r
Nosalty Logó

Rakott savanyú káposzta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
AnitaSztaricsek
Rakott savanyú káposzta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 809 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 4039 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 156 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3951.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    305 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    464 mg
  • Nátrium
    3034 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    335.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    593 micro
Összesen 809 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    208.4 g

Zsír

  • Összesen
    143.7 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    590 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19758 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    1527 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    447 mg
  • Foszfor
    2320 mg
  • Nátrium
    15168 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    467.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    1676.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    676 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    164 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    156 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1496 micro
  • Kolin:
    464 mg
  • Retinol - A vitamin:
    660 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2963 micro
Összesen 4039 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    766.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    588 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagy edény kb. 1 liter vizet felrakunk forrni, amikor felforrt, öntünk bele egy kis olajat 3 kk sót, és bele a rizst. A csomagoláson feltűntetett ideig főzzük kis lángon, majd leszűrjük és félretesszük. A savanyú káposztát langyos vízzel alaposan átmossuk, őt is félretesszük.
  2. A lila hagymákat apróra összevágjuk, olajon és egy kis vízzel megpároljuk, hozzáadjuk a darált húst, illetve a lereszelt fokhagymákat. Puhára főzzük, majd mehet hozzá a többi hozzávaló, kis lángon főzzük tovább.
  3. Ezután mindent egy tepsibe helyezünk (darált hús, tejföl egy részét, káposztát, rizst) (olívaolajat öntünk alá), alaposan összedolgozzuk, majd a tetejére a maradék tejfölt, reszelt sajtot és az apróra vágott kolbászt rászórjuk, kb. 15 percig 180-200 fokon sütjük, hogy a kolbász ropogós legyen.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 4723
  • Feltöltés dátuma: 2020. október 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott savanyú káposzta
AnitaSztaricsek 26 recept

Szerettem volna különlegesen elkészíteni, úgy érzem, kicsit másképp sokkal finomabb.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...