r
Nosalty Logó

Rakott padlizsán Nerovedova konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Rakott padlizsán Nerovedova konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 592 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2360 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 76 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1909.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    577 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    626 mg
  • Nátrium
    513 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    509.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    349 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    62 micro
  • β-karotin
    1296 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    36598 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 592 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    163.9 g

Zsír

  • Összesen
    95.3 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    533 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7638.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    2309 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    600 mg
  • Foszfor
    2504 mg
  • Nátrium
    2051 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    239.6 g
  • Cukor
    104 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    2037.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1397 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    236 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    434 micro
  • Kolin:
    555 mg
  • Retinol - A vitamin:
    959 micro
  • α-karotin
    246 micro
  • β-karotin
    5184 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    146393 micro
  • Lut-zea
    520 micro
Összesen 2360 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4701 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 76 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyákat megfőzzük héjában, majd meghámozzuk, és felkarikázzuk. A padlizsánokat felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, és olívaolajon kissé megfonnyasztjuk. Kiszedjük papírtörlőre, hogy a felesleges olaj eltűnjön róla.
  2. A csirkemell filét ledaráljuk (vagy aprítógépbe tesszük). A darált húst sóval, borssal megpirítjuk olajon, hozzáreszeljük a fokhagymát, felöntjük a sűrített paradicsommal, ízesítjük oregánóval, és alaposan összeforraljuk.
  3. Ha minden hozzávaló készen van, akkor egy jénai tálba rétegezzük. Burgonya, ragu, padlizsán, ragu, és így tovább. A végén ragu kerül, arra jó sok reszelt sajt, és végül a felkarikázott paradicsom.
  4. Előmelegített 180 fokos sütőben szép pirosra, ropogósra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1090
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 13.

Ajánló

Lehet fokozni, ha a sajt alá besamel mártást készítünk, vagy a kettőt kombinálva egy sajtmártást. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Volt itthon két szép padlizsánom, amiből szerettem volna valami egyszerű, mégis újszerű ételt készíteni. Hát ez sikerült belőle. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...