r
Nosalty Logó

Rakott tészta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Ritus
Rakott tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 973 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 4862 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 336 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.4 g

Zsír

  • Összesen
    58.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1428.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    346 mg
  • Nátrium
    712 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    101.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 973 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.8 g

Zsír

  • Összesen
    294.7 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    435 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7141.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    349 mg
  • Kálcium
    1118 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    347 mg
  • Foszfor
    1730 mg
  • Nátrium
    3561 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    407.3 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    508.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    856 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1255 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    834 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 4862 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    492.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 336 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát kifőzzük.
  2. Amíg erre várunk, addig mindent megpucolunk, feldarabolunk. Egy kis vajon (vagy ízlés szerint zsíron, olajon - nem kell sok) a házikolbászt és szalonnát megpirítjuk. Majd a puhára főtt tésztához keverjük. Adunk hozzá ízlés szerint sót, borsot, fokhagymás tejfölt, majonézt és egy kis mustárt és összekeverjük.
  3. Vajjal épphogy kikent tepsibe tesszük. Még egy kis fokhagymás tejföllel meglocsoljuk. A félbevágott, majd ízlésesen felszeletelt vöröshagymát rátesszük. Erre még pár darab szalonnát teszünk és megreszeljük - szintén ízlés szerint - sajttal.
  4. Előmelegített sütőben 200 fokon addig sütjük, míg meg nem pirul a sajt.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1303
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...