r
Nosalty Logó

Rakott kel kolozsvárival

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Rakott kel kolozsvárival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A sütőforma előkészítéséhez

A rakott kelhez

A tetejére

Összesen 759 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A sütőforma előkészítéséhez

A rakott kelhez

A tetejére

Összesen 4547 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A sütőforma előkészítéséhez

A rakott kelhez

A tetejére

Összesen 156 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.7 g

Zsír

  • Összesen
    48.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1044.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    429 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    308.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    927 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 759 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    190.1 g

Zsír

  • Összesen
    288.7 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    857 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6269 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    1523 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    517 mg
  • Foszfor
    2576 mg
  • Nátrium
    1341 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    301.3 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1852.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1334 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    346 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    575 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1359 micro
  • Kolin:
    677 mg
  • Retinol - A vitamin:
    862 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    5563 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1044 micro
Összesen 4547 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    89 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

A sütőforma előkészítéséhez

A rakott kelhez

A tetejére

Elkészítés

A sütőforma előkészítéséhez

  1. A káposztát leveleire szedjük, és ételízesítővel ízesített vízben puhára főzzük.
  2. A hozzávalókat felaprítjuk. A hagymákat és a szalonnát apró kockára, a paradicsomot és a paprikát valamivel nagyobb darabokra. A rizst kifőzzük.
  3. A zsíron megpirítjuk a szalonnát, rádobjuk a hagymákat, és azokat is megpirítjuk. Ha már üveges rátesszük a hús, fehéredésig pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, átkeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Hozzáadjuk a paradicsomot, paprikát, fűszerezzük, és pár perc alatt készre főzzük a pörköltünket.
  4. Ha kész, összekeverjük a kifőtt rizzsel.
  5. A tepsit vékonyan kikenjük zsírral, megszórjuk zsemlemorzsával. Az aljára terítjük a káposzta levelek felét. Elterítjük benne a rizses ragut, majd befedjük a maradék levéllel.
  6. A tejfölt egy kevéske tejjel krémesre keverjük (így könnyebben és szebben eloszlik), és eloszlatjuk a káposztán.
  7. Végül megszórjuk a reszelt sajttal, és előmelegített sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x25x5
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3996
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindig is egyik kedvenc ételem volt a rakott kel. Édesanyám is mindig így készítette. Most csak annyit csavartam rajta, hogy beletettem a hűtőben talált kolozsvárit, és megszórtam az egészet sajttal. Így az egész kicsit pikánsabb lett.

Hozzávalók

A sütőforma előkészítéséhez

A rakott kelhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...