Rakott paprikás csirkecomb
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
67g csirke felsőcomb125 kcal
-
2 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
17g bacon66 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
Összesen
307
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
800g csirke felsőcomb1503 kcal
-
25 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
300g sajt1056 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
200g bacon786 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
Összesen
3672
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
51g csirke felsőcomb96 kcal
-
2 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
19.1g sajt67 kcal
-
2.9g finomliszt10 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
12.7g bacon50 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
Összesen
234
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.1 g
Zsír
-
Összesen 23.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 127 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 763.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 173 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 229 mg
-
Nátrium 316 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 70.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 119 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 106 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 135 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 106 micro
Összesen
307
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 228.7 g
Zsír
-
Összesen 281.7 g
-
Telített zsírsav 109 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 111 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 39 g
-
Koleszterin 1527 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9160.2 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 257 mg
-
Kálcium 2077 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 253 mg
-
Foszfor 2744 mg
-
Nátrium 3797 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 847.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1426 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 120 mg
-
D vitamin: 195 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 41 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 175 micro
-
Kolin: 747 mg
-
Retinol - A vitamin: 1272 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 1618 micro
-
β-crypt 471 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1277 micro
Összesen
3672
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.6 g
Zsír
-
Összesen 17.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 97 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 583.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 132 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 175 mg
-
Nátrium 242 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 54 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 91 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 103 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 81 micro
Összesen
234
kcal
Hozzávalók
-
0.5 közepes db piros kaliforniai paprika
-
2 db tojás
-
30 dkg sajt
-
3 ek finomliszt
-
petrezselyem ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szárnyas fűszerkeverék ízlés szerint
Elkészítés
- A csirkecombokat bepácoljuk, és egy kicsit állni hagyjuk.
- Lereszeljük a sajtot, a 2 tojást felverjük (mint a rántottára).
- Az őzgerincformát kibéleljük a bacon szalonnával úgy, hogy a szélek lelógjanak.
- A csirkecombokat beleforgatjuk a lisztbe, utána a tojásba és a sajtba.
- Belerakunk a szalonnával kibélelt formába egy sor csirkét. Rárakjuk a csíkokra vágott paprikát, megszórjuk petrezselyemmel. Utána rátesszük az utolsó csirkecomb réteget, ráhajtjuk a tetejére a lelógó baconszalonnát.
- Letakarjuk a formát az alufóliával.
- Előmelegített sütőbe 180 fokon (alul-felül sütés) 1 órát sütjük, majd levesszük az alufóliát, és addig sütjük még, ameddig a szalonna a tetején is szép ropogósra sül (kb. 5-10 perc).
- Kivesszük a sütőből a rakott csirkecombot, és a formában hagyjuk kihűlni, majd óvatosan kiborítjuk egy tálcára. Akkor a legfinomabb, ha legalább 1 éjszakát a hűtőbe hagyjuk. Hidegen vagy felmelegítve nagyon finom.
- Köretnek használható mindenféle saláták, burgonya, fokhagymás vagy kaporszósz.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 43
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 2712
- Feltöltés dátuma: 2013. június 05.
Ajánló
Tipp: Ha színes paprikát használunk (zöld, sárga, piros), akkor még érdekesebb lesz az étel.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egyszer kerestem valami receptet, és rábukkantam egy rakott csirkemell képre (sajnos nem emlékszem a szakács nevére). Nagyon jól nézett ki! Nemrég eszembe jutott, amikor vendégeket vártam! Szoktam venni kicsontozott csirke felsőcombokat, aminek nagyon finom, puha, zaftos az íze (amúgy nem szeretem a csirkemellet, mert száraz). És megpróbáltam ezt a rakott dolgot a csirkecombbal. Nagyon finom lett! Azóta is csak vele készítem.