r
Nosalty Logó

Rakott kel hajdinával egyszerűen

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Pecci
Rakott kel hajdinával egyszerűen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Káposzta

Töltelék

Tetejére

Összesen 603 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Káposzta

Töltelék

Tetejére

Összesen 2410 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Káposzta

Töltelék

Tetejére

Összesen 52 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.2 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1174.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    547 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1003.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1221 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 603 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.8 g

Zsír

  • Összesen
    129.5 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    500 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4699.2 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    762 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    758 mg
  • Foszfor
    2186 mg
  • Nátrium
    746 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    4015.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    809 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    257 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    575 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    750 micro
  • Kolin:
    604 mg
  • Retinol - A vitamin:
    399 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4883 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    632 micro
Összesen 2410 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    99.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 52 kcal

Hozzávalók

Káposzta

Töltelék

Tetejére

Elkészítés

Káposzta

  1. Vegetás vizet felteszünk forrni. Ha felforrt, egyben beletesszük a kelkáposztát. A kel nem fog teljesen elsüllyedni a vízben, ezért célszerű fejjel lefelé a vízbe tenni, hogy a vastag torzsája legyen felül. Közepes fej esetén kb. 15 percig főzzük. Teatojásba tehetünk 1 kiskanál egész köménymagot, így nem puffaszt annyira a kelkáposzta.
  2. 1 nagy fej hagymát kevés olívaolajon/kókuszolajon megdinsztelünk. Tűzről lehúzva hozzáadjuk a pirospaprikát, majd a darált húst (én marhával csináltam, de lehet pulykából vagy sertésből is). Sózzuk, borsozzuk. A húst megpirítjuk. Ezután tesszük hozzá az átmosott hajdinát és 1 dl vizet. Fedő alatt 15 perc alatt készre főzzük. Akkor jó, ha a hajdina szétnyílt. Fedő alatt pároljuk még egy kicsit.
  3. A megfőtt kelkáposztát csíkokra vágjuk. A torzsáját körbevágjuk.
  4. Egy tűzálló tál vagy kisebb tepsi aljába szórjuk a kelkáposzta felét. A hajdinás húst lecsöpögtetve a kelkáposztára rakjuk, elsimítjuk. Erre mehet a maradék kelkáposzta.
  5. Egy nagy tejfölt,vagy natúr joghurtot elkeverünk 1 teáskanálnyi vegetával. Ráöntjük a kelkáposztára, és mehet a sütőbe kb. 30 percre. Akkor jó, ha a teteje kicsit megpirul. Sajnos nem lehet szépen szeletelni, mint amikor rizzsel készítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10546
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 15.

Ajánló

Egészséges és gluténmentes ebéd. Diéta során is bátran fogyasztható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Próbáltam diétásan, mégis finoman elkészíteni ezt az ételt. Remélem sikerült, és mindenkinek ízleni fog.

Hozzávalók

Káposzta

Töltelék

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...