r
Nosalty Logó

Rakott paprikás csirkecomb

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rakott paprikás csirkecomb
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 307 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 3672 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 234 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    763.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 307 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    228.7 g

Zsír

  • Összesen
    281.7 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1527 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9160.2 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    257 mg
  • Kálcium
    2077 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    2744 mg
  • Nátrium
    3797 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    847.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1426 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    195 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    747 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1272 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    1618 micro
  • β-crypt
    471 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1277 micro
Összesen 3672 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    583.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    54 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 234 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat bepácoljuk, és egy kicsit állni hagyjuk.
  2. Lereszeljük a sajtot, a 2 tojást felverjük (mint a rántottára).
  3. Az őzgerincformát kibéleljük a bacon szalonnával úgy, hogy a szélek lelógjanak.
  4. A csirkecombokat beleforgatjuk a lisztbe, utána a tojásba és a sajtba.
  5. Belerakunk a szalonnával kibélelt formába egy sor csirkét. Rárakjuk a csíkokra vágott paprikát, megszórjuk petrezselyemmel. Utána rátesszük az utolsó csirkecomb réteget, ráhajtjuk a tetejére a lelógó baconszalonnát.
  6. Letakarjuk a formát az alufóliával.
  7. Előmelegített sütőbe 180 fokon (alul-felül sütés) 1 órát sütjük, majd levesszük az alufóliát, és addig sütjük még, ameddig a szalonna a tetején is szép ropogósra sül (kb. 5-10 perc).
  8. Kivesszük a sütőből a rakott csirkecombot, és a formában hagyjuk kihűlni, majd óvatosan kiborítjuk egy tálcára. Akkor a legfinomabb, ha legalább 1 éjszakát a hűtőbe hagyjuk. Hidegen vagy felmelegítve nagyon finom.
  9. Köretnek használható mindenféle saláták, burgonya, fokhagymás vagy kaporszósz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2695
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 05.

Ajánló

Tipp: Ha színes paprikát használunk (zöld, sárga, piros), akkor még érdekesebb lesz az étel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszer kerestem valami receptet, és rábukkantam egy rakott csirkemell képre (sajnos nem emlékszem a szakács nevére). Nagyon jól nézett ki! Nemrég eszembe jutott, amikor vendégeket vártam! Szoktam venni kicsontozott csirke felsőcombokat, aminek nagyon finom, puha, zaftos az íze (amúgy nem szeretem a csirkemellet, mert száraz). És megpróbáltam ezt a rakott dolgot a csirkecombbal. Nagyon finom lett! Azóta is csak vele készítem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...