Rakott spárga Koszider konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
koszider
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
250g zöldspárga35 kcal
-
125g gomba27 kcal
-
50g penne186 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
15g tejföl30 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
4g sertészsír34 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
513
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
1000g zöldspárga140 kcal
-
500g gomba107 kcal
-
200g penne742 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
60g tejföl119 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2046
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
45.5g zöldspárga6 kcal
-
22.8g gomba5 kcal
-
9.1g penne34 kcal
-
4.1g vöröshagyma1 kcal
-
9.1g főzőtejszín12 kcal
-
2.7g tejföl5 kcal
-
4.6g sajt16 kcal
-
0.7g finomliszt2 kcal
-
0.6g vaj5 kcal
-
0.1g citromlé0 kcal
-
0.7g sertészsír6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
92
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 22.6 g
Zsír
-
Összesen 23.7 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1068.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 293 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 450 mg
-
Nátrium 182 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.9 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 362.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 236 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 75 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 242 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 167 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 813 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1254 micro
Összesen
513
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 90.6 g
Zsír
-
Összesen 94.9 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 273 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4272.9 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 216 mg
-
Kálcium 1174 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 310 mg
-
Foszfor 1798 mg
-
Nátrium 730 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 223.6 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1451 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 945 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 59 mg
-
D vitamin: 74 micro
-
K vitamin: 299 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 39 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 969 micro
-
Kolin: 307 mg
-
Retinol - A vitamin: 670 micro
-
α-karotin 63 micro
-
β-karotin 3254 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5015 micro
Összesen
2046
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 4.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 194.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 148 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 228 micro
Összesen
92
kcal
Hozzávalók
-
1 kg zöldspárga
-
50 dkg gomba
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 dl főzőtejszín
-
3 ek tejföl
-
1 evőkanál finomliszt
-
1 ek sertészsír
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A gombamártással kezdünk, mert az készül a legtovább. A megtisztított, feldarabolt gombát egy kanál zsíron megfuttatott, finomra vágotthagymára tesszük,kevés vizet aláöntve, fedő alatt készre pároljuk. Sózzuk, borsozzuk.
- A spárgát megtisztítjuk: kb. azalsó harmadát, ami fás,levágjuk. Ezután nagyon alaposan, folyóvíz alatt megmossuk, mert a bimbójahomokszemcsés lehet.
- A spárgának bő vizet forralunk, amibe sót és egy kiskanál cukrot is teszünk. Legkönnyebben úgy tudjuk megfőzni a spárgát, ha krumplisütő kosárba téve merítjük a vízbe - így egyszerű lesz kiemelni. A csendes forrásban lévő vízben lefedve, 15 perc alatt puhára főzzük, kiemeljük, hűlni hagyjuk.
- Közben a szokásos módon kifőzzük a tésztát.
- Befejezzük a gombamártást. A zsírjára sült gombát meghintjük egy csapott kanál liszttel, átpirítjuk.Ráöntjük a tejszínt és kevergetve kiforraljuk. 2-3 kanál tejföllel higítjuk, egyben kicsit savanyítjuk is. (Tehetünk bele pár csepp citromlevet is, még jobb lesz.)
- A hozzávalókat lerétegezzük. Egy vajjal kikent tálba öntjük a tészta felét. Erre rásorakoztatjuk a spárgát, erre rákanalazzuk az összes gombamártást. Befedjük a maradék tésztával és bőven megszórjuk reszelt sajttal.
- Sütőbe tolva addig sütjük, míg a sajt szépen rápirul - ez kb. 40 perc.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1433
- Feltöltés dátuma: 2012. június 02.
Ajánló
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
koszider
90 recept
Olyan finomság, amiből semmilyen húsféle sem hiányzik. A tisztításkor a spárgának - sajnos - jórészét kidobjuk, de ha nem így teszünk, ehetetlen fás lesz. A zöld spárga sosem keserű, szemben a fehérrel, én azt nem is használom. (Állítólag az se keserű, ha gondosan meghámozzuk, de én olyat még nem ettem.)