r
Nosalty Logó

Rakott zöldbab

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Klári
Rakott zöldbab
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 671 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2678 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 138 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    51 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2285.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    376 mg
  • Nátrium
    1574 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    334.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    854 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1536 micro
Összesen 671 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    103.9 g

Zsír

  • Összesen
    203.9 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    821 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9140.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    838 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    352 mg
  • Foszfor
    1505 mg
  • Nátrium
    6297 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.3 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1339.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    850 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    235 micro
  • K vitamin:
    390 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    416 micro
  • Kolin:
    746 mg
  • Retinol - A vitamin:
    533 micro
  • α-karotin
    607 micro
  • β-karotin
    3417 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6142 micro
Összesen 2678 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    473.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    326 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 138 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldbabnak levágjuk a végeit, feldaraboljuk. 1 teáskanál sóval ízesített vízben félpuhára főzzük, leszűrjük.
  2. A hagymát felaprózzuk, a zsír felén megdinszteljük, hozzáadjuk a darálthúst, ízesítjük a sóval, borssal és a zúzott fokhagymával, kb.10 percig tovább pirítjuk.
  3. A zsemlemorzsát pici zsíron megpirítjuk.
  4. Egy tűzálló tálat a maradék zsírral kikenünk, a zsemlemorzsából szórunk az aljára egy keveset.
  5. A zöldbab felét belesimítjuk, ráterítjük a darálthúst, beborítjuk a zöldbab másik felével.
  6. A tejfölt elkeverjük a tojásokkal, ízesítjük pici sóval és ráöntjük a rakottasra.
  7. Rászórjuk a maradék zsemlemorzsát.
  8. 200 C°-ra előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük.
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 85 alkalommal
  • Receptkönyvben: 949
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 231599
  • Feltöltés dátuma: 2008. október 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Könnyű vacsora, vagy ebéd. Nálunk nagyon népszerű. Minden évszakban készíthező, mivel mirelit zöldbabból is finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...