Rakott paradicsomos padlizsán bulgurral
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 4% Zsír
Rakott padlizsán
-
200g padlizsán48 kcal
-
100g darált sertéshús182 kcal
-
50g bulgur171 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
Paradicsomszósz
-
125g sűrített paradicsom103 kcal
-
25g víz0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
15g bazsalikom3 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
1g xilit3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
610
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 4% Zsír
Rakott padlizsán
-
800g padlizsán190 kcal
-
400g darált sertéshús728 kcal
-
200g bulgur684 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
Paradicsomszósz
-
500g sűrített paradicsom410 kcal
-
100g víz0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
60g bazsalikom14 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
5g xilit12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2438
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 4% Zsír
Rakott padlizsán
-
36.8g padlizsán9 kcal
-
18.4g darált sertéshús34 kcal
-
9.2g bulgur32 kcal
-
4.6g parmezán sajt18 kcal
Paradicsomszósz
-
19 kcal
-
4.6g víz0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
2.8g bazsalikom1 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0.2g xilit1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
114
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.2 g
Zsír
-
Összesen 18.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 80 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1822.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 417 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 202 mg
-
Foszfor 699 mg
-
Nátrium 455 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.1 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 387.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 193 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 85 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 151 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 36 micro
-
β-karotin 1643 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 35955 micro
-
Lut-zea 1026 micro
Összesen
610
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 172.7 g
Zsír
-
Összesen 74.3 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 320 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7289 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 136 mg
-
Kálcium 1669 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 809 mg
-
Foszfor 2797 mg
-
Nátrium 1819 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 300.5 g
-
Cukor 89 mg
-
Élelmi rost 69 mg
VÍZ
-
Összesen 1549.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 773 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 139 mg
-
D vitamin: 91 micro
-
K vitamin: 338 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 54 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 329 micro
-
Kolin: 603 mg
-
Retinol - A vitamin: 221 micro
-
α-karotin 145 micro
-
β-karotin 6573 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 143820 micro
-
Lut-zea 4104 micro
Összesen
2438
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 335.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 129 mg
-
Nátrium 84 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 71.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 303 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 6625 micro
-
Lut-zea 189 micro
Összesen
114
kcal
Hozzávalók
Rakott padlizsán
-
1 bögre bulgur
Paradicsomszósz
-
50 dkg sűrített paradicsom
-
1 dl víz
-
2 gerezd fokhagyma
-
4 db zellerlevél
-
oregánó ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
Rakott padlizsán
- A padlizsánokat kb 1cm vastagságú szeletekre vágjuk, és az első adaggal kibélelünk egy jénai tálat. Jó szűkösen, nem spórolunk vele.
- Rámorzsoljuk a darált húst, és egyenletesen megszórjuk a bulgurral.
- Majd a maradék padlizsánnal szépen befedjük.
- Végigöntözzük a paradicsomszósszal.
- A tetejét megszórjuk sajttal, és lefedve (az edény fedelével vagy óvatosan alufóliával) 20-25 percig sütjük, majd fedél nélkül addig, amíg rápirul a sajt.
- Tálalás előtt 15 percet pihentetjük a sütőben, hogy a bulgur jól megpuhuljon.
Paradicsomszósz
- A sűrített paradicsomot a vízzel egy edénybe öntjük.
- Lassú tűzön melegítjük, közben hozzáadjuk a késheggyel zúzott foghagymát, zellerleveleket és a bazsalikomot egészben.
- Egy kis oregánót, xilitet, sót és borsot adunk hozzá.
- 15 percig lassú tűzön gyakran kevergetve rotyogtatjuk.
- Mikor még meleg, de már nem tűzforró, leszűrjük, és ráöntjük a rakott padlizsánokra.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 12 alkalommal
- Receptkönyvben: 156
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 21207
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egyik kedvenc mediterrán receptem. Régen rizzsel készítettem, de rájöttem, hogy bulgurral nem csak egészségesebb, de finomabb, és az állaga is jobb. Cukkinivel is szoktam készíteni, ilyenkor 1db padlizsánt és 1 db cukkinit használok fel hozzá. A képen pont egy ilyen változat szerepel.