r
Nosalty Logó

Rakott spagetti csirkemájjal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dézi
Rakott spagetti csirkemájjal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1498 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 5988 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 196 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.2 g

Zsír

  • Összesen
    50.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3329.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    297 mg
  • Kálcium
    513 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    1509 mg
  • Nátrium
    772 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    432.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    8568 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    43 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2014 micro
  • Kolin:
    685 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8550 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    100 micro
  • Lut-zea
    285 micro
Összesen 1498 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    364.7 g

Zsír

  • Összesen
    203.1 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    4593 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13317.9 g
  • Cink
    49 mg
  • Szelén
    1188 mg
  • Kálcium
    2054 mg
  • Vas
    125 mg
  • Magnézium
    758 mg
  • Foszfor
    6037 mg
  • Nátrium
    3088 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    657.4 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1731.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    34272 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    171 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    202 mg
  • D vitamin:
    201 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    156 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8055 micro
  • Kolin:
    2739 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34199 micro
  • α-karotin
    110 micro
  • β-karotin
    696 micro
  • β-crypt
    130 micro
  • Likopin
    400 micro
  • Lut-zea
    1141 micro
Összesen 5988 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    438.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1126 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    13 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 196 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spagetti tésztát sós vízben kifőzzük.
  2. A csirkemájat elvagdossuk kisebb darabokra, a hagymát elszeljük, a fokhagymát lezúzzuk. A fél doboz tejfölt kikeverjük a tojással.
  3. A hagymát megsütjük és rátesszük a csirkemájat, fűszerezzük a borssal, majorannával, és a sóval, hozzáadjuk a gombát, a zúzott fokhagymát.
  4. Az egészet jól összepároljuk, zsírjára sütjük.
  5. Ha kész, rétegezzük egy kikent cseréptálban. Egy sor tészta, majd rá a csirkemáj, a fél doboz tejföl és felvert tojás keverékét ráöntjük, megszórjuk sajttal, majd újra tészta. Addig rétegezzük, míg van hozzávaló, a tetejére kerüljön a tészta.
  6. A tészta tetejét megkenjük tejföllel, megszórjuk sajttal, és a sütőben addig sütjük, míg a sajt szép pirosra nem sül.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 181
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6831
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 22.

Ajánló

Savanyú uborkát tálalok hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept lap.hu oldalon találtam ezt a receptet. Én kicsit megvariáltam a gombával és a tojásos tejföllel. Nekünk így ízlett a legjobban, és a nem dőlt szét, amikor vágtam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...