Rakott patisszon
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
100g patisszon10 kcal
-
125g pulykamell196 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
125g sűrített paradicsom103 kcal
-
135g paradicsom24 kcal
-
2g oregánó4 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
400g patisszon40 kcal
-
500g pulykamell785 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
500g sűrített paradicsom410 kcal
-
540g paradicsom97 kcal
-
6g oregánó16 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
19.6g patisszon2 kcal
-
24.5g pulykamell39 kcal
-
0.8g olívaolaj7 kcal
-
24.5g sűrített paradicsom20 kcal
-
26.5g paradicsom5 kcal
-
0.3g oregánó1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g vaj7 kcal
-
2.5g parmezán sajt10 kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.3 g
Zsír
-
Összesen 21 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 101 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1213.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 261 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 120 mg
-
Foszfor 481 mg
-
Nátrium 303 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.9 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 364.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 222 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 173 micro
-
β-karotin 1835 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 39429 micro
-
Lut-zea 1464 micro
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 157.4 g
Zsír
-
Összesen 84 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 402 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4855.1 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 151 mg
-
Kálcium 1043 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 480 mg
-
Foszfor 1923 mg
-
Nátrium 1212 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 131.5 g
-
Cukor 81 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 1457.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 886 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 29 mg
-
C vitamin: 225 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 156 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 46 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 260 micro
-
Kolin: 259 mg
-
Retinol - A vitamin: 245 micro
-
α-karotin 692 micro
-
β-karotin 7341 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 157714 micro
-
Lut-zea 5856 micro
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 238.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 71.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 34 micro
-
β-karotin 360 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 7739 micro
-
Lut-zea 287 micro
Hozzávalók
-
40 dkg patisszon
-
2 ek olívaolaj
-
500 g sűrített paradicsom
-
2 ek oregánó
-
2 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 dkg vaj
-
5 dkg parmezán sajt
Elkészítés
- A patiszont memossuk, félbevágjuk, magját kikaparjuk, meghámozzuk. Kb. ujjnyi szeleteket vágunk belőle.
- Egy lábosban vizet forralunk, és a patiszonszeleteket kb. 2 perc alatt előfőzzük, leszűrjük és lecspegtetjük.
- A pulykahúst 2 ek olívaolajon egy teflonserpenyőben fehéredésig sütjük.
- Sózzuk-borsozzuk, hozzányomjuk a fokhagymát és beleszórjuk az oregánót.
- A paradicsomokat 1 percre forró vízbe mártjuk, héját lehúzzuk.
- Felkockázzuk, a húshoz adjuk, majd ráöntjük a sűrített paradicsomot is.
- Sűrűre főzzük, és az utolsó percben hozzáadjuk a fahéjat is.
- Egy tűzálló tálat kivajazunk, leteszünk egy sor patiszont, majd betakarjuk a hús felével. Ráteszünk még egy sor patiszont, és befedjük a hús másik felével.
- Megszórjuk resztelt parmezánnal, lefedjük, és előmelegíett sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.
- Az utolsó 10 percben levesszük a fedőt/fóliát, hogy a sajt szép színt kapjon.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 35x20x10
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 371
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 69610
- Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Egyik kedves barátnőm hívott pár napja: te, kaptam egy ilyen izét...fehér és fura formájú..valami tökszerű..Tudsz vele kezdeni valamit? Bár gondoltam, patiszonról van szó, őszintén szólva nem kerültem közelebb a megoldáshoz, mert még soha nem csináltam belőle semmit, enni is csak rántva ettem. Na, de olajban elvből nem sütök, úgyhogy olyat kellett kitalálnom, ami occsó, gyors, és a húsfaló barátnők is megeszik. Egyébként nem gondoltam volna, hogy ilyen sikere lesz, és így befalják. Mondjuk valószínűleg nem az én érdemem, a patiszonnak egyszerűen teljesen krumpli íze lett ebben az elkészítési módban. Szeretettel ajálom mindenkinek, akinek kórosan zöldségfóbiás társaságra kell főzni - soha nem fognak rájönni, hogy krumpli helyett tököt esznek! :)