r
Nosalty Logó

Rakott zöldbab magyarosan

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Barbi84
Rakott zöldbab magyarosan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 622 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3743 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 126 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    31.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1182.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    354 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    442 mg
  • Nátrium
    271 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    320.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    582 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    942 micro
Összesen 622 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    191.2 g

Zsír

  • Összesen
    214 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    797 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7093.3 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    2123 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    465 mg
  • Foszfor
    2652 mg
  • Nátrium
    1627 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    266.9 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1920.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1459 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    391 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    828 micro
  • Kolin:
    595 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1135 micro
  • α-karotin
    607 micro
  • β-karotin
    3494 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5651 micro
Összesen 3743 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vágott zöldbabot puhára főzzük sós vízben.
  2. A vöröshagymát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk. Kevés olajon dinszteljük, majd hozzáadjuk a fél üveg lecsót. Ízesítjük sóval, borssal, pirospaprikával. Pár percig hagyjuk hadd rotyogjon, majd hozzáadjuk az 50-60 dkg darált húst. Felöntjük kb. 1 dl vízzel. Puhára főzzük , mintha pörköltet készítenénk.
  3. Kb. fél óra főzés elég, utána hozzáadjuk az 1 bögre rizst, és felöntjük még annyi vízzel, hogy ellepje. Folyamatosan kevergetjük lassú tűzön, mert könnyen le tud égni. Előfordulhat, hogy a víz kevés lesz, arra figyeljünk, hogy ha még kemény a rizs, akkor pici vizet még adjunk hozzá. Addig főzzük, amíg a rizs kb. 90%-osra megfő.
  4. Vegyünk egy 20x30as tepsit. A zöldbabot felezzük meg, az egyik felét egyengessük el a tepsi alján. Erre rétegezzük a lecsós darált húsos pörköltünket, majd újabb adag zöldbabbal borítsuk be. Ha a pörink elég szaftos, több olajat nem is kell hozzá adni, mert nem fog lesülni.
  5. A tetejét jól öntözzük meg tejföllel, ha a tejföl nagyon sűrű, kicsit hígíthatjuk tejjel. Majd a tetejét bőven szórjuk meg sajttal. 200 fokon kb. 45-60 percet süssük, addig amíg a sajt aranysárgára nem pirul a tetején.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 15524
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Barbi84 37 recept

Bármilyen sajttal a tetején elkészíthető, legfinomabb füstölt sajttal.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek