Rakott kel ahogy karica készíti
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
karica
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
125g kelkáposzta27 kcal
-
31g rizs112 kcal
-
63g víz0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
21g vöröshagyma8 kcal
-
63g tejföl124 kcal
-
1g majoranna1 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
3g só0 kcal
-
4g sertészsír34 kcal
Összesen
534
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
1000g kelkáposzta216 kcal
-
250g rizs895 kcal
-
500g víz0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1000g darált sertéshús1820 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
500g tejföl990 kcal
-
4g majoranna11 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
24g só0 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
Összesen
4265
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
28.8g kelkáposzta6 kcal
-
7.2g rizs26 kcal
-
14.4g víz0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
28.8g darált sertéshús52 kcal
-
4.9g vöröshagyma2 kcal
-
14.4g tejföl28 kcal
-
0.1g majoranna0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0.7g só0 kcal
-
0.9g sertészsír8 kcal
Összesen
122
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.2 g
Zsír
-
Összesen 29.4 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 119 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1943 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 131 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 396 mg
-
Nátrium 1305 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 306.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 136 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 73 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 161 micro
-
Kolin: 115 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 640 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
534
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 249.4 g
Zsír
-
Összesen 235.6 g
-
Telített zsírsav 98 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 81 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 954 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 15544.1 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 261 mg
-
Kálcium 1048 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 566 mg
-
Foszfor 3171 mg
-
Nátrium 10443 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 286.7 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 2450.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1086 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 266 mg
-
D vitamin: 211 micro
-
K vitamin: 583 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 70 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1288 micro
-
Kolin: 916 mg
-
Retinol - A vitamin: 655 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5119 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 718 micro
Összesen
4265
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 446.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 300 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 147 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
122
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes db kelkáposzta
-
25 dkg rizs
-
5 dl víz
-
1 kg darált sertéshús
-
1 nagy db vöröshagyma
-
500 g tejföl
-
4 kk majoranna
-
4 teáskanál borsikafű
-
6 kávéskanál só
-
2 ek sertészsír
Elkészítés
- A kelkáposztát leveleire szedjük, a középső vastag eret kivágjuk, majd sós vízben, forrástól számítva kb 10 percig főzzük, (míg puha nem lesz, de nem fől szét). Ezután kiszedjük, és lecsepegtetjük.
- A rizst hagyományos módon, sós vízben megfőzzük egy zöld babérlevéllel (ez utóbbi nem kötelező, de mi szeretjük az ízét).
- Az apróra vágott vöröshagymát egy evőkanál zsíron megfonnyasztjuk, s rátesszük a darált húst, amelyet fehéredésig kavarunk. Sóval, majorannával ízesítjük, kevés vízzel felöntjük. Mielőtt elkészül, hozzáadjuk a borsikafüvet is. Alaposan összekeverjük, s lezárjuk alatta a gázt.
- A tepsit zsírozzuk, majd egy réteg kelkáposzta levéllel borítjuk az alját. Erre kerül szétterítve a rizs. A rizsre ismét káposztalevelet terítünk, hogy befedje, s meglocsoljuk tejföllel - amit előzetesen összekeverünk egy ek olvasztott zsírral és egy kk sóval. Erre terítjük az előbbi módon elkészített darált húst. Annak a tetejére elosztjuk a maradék káposztalevelet, majd meglocsoljuk a maradék tejföllel.
- Sütőbe tesszük, s addig sütjük, amíg meg nem pirul a tetején a tejföl.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Tepsi mérete: 38x22x6
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 40 alkalommal
- Receptkönyvben: 53
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 18930
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
karica
17 recept
Ezt az ételt is lehet variálni, mindenki más elkészítési módra esküszik, állítván, hogy ez az "eredeti". Gimnazista koromban nyaranta egy üdülő konyháján kisegítettem, s közben tanultam is a szakácstól, a kézilányoktól. Akkor, ott így készítették el a rakott kelt, s én azóta is így készítem. Számomra ez így az "igazi".