r
Nosalty Logó

Rakott tofu zöldségekkel és kölessel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Rakott tofu zöldségekkel és kölessel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 404 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1210 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 80 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.7 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1437.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    797 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    311.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    453 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 404 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.2 g

Zsír

  • Összesen
    54.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4312.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    2392 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    383 mg
  • Foszfor
    1229 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    934.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    145 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    361 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    1358 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    374 micro
Összesen 1210 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    513 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 80 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kölest 2,5-szeres, enyhén sós vízben főzzük puhára.
  2. A brokkolit vagy karfiolt pároljuk roppanósra.
  3. A tofut vágjuk fel 1x1 cm-es kockákra, a lilahagymát csíkozzuk fel.
  4. A joghurtba (tejfölbe) keverjünk sót és szerecsendiót ízlés szerint.
  5. Egy hőálló tál alján oszlassuk el az olajat, és a felcsíkozott lilahagymát terítsük el egyenletesen.
  6. Erre szórjuk rá a tofukockákat, és hintsük meg sóval, csomborral, frissen őrölt borssal.
  7. Kanalazzuk rá a puha kölest, és rendezzük el rajta a brokkoli- vagy karfiolrózsákat.
  8. Öntsük nyakon a joghurttal vagy tejföllel, és tegyük rá a paradicsomkarikákat. Ezt is meghinthetjük pici sóval, de nem szükséges.
  9. Előmelegített sütőben sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 12108
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gabriel Csőben sült brokkolis csirkéje adta az ötletet, de még tartottam a böjtöt, és mivel nagyon megszerettem a tofut, abból készítettem. Ízletes lett, ajánlom azoknak is, akik csak most barátkoznak a tofuval.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...