Rakott spagetti csirkemájjal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Dézi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 12% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
200g spagetti tészta742 kcal
-
250g csirkemáj298 kcal
-
58g gombakonzerv18 kcal
-
68g vöröshagyma25 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
75g tejföl149 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g trappista sajt176 kcal
Összesen
1498
kcal
- 12% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
800g spagetti tészta2968 kcal
-
1000g csirkemáj1190 kcal
-
230g gombakonzerv74 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
300g tejföl594 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
200g trappista sajt704 kcal
Összesen
5988
kcal
- 12% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
26.3g spagetti tészta98 kcal
-
32.9g csirkemáj39 kcal
-
7.6g gombakonzerv2 kcal
-
8.9g vöröshagyma3 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.3g olívaolaj2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
9.9g tejföl20 kcal
-
7.2g tojás9 kcal
-
6.6g trappista sajt23 kcal
Összesen
196
kcal
- 12% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 91.2 g
Zsír
-
Összesen 50.8 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 1148 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3329.5 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 297 mg
-
Kálcium 513 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 189 mg
-
Foszfor 1509 mg
-
Nátrium 772 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 164.3 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 432.9 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 8568 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 43 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 39 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2014 micro
-
Kolin: 685 mg
-
Retinol - A vitamin: 8550 micro
-
α-karotin 28 micro
-
β-karotin 174 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 100 micro
-
Lut-zea 285 micro
Összesen
1498
kcal
- 12% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 364.7 g
Zsír
-
Összesen 203.1 g
-
Telített zsírsav 89 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 4593 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13317.9 g
-
Cink 49 mg
-
Szelén 1188 mg
-
Kálcium 2054 mg
-
Vas 125 mg
-
Magnézium 758 mg
-
Foszfor 6037 mg
-
Nátrium 3088 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 657.4 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 1731.7 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 34272 micro
-
B6 vitamin: 11 mg
-
B12 Vitamin: 171 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 202 mg
-
D vitamin: 201 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 11 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 23 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 156 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8055 micro
-
Kolin: 2739 mg
-
Retinol - A vitamin: 34199 micro
-
α-karotin 110 micro
-
β-karotin 696 micro
-
β-crypt 130 micro
-
Likopin 400 micro
-
Lut-zea 1141 micro
Összesen
5988
kcal
- 12% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12 g
Zsír
-
Összesen 6.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 151 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 438.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 199 mg
-
Nátrium 102 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1128 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 265 micro
-
Kolin: 90 mg
-
Retinol - A vitamin: 1126 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 13 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
196
kcal
Hozzávalók
-
80 dkg spagetti tészta
-
1 kg csirkemáj
-
1 db gombakonzerv
-
3 közepes db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
300 g tejföl
-
4 db tojás
-
20 dkg trappista sajt
Elkészítés
- A spagetti tésztát sós vízben kifőzzük.
- A csirkemájat elvagdossuk kisebb darabokra, a hagymát elszeljük, a fokhagymát lezúzzuk. A fél doboz tejfölt kikeverjük a tojással.
- A hagymát megsütjük és rátesszük a csirkemájat, fűszerezzük a borssal, majorannával, és a sóval, hozzáadjuk a gombát, a zúzott fokhagymát.
- Az egészet jól összepároljuk, zsírjára sütjük.
- Ha kész, rétegezzük egy kikent cseréptálban. Egy sor tészta, majd rá a csirkemáj, a fél doboz tejföl és felvert tojás keverékét ráöntjük, megszórjuk sajttal, majd újra tészta. Addig rétegezzük, míg van hozzávaló, a tetejére kerüljön a tészta.
- A tészta tetejét megkenjük tejföllel, megszórjuk sajttal, és a sütőben addig sütjük, míg a sajt szép pirosra nem sül.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 181
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 6834
- Feltöltés dátuma: 2012. február 22.
Ajánló
Savanyú uborkát tálalok hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Dézi
30 recept
A recept lap.hu oldalon találtam ezt a receptet. Én kicsit megvariáltam a gombával és a tojásos tejföllel. Nekünk így ízlett a legjobban, és a nem dőlt szét, amikor vágtam.