r
Nosalty Logó

Rakott zöldbab 5.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szilveee
Rakott zöldbab 5.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 588 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2348 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 136 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    29.5 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    856.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    402 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    296.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    121 micro
  • β-karotin
    686 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1190 micro
Összesen 588 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    118.2 g

Zsír

  • Összesen
    132.4 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    609 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3424.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    679 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    329 mg
  • Foszfor
    1607 mg
  • Nátrium
    644 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1184.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    716 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    310 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    583 micro
  • Kolin:
    589 mg
  • Retinol - A vitamin:
    460 micro
  • α-karotin
    486 micro
  • β-karotin
    2743 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4761 micro
Összesen 2348 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    275 micro
Összesen 136 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldbabot enyhén sós vízben megfőzzük, a rizst egy másik edényben szintén odarakjuk főni.
  2. A darált húst kevés olajon elkezdjük sütni, ízesítjük sóval, borssal, pirosarannyal, ízlés szerint majorannával. Majdnem készre sütjük, amíg minenhol szép barnás lesz. Ekkor belekeverjük a már megfőtt és lecsepegtetett gyorsrizst, kicsit összeforgatjuk.
  3. Egy hőálló tálat vékonyan kiolajozzuk, megszórjuk zsemlemorzsával, és egy réteg zöldbabot terítünk rá. Erre jön egy réteg a húsos-rizses keverékből, majd addig folytatjuk a rétegzést, míg el nem fogynak az alapanyagok.
  4. A tejfölt összekeverjük a tojással, és egyenletesen ráöntjük a rakottas tetejére.
  5. Előmelegített sütőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7390
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 22.

Ajánló

Szezonban készülhet riss zöldbabból is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szilveee 16 recept

Nincs sztorija, finom egytálétel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...