r
Nosalty Logó

Rakott karfiol Sajtosroló konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sajtosroló
Rakott karfiol Sajtosroló konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 808 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4850 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 103 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44 g

Zsír

  • Összesen
    40.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1080 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    555 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    462.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    410 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    469 micro
Összesen 808 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    263.7 g

Zsír

  • Összesen
    244.9 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    1119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6479.8 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    296 mg
  • Kálcium
    1063 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    481 mg
  • Foszfor
    3329 mg
  • Nátrium
    1247 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    386.4 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    2773.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    942 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    343 mg
  • D vitamin:
    235 micro
  • K vitamin:
    846 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1385 micro
  • Kolin:
    1203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    732 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2459 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2814 micro
Összesen 4850 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 103 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először a húst készítjük el. Felaprítjuk a hagymákat, zsíron megfuttatjuk. A darált húst hozzáforgatjuk. Fehéredés után mehetnek a fűszerek: só, bors, majoránna, oregánó, porpaprika, csipet cukor. Ha kell, pici víz alá, míg készre párolódik. Figyeljünk rá, hogy ne szárítsuk ki, inkább szottyos legyen.
  2. A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk. Jó sós vízben felrakjuk főni. Mikor már félfőtt, leöntjük a vizet és újat engedünk rá. Azt újra sózzuk, és készre főzzük. (Ez a gázosodás elkerülése végett.)
  3. A rizst pici olajon megfuttatjuk. Felöntjük kétszeres vízzel, teszünk bele ételízesítőt, én leveskockát is szoktam vegyesen. Persze, ha van alaplevünk, az a legjobb. Ha kell, sót is tegyünk pluszban hozzá. Készre főzzük.
  4. A tejföl felét kikeverjük a tejjel, tojással, sóval, borssal, fokhagymaporral, petrezselyemmel.
  5. Egy jénaiba rétegezzük: rizs, hús, karfiol, tejfölös tejes öntet, sima tejföl. Nekem kétszer adta ki. 15 perc a sütőben, és kész is. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 6666 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1074
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott karfiol Sajtosroló konyhájából
Sajtosroló 30 recept

Nagyon szeretem a rakott cuccokat. Tartalmasak, és hamar elkészülnek. Rakott karfiolt még most csináltam először, férjem kérte. És valami mocskos jól sikerült. Szaftos, ízes, jó sok tejföllel a tetején. (Mióta kismama vagyok, kiló számra kopik a tejföl...)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...