r
Nosalty Logó

Rakott tészta maradék hússal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
8zsuzsa8
Rakott tészta maradék hússal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 876 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1750 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 276 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    810.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    417 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    128.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    307 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2301 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 876 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    69 g

Zsír

  • Összesen
    72.6 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1620.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    835 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    203 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    257 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    615 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 1750 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    724 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 276 kcal

Elkészítés

  1. Egy fazékban vizet teszünk fel a tészta kifőzéséhez.
  2. Közben a hagymákat megtisztítjuk, apróra vágjuk.
  3. 1 ekolajon a hagymát üvegesre pároljuk, rádobjuk a darált húst, fehéredésig kavargatjuk.
  4. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, az oreganót. Kicsit összerottyantjuk, ha kell, kevés vizet adunk hozzá.
  5. Ha forr a víz, sózzuk, és kifőzzük a tésztát.
  6. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
  7. A maradék olajjal kikenünk egy tűzálló tálat, beletesszük a kifőtt tészta felét, rá a paradicsomos húst, tetejére a maradék tésztát.
  8. A tetejére simítjuk a tejfölt, megszórjuk a reszelt sajttal.
  9. Addig sütjük, míg a sajt megolvad, és szép színt kap.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 209
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 30709
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 04.

Ajánló

Bármilyen tésztaféléből elkészíthető. Én mindig durum lisztből készített tésztát használok. Bármilyen fűszerezésű darált hús, pörkölt-, tokánymaradék felhasználható. Igazán megindulhat a fantázia.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott tészta maradék hússal
8zsuzsa8 210 recept

Valamelyik nap rakott káposztát csináltam, de a mélyhűtőben lévő darált hús soknak bizonyult. Ha már felengedtem, fel is kellett használnom. Ebből eredt a rakott tészta ötlete.

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...