r
Nosalty Logó

Rakott tök hússal és gombával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gonoszka1
Rakott tök hússal és gombával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 589 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 4707 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 82 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1205.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    411 mg
  • Nátrium
    449 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    468.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    247 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    730 micro
Összesen 589 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    245.7 g

Zsír

  • Összesen
    259.4 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    791 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9641.9 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    232 mg
  • Kálcium
    1639 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    809 mg
  • Foszfor
    3290 mg
  • Nátrium
    3594 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    352.3 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    3751.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1753 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    572 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1385 micro
  • Kolin:
    789 mg
  • Retinol - A vitamin:
    877 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1979 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5842 micro
Összesen 4707 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 82 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tökök végeit levágjuk, meghámozzuk a végeikkel együtt (csak az ehetetlen vége kerül a szemétbe). Majd hosszában kettévágjuk, és kanállal a magokat is kikaparjuk. Félcentis félkarikákra vágjuk a fél tököket. Kevés citromos-sós vízben, forrástól számítva 4-5 percig főzzük, majd leöntjük róla a vizet.
  2. A combot és a füstölt sonkát ledaráljuk. A hagymákat megpucoljuk, felaprítjuk. A gombákat is megtisztítjuk, és feldaraboljuk (nem kell nagyon apróra vágni). A rizst megmossuk.
  3. A rizst sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
  4. Egy lábosba beleteszünk 1 teáskanálnyi zsiradékot, megfonnyasztjuk a hagyma kb. harmadát, majd rátesszük a gombákat. Sózzuk, borsozzuk, és elfőzzük a levét.
  5. Egy másik lábosba is beleteszünk 1 teáskanálnyi zsiradékot, és a maradék hagymát. A hagymát megpároljuk, majd rátesszük a darált combot és a darált füstölt sonkát. Sózzuk (óvatosan, mert a sonka sós), borsozzuk. Fehéredésig kevergetve pirítjuk, majd ráöntjük a vizet. Pár percig főzzük.
  6. A rizs harmadát a gombához keverjük, a kétharmadát pedig a húshoz. A kaprot leöblítjük, alaposan lerázzuk, majd felaprítjuk. A tejfölben elkeverjük a kaprot kevés sóval.
  7. Egy tepsit kikenünk 1 teáskanálnyi zsiradékkal. A tök harmadát elosztjuk a tepsi alján. Rásimítjuk a rizses darált húst. Erre rákenjük a kapros tejföl harmadát. Erre a tök második harmadát rendezzük, majd a rizses gomba következik. Ezt megint a kapros tejföl második harmadával megkenjük. Erre elrendezzük a maradék tökdarabokat, és rákenjük a maradék kapros tejfölt.
  8. 210 fokos sütőben kb. 45-50 percig sütjük szép pirosra. (Én hideg sütőbe tettem, de ha a sütő előmelegített, akkor a sütési idő rövidebb.)
  9. Melegen tálaljuk, kevés tejföllel meglocsolva.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 37x30
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2717
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 09.

Ajánló

Az utolsó harmadában a tejfölbe lehet kevés reszelt sajtot is keverni. Úgy is nagyon finom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott tök hússal és gombával
Gonoszka1 428 recept

Nyár van, és lehet kapni gyenge spárgatököt. Mivel mi szeretjük, és idén a töltött tök másképpent már sokszor elkészítettem, gondoltam, hogy most rakva fogom megcsinálni. Nagyon finom nyári étel. Az általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 139 kalória van. Így elmondható, hogy fogyókúrába is beilleszthető finomság.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...