Rakott kel kolozsvárival
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 11% Zsír
A sütőforma előkészítéséhez
-
12 kcal
-
2g zsemlemorzsa7 kcal
A rakott kelhez
-
167g kelkáposzta36 kcal
-
83g darált marhahús118 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
164 kcal
-
5g sertészsír45 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
17g paradicsom3 kcal
-
17g paprika3 kcal
-
42g rizs149 kcal
A tetejére
Összesen
759
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 11% Zsír
A sütőforma előkészítéséhez
-
71 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
A rakott kelhez
-
1000g kelkáposzta216 kcal
-
500g darált marhahús710 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
150g kolozsvári szalonna983 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
250g rizs895 kcal
A tetejére
Összesen
4547
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 11% Zsír
A sütőforma előkészítéséhez
-
0.3g napraforgó olaj2 kcal
-
0.3g zsemlemorzsa1 kcal
A rakott kelhez
-
34.5g kelkáposzta7 kcal
-
17.3g darált marhahús25 kcal
-
6.2g vöröshagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
5.2g kolozsvári szalonna34 kcal
-
1g sertészsír9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
3.5g paradicsom1 kcal
-
3.5g paprika1 kcal
-
8.6g rizs31 kcal
A tetejére
Összesen
156
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.7 g
Zsír
-
Összesen 48.1 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 143 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1044.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 254 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 429 mg
-
Nátrium 224 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.2 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 308.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 222 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 58 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 96 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 227 micro
-
Kolin: 113 mg
-
Retinol - A vitamin: 144 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 927 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 429 micro
-
Lut-zea 174 micro
Összesen
759
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 190.1 g
Zsír
-
Összesen 288.7 g
-
Telített zsírsav 124 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 110 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 857 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6269 g
-
Cink 31 mg
-
Szelén 244 mg
-
Kálcium 1523 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 517 mg
-
Foszfor 2576 mg
-
Nátrium 1341 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 301.3 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 1852.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1334 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 25 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 346 mg
-
D vitamin: 52 micro
-
K vitamin: 575 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 54 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1359 micro
-
Kolin: 677 mg
-
Retinol - A vitamin: 862 micro
-
α-karotin 118 micro
-
β-karotin 5563 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 1044 micro
Összesen
4547
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 216.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 192 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 89 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
156
kcal
Hozzávalók
A sütőforma előkészítéséhez
-
2 teáskanál napraforgó olaj
-
1 ek zsemlemorzsa
A rakott kelhez
-
1 közepes fej kelkáposzta
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
15 dkg kolozsvári szalonna
-
2 ek sertészsír
-
só ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
A tetejére
-
450 g tejföl
Elkészítés
A sütőforma előkészítéséhez
- A káposztát leveleire szedjük, és ételízesítővel ízesített vízben puhára főzzük.
- A hozzávalókat felaprítjuk. A hagymákat és a szalonnát apró kockára, a paradicsomot és a paprikát valamivel nagyobb darabokra. A rizst kifőzzük.
- A zsíron megpirítjuk a szalonnát, rádobjuk a hagymákat, és azokat is megpirítjuk. Ha már üveges rátesszük a hús, fehéredésig pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, átkeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Hozzáadjuk a paradicsomot, paprikát, fűszerezzük, és pár perc alatt készre főzzük a pörköltünket.
- Ha kész, összekeverjük a kifőtt rizzsel.
- A tepsit vékonyan kikenjük zsírral, megszórjuk zsemlemorzsával. Az aljára terítjük a káposzta levelek felét. Elterítjük benne a rizses ragut, majd befedjük a maradék levéllel.
- A tejfölt egy kevéske tejjel krémesre keverjük (így könnyebben és szebben eloszlik), és eloszlatjuk a káposztán.
- Végül megszórjuk a reszelt sajttal, és előmelegített sütőben készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 35x25x5
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 40 alkalommal
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3996
- Feltöltés dátuma: 2012. június 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Mindig is egyik kedvenc ételem volt a rakott kel. Édesanyám is mindig így készítette. Most csak annyit csavartam rajta, hogy beletettem a hűtőben talált kolozsvárit, és megszórtam az egészet sajttal. Így az egész kicsit pikánsabb lett.