Rakott spagetti helena konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
helena26
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 14% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
35 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
100g lecsó41 kcal
-
75g sonka104 kcal
-
125g spagetti tészta464 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
75g tejföl149 kcal
-
1g mustár0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
Összesen
801
kcal
- 14% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
400g lecsó164 kcal
-
300g sonka414 kcal
-
500g spagetti tészta1855 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
300g tejföl594 kcal
-
2g mustár1 kcal
-
0g majoranna0 kcal
Összesen
3202
kcal
- 14% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
9 kcal
-
5.6g vöröshagyma2 kcal
-
24.9g lecsó10 kcal
-
18.7g sonka26 kcal
-
31.1g spagetti tészta115 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
18.7g tejföl37 kcal
-
0.1g mustár0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
Összesen
199
kcal
- 14% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.6 g
Zsír
-
Összesen 23.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1434.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 82 mg
-
Kálcium 107 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 300 mg
-
Nátrium 862 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 106.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 85.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 305 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
801
kcal
- 14% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 134.5 g
Zsír
-
Összesen 93.7 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 177 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5739.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 328 mg
-
Kálcium 428 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 304 mg
-
Foszfor 1199 mg
-
Nátrium 3448 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 427 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 343.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 372 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 36 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1219 micro
-
Kolin: 139 mg
-
Retinol - A vitamin: 363 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 77 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 108 micro
Összesen
3202
kcal
- 14% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 356.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 214 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 21.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
199
kcal
Hozzávalók
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
40 dkg lecsó
-
30 dkg sonka
-
50 dkg spagetti tészta
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
300 g tejföl
-
1 kk mustár
-
majoranna ízlés szerint
Elkészítés
- Tegyünk fel egy nagy fazék vizet, és főzzük meg a spagettit.
- A hagymát vágjuk kockára, és olajon megfonnyasztjuk, rádobjuk a sonkát, átsütjük, és felöntjük a lecsóval, és összeforraljuk, majd félretesszük.
- Leszűrjük a spagettit, egy tepsibe elsimítjuk a felét, erre rárakjuk a lecsót, majd a spagetti másik felével befedjük.
- A két tejfölt ízesítjük, sóval, majorannával, mustárral, és a spagetti tetejére simítjuk.
- Előmelegített sütőben megsütjük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 55 alkalommal
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4181
- Feltöltés dátuma: 2013. január 30.
Ajánló
Felhasználhatunk pörköltmaradékot, de öntsünk rá lecsót. Legyen jó paradicsomos, vagy 1 kisebb paradicsompürével pótoljuk. Tejföl helyett megszórhatjuk reszelt sajttal.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
helena26
458 recept
Ezt nagyon szerették a gyerekeim, és már jó ideje nem főztem meg, hát így ma ez lett az ebéd. Egyszerű, és könnyen elkészíthető étel.