r
Nosalty Logó

Rakott kel ahogy karica készíti

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
karica
Rakott kel ahogy karica készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 534 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4265 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 122 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1943 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    396 mg
  • Nátrium
    1305 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    306.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    640 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 534 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    249.4 g

Zsír

  • Összesen
    235.6 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    954 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15544.1 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    261 mg
  • Kálcium
    1048 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    566 mg
  • Foszfor
    3171 mg
  • Nátrium
    10443 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    286.7 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    2450.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1086 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    266 mg
  • D vitamin:
    211 micro
  • K vitamin:
    583 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1288 micro
  • Kolin:
    916 mg
  • Retinol - A vitamin:
    655 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5119 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    718 micro
Összesen 4265 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    446.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 122 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kelkáposztát leveleire szedjük, a középső vastag eret kivágjuk, majd sós vízben, forrástól számítva kb 10 percig főzzük, (míg puha nem lesz, de nem fől szét). Ezután kiszedjük, és lecsepegtetjük.
  2. A rizst hagyományos módon, sós vízben megfőzzük egy zöld babérlevéllel (ez utóbbi nem kötelező, de mi szeretjük az ízét).
  3. Az apróra vágott vöröshagymát egy evőkanál zsíron megfonnyasztjuk, s rátesszük a darált húst, amelyet fehéredésig kavarunk. Sóval, majorannával ízesítjük, kevés vízzel felöntjük. Mielőtt elkészül, hozzáadjuk a borsikafüvet is. Alaposan összekeverjük, s lezárjuk alatta a gázt.
  4. A tepsit zsírozzuk, majd egy réteg kelkáposzta levéllel borítjuk az alját. Erre kerül szétterítve a rizs. A rizsre ismét káposztalevelet terítünk, hogy befedje, s meglocsoljuk tejföllel - amit előzetesen összekeverünk egy ek olvasztott zsírral és egy kk sóval. Erre terítjük az előbbi módon elkészített darált húst. Annak a tetejére elosztjuk a maradék káposztalevelet, majd meglocsoljuk a maradék tejföllel.
  5. Sütőbe tesszük, s addig sütjük, amíg meg nem pirul a tetején a tejföl.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 38x22x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 18930
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt az ételt is lehet variálni, mindenki más elkészítési módra esküszik, állítván, hogy ez az "eredeti".  Gimnazista koromban nyaranta egy üdülő konyháján kisegítettem, s közben tanultam is a szakácstól, a kézilányoktól. Akkor, ott így készítették el a rakott kelt, s én azóta is így készítem. Számomra ez így az "igazi".

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...