r
Nosalty Logó

Rakott kel kicsit másképp

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
toroltfelhasznalo-412734
Rakott kel kicsit másképp
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 320 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3839 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 96 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    855.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    437 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    224.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    413 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 320 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    202.8 g

Zsír

  • Összesen
    186.8 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    953 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10265.9 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    1041 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    699 mg
  • Foszfor
    3042 mg
  • Nátrium
    5239 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    348.6 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    2689 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1131 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    474 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    581 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1099 micro
  • Kolin:
    982 mg
  • Retinol - A vitamin:
    714 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    4954 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    956 micro
Összesen 3839 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 96 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit héjában feltesszük főni. Amikor megfőtt, még melegen meghámozzuk.
  2. A kelkáposztát megtisztítjuk a felső leveleitől. Levelekre bontjuk, és sós vízben megfőzzük.
  3. A darált húst kevés olajon, folyamatos kevergetés mellett apróra pirítjuk, közben hozzáadunk 2 teáskanálnyi sót és 1 teáskanálnyi borsot.
  4. A rizst sós vízben megfőzzük.
  5. Amikor már minden hozzávaló kész, akkor összeállítjuk a rakott kelt. A tepsi alját kikenjük 1 evőkanál olajjal.
  6. A főtt krumplit kb. 0,5 cm-es vastagságú karikákra vágjuk, telerakjuk vele a tepsi alját (a krumpli felével), és egy kicsit megsózzuk.
  7. A darált húst egyenletesen szétoszlatjuk a krumplin.
  8. A rizzsel hasonló módon járunk el, mint a darált hússal.
  9. Ezt követően a kelkáposzta-levelekkel beborítjuk, és egy kicsit ezt is megsózzuk.
  10. A karikákra vágott krumplival fejezzük be a rétegezést.
  11. A tejfölt elkeverjük a tojássárgájával, és szétkenjük a krumplin.
  12. Végül megszórjuk egy kis ételízesítővel a tetejét.
  13. 200 fokra előmelegített sütőben, 45 percig alsó-felső sütőmódon, további 30 percig pedig hőlégkeveréses fokozaton sütjük. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8472
  • Feltöltés dátuma: 2020. augusztus 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
toroltfelhasznalo-412734 61 recept

Mi a rakott kelt krumplival szoktuk készíteni, és csak egy kevés rizzsel. Igaz, ez eltér a megszokottól, de így is nagyon finom, elhihetitek. Kicsit időigényes, de mindenképpen megéri elkészíteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...