r
Nosalty Logó

Rakott paradicsomos padlizsán bulgurral

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Rakott paradicsomos padlizsán bulgurral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Rakott padlizsán

Paradicsomszósz

Összesen 610 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Rakott padlizsán

Paradicsomszósz

Összesen 2438 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Rakott padlizsán

Paradicsomszósz

Összesen 114 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1822.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    417 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    699 mg
  • Nátrium
    455 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    387.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    1643 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    35955 micro
  • Lut-zea
    1026 micro
Összesen 610 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    172.7 g

Zsír

  • Összesen
    74.3 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7289 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    1669 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    809 mg
  • Foszfor
    2797 mg
  • Nátrium
    1819 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    300.5 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    69 mg

VÍZ

  • Összesen
    1549.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    773 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    338 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    603 mg
  • Retinol - A vitamin:
    221 micro
  • α-karotin
    145 micro
  • β-karotin
    6573 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    143820 micro
  • Lut-zea
    4104 micro
Összesen 2438 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    303 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    6625 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 114 kcal

Hozzávalók

Rakott padlizsán

Paradicsomszósz

Elkészítés

Rakott padlizsán

  1. A padlizsánokat kb 1cm vastagságú szeletekre vágjuk, és az első adaggal kibélelünk egy jénai tálat. Jó szűkösen, nem spórolunk vele.
  2. Rámorzsoljuk a darált húst, és egyenletesen megszórjuk a bulgurral.
  3. Majd a maradék padlizsánnal szépen befedjük.
  4. Végigöntözzük a paradicsomszósszal.
  5. A tetejét megszórjuk sajttal, és lefedve (az edény fedelével vagy óvatosan alufóliával) 20-25 percig sütjük, majd fedél nélkül addig, amíg rápirul a sajt.
  6. Tálalás előtt 15 percet pihentetjük a sütőben, hogy a bulgur jól megpuhuljon.

Paradicsomszósz

  1. A sűrített paradicsomot a vízzel egy edénybe öntjük.
  2. Lassú tűzön melegítjük, közben hozzáadjuk a késheggyel zúzott foghagymát, zellerleveleket és a bazsalikomot egészben.
  3. Egy kis oregánót, xilitet, sót és borsot adunk hozzá.
  4. 15 percig lassú tűzön gyakran kevergetve rotyogtatjuk.
  5. Mikor még meleg, de már nem tűzforró, leszűrjük, és ráöntjük a rakott padlizsánokra.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 156
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 21207
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik kedvenc mediterrán receptem. Régen rizzsel készítettem, de rájöttem, hogy bulgurral nem csak egészségesebb, de finomabb, és az állaga is jobb. Cukkinivel is szoktam készíteni, ilyenkor 1db padlizsánt és 1 db cukkinit használok fel hozzá. A képen pont egy ilyen változat szerepel.

Hozzávalók

Rakott padlizsán

Paradicsomszósz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...