátrium
    2188 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    208.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1738.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1057 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    168 micro
  • K vitamin:
    203 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    666 micro
  • Kolin:
    657 mg
  • Retinol - A vitamin:
    892 micro
  • α-karotin
    304 micro
  • β-karotin
    1783 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3059 micro
Összesen 3692 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 151 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldbabot mossuk, és feldaraboljuk. Vajon, ételízesítővel és pici vízzel, fedő alatt, alacsony hőfokon, néha megkavarva párolódni tesszük.
  2. A rizst egy kevés olajon (1-1,5 ek) hevítjük, majd felöntjük sós, hideg vízzel, és puhára főzzük.
  3. A darált húst olajon, sóval, borssal egy magas falú, teflon edényben pirítjuk, közepes hőfokon. Mielőtt kész lenne, apróra vágott/morzsolt kakukkfűvel ízesítjük.
  4. A tejszínbe egy felvert tojást és egy kevés reszelt sajtot, valamint pici sót és borsot keverünk.
  5. Egy nagyobb, magas falú tűzálló edénybe a rizst beleöntjük, ráterítjük a húst, majd befedjük egyenletesen a zöldbabbal. Leöntjük a bekevert tejszínnel úgy, hogy mindenhova jusson, majd a reszelt sajttal meghintjük az egészet.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben (alul-felül sütéssel) addig sütjük, míg a sajt szép pirosas-barnás lesz. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2131
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 03.

Ajánló

Mindenkinek! Figyelni kell a sózásra, mert mindenbe kell egy kevés só ugyebár! Ha pedig nem eidami sajttal készül, akkor azt is figyelembe kell venni, mennyire ízes a sajt!  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott zöldbab Morzsácska konyhájából
Morzsácska 39 recept

Nem szerettem a rakott zöldbabot... idáig. Innentől bekerült a kedvencek közé! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...