Rakott tök hússal és gombával
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
353g spárgatök48 kcal
-
75g sertéscomb137 kcal
-
31g sonka43 kcal
-
31g rizs112 kcal
-
88g tejföl173 kcal
-
63g csiperkegomba13 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
23g kapor10 kcal
-
5g kókuszzsír45 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
19g víz0 kcal
Összesen
589
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
2820g spárgatök380 kcal
-
600g sertéscomb1092 kcal
-
250g sonka345 kcal
-
250g rizs895 kcal
-
700g tejföl1386 kcal
-
500g csiperkegomba107 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
9g citromlé2 kcal
-
180g kapor77 kcal
-
40g kókuszzsír357 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
150g víz0 kcal
Összesen
4707
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
49.7g spárgatök7 kcal
-
10.6g sertéscomb19 kcal
-
4.4g sonka6 kcal
-
4.4g rizs16 kcal
-
12.3g tejföl24 kcal
-
8.8g csiperkegomba2 kcal
-
3.2g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g citromlé0 kcal
-
3.2g kapor1 kcal
-
0.7g kókuszzsír6 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.6g víz0 kcal
Összesen
82
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.7 g
Zsír
-
Összesen 32.4 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 99 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1205.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 205 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 101 mg
-
Foszfor 411 mg
-
Nátrium 449 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 468.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 219 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 71 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 173 micro
-
Kolin: 99 mg
-
Retinol - A vitamin: 110 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 247 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 730 micro
Összesen
589
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 245.7 g
Zsír
-
Összesen 259.4 g
-
Telített zsírsav 130 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 791 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9641.9 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 232 mg
-
Kálcium 1639 mg
-
Vas 38 mg
-
Magnézium 809 mg
-
Foszfor 3290 mg
-
Nátrium 3594 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 352.3 g
-
Cukor 98 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 3751.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1753 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 572 mg
-
D vitamin: 142 micro
-
K vitamin: 75 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 74 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1385 micro
-
Kolin: 789 mg
-
Retinol - A vitamin: 877 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1979 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5842 micro
Összesen
4707
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 169.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 63 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 103 micro
Összesen
82
kcal
Hozzávalók
-
60 dkg sertéscomb
-
25 dkg sonka
-
25 dkg rizs
-
1 csokor kapor
-
fekete bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
1.5 dl víz
Elkészítés
- A tökök végeit levágjuk, meghámozzuk a végeikkel együtt (csak az ehetetlen vége kerül a szemétbe). Majd hosszában kettévágjuk, és kanállal a magokat is kikaparjuk. Félcentis félkarikákra vágjuk a fél tököket. Kevés citromos-sós vízben, forrástól számítva 4-5 percig főzzük, majd leöntjük róla a vizet.
- A combot és a füstölt sonkát ledaráljuk. A hagymákat megpucoljuk, felaprítjuk. A gombákat is megtisztítjuk, és feldaraboljuk (nem kell nagyon apróra vágni). A rizst megmossuk.
- A rizst sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
- Egy lábosba beleteszünk 1 teáskanálnyi zsiradékot, megfonnyasztjuk a hagyma kb. harmadát, majd rátesszük a gombákat. Sózzuk, borsozzuk, és elfőzzük a levét.
- Egy másik lábosba is beleteszünk 1 teáskanálnyi zsiradékot, és a maradék hagymát. A hagymát megpároljuk, majd rátesszük a darált combot és a darált füstölt sonkát. Sózzuk (óvatosan, mert a sonka sós), borsozzuk. Fehéredésig kevergetve pirítjuk, majd ráöntjük a vizet. Pár percig főzzük.
- A rizs harmadát a gombához keverjük, a kétharmadát pedig a húshoz. A kaprot leöblítjük, alaposan lerázzuk, majd felaprítjuk. A tejfölben elkeverjük a kaprot kevés sóval.
- Egy tepsit kikenünk 1 teáskanálnyi zsiradékkal. A tök harmadát elosztjuk a tepsi alján. Rásimítjuk a rizses darált húst. Erre rákenjük a kapros tejföl harmadát. Erre a tök második harmadát rendezzük, majd a rizses gomba következik. Ezt megint a kapros tejföl második harmadával megkenjük. Erre elrendezzük a maradék tökdarabokat, és rákenjük a maradék kapros tejfölt.
- 210 fokos sütőben kb. 45-50 percig sütjük szép pirosra. (Én hideg sütőbe tettem, de ha a sütő előmelegített, akkor a sütési idő rövidebb.)
- Melegen tálaljuk, kevés tejföllel meglocsolva.
- Sütés hőfoka: 210 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 37x30
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 25 alkalommal
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2717
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 09.
Ajánló
Az utolsó harmadában a tejfölbe lehet kevés reszelt sajtot is keverni. Úgy is nagyon finom!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gonoszka1
428 recept
Nyár van, és lehet kapni gyenge spárgatököt. Mivel mi szeretjük, és idén a töltött tök másképpent már sokszor elkészítettem, gondoltam, hogy most rakva fogom megcsinálni. Nagyon finom nyári étel. Az általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 139 kalória van. Így elmondható, hogy fogyókúrába is beilleszthető finomság.