r
Nosalty Logó

Rakott pörköltes tarhonya

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vtimi
Rakott pörköltes tarhonya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 431 kcal
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3439 kcal
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 217 kcal
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1018.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    396 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    629 micro
Összesen 431 kcal
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    248.7 g

Zsír

  • Összesen
    112.7 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    734 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8150.2 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    415 mg
  • Kálcium
    2149 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    506 mg
  • Foszfor
    3166 mg
  • Nátrium
    1868 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    344.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    842.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1066 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    81 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1206 micro
  • Kolin:
    584 mg
  • Retinol - A vitamin:
    984 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    987 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5033 micro
Összesen 3439 kcal
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    515.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 217 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kisebb kockákra vágjuk a húst.
  2. Az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük pici olajban, ha majdnem kész, ráreszeljük a fokhagymát, és pár pillanatig együtt pirítjuk.
  3. Lehúzzuk a tűzről, rá a pirospaprika és a fűszerek.
  4. Rátesszük a húst, és kicsit hosszabb lével, mint az átlagos pörköltöt, puhára főzzük.
  5. Közben sós vízben megfőzzük a tarhonyát, leszűrjük, jó alaposan lecsepegtetjük.
  6. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
  7. A borsónak leöntjük a levét.
  8. Jénaiba vagy közepes tepsibe kezdjük rétegezni: tarhonya fele, pörkölt fele, borsó fele, sajt fele. Két rétegben tesszük.
  9. Forró sütőben (légkeveréses 180 fok) kb. 20 perc alatt megsütjük. Néha nézzünk rá, ha a sajt pirosodik, akkor már jó.
  10. Jó étvágyat!:)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 7349
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

15 éves korom óta gyűjtöm a recepteket. Kb. 2 éve került ez a recept a kezembe, és időszerűnek tartottam kipróbálni! Nem bántam meg, azóta elég sűrűn kéri a család.:) Nagyon finom, egyszerű kaja, gyorsan kész van és nagyon laktató! Mi csirkemellel készítjük, szeretjük, de az eredeti recept sertéscombot ír. Ki, mit szeret!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...