Rakott karfiol Sajtosroló konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Sajtosroló
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
167g darált sertéshús303 kcal
-
233g karfiol23 kcal
-
67g rizs239 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
83g tejföl165 kcal
-
17g tej9 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
3g sertészsír23 kcal
-
24 kcal
-
167g víz0 kcal
Összesen
808
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
1000g darált sertéshús1820 kcal
-
1400g karfiol140 kcal
-
400g rizs1432 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
500g tejföl990 kcal
-
100g tej56 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
1000g víz0 kcal
Összesen
4850
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
21.6g darált sertéshús39 kcal
-
30.2g karfiol3 kcal
-
8.6g rizs31 kcal
-
1.9g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
10.8g tejföl21 kcal
-
2.2g tej1 kcal
-
1.2g tojás1 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0.3g sertészsír3 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
-
21.6g víz0 kcal
Összesen
103
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44 g
Zsír
-
Összesen 40.8 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 187 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1080 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 177 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 80 mg
-
Foszfor 555 mg
-
Nátrium 208 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 462.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 157 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 39 micro
-
K vitamin: 141 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 231 micro
-
Kolin: 201 mg
-
Retinol - A vitamin: 122 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 410 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 469 micro
Összesen
808
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 263.7 g
Zsír
-
Összesen 244.9 g
-
Telített zsírsav 98 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 84 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 1119 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6479.8 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 296 mg
-
Kálcium 1063 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 481 mg
-
Foszfor 3329 mg
-
Nátrium 1247 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 386.4 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 2773.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 942 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 343 mg
-
D vitamin: 235 micro
-
K vitamin: 846 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 77 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1385 micro
-
Kolin: 1203 mg
-
Retinol - A vitamin: 732 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2459 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2814 micro
Összesen
4850
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 139.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
103
kcal
Hozzávalók
-
1 kg darált sertéshús
-
2 közepes db karfiol
-
2 bögre rizs
-
1 közepes db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
3 teáskanál fűszerpaprika
-
1 kk majoranna
-
1 kk oregánó
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 teáskanál ételízesítő
-
500 g tejföl
-
1 dl tej
-
1 db tojás
-
1 csokor petrezselyem
-
1 kk fokhagymapor
-
1 ek sertészsír
-
2 ek napraforgó olaj
-
10 dl víz
Elkészítés
- Először a húst készítjük el. Felaprítjuk a hagymákat, zsíron megfuttatjuk. A darált húst hozzáforgatjuk. Fehéredés után mehetnek a fűszerek: só, bors, majoránna, oregánó, porpaprika, csipet cukor. Ha kell, pici víz alá, míg készre párolódik. Figyeljünk rá, hogy ne szárítsuk ki, inkább szottyos legyen.
- A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk. Jó sós vízben felrakjuk főni. Mikor már félfőtt, leöntjük a vizet és újat engedünk rá. Azt újra sózzuk, és készre főzzük. (Ez a gázosodás elkerülése végett.)
- A rizst pici olajon megfuttatjuk. Felöntjük kétszeres vízzel, teszünk bele ételízesítőt, én leveskockát is szoktam vegyesen. Persze, ha van alaplevünk, az a legjobb. Ha kell, sót is tegyünk pluszban hozzá. Készre főzzük.
- A tejföl felét kikeverjük a tejjel, tojással, sóval, borssal, fokhagymaporral, petrezselyemmel.
- Egy jénaiba rétegezzük: rizs, hús, karfiol, tejfölös tejes öntet, sima tejföl. Nekem kétszer adta ki. 15 perc a sütőben, és kész is. Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 6666 alkalommal
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1074
- Feltöltés dátuma: 2020. június 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Sajtosroló
30 recept
Nagyon szeretem a rakott cuccokat. Tartalmasak, és hamar elkészülnek. Rakott karfiolt még most csináltam először, férjem kérte. És valami mocskos jól sikerült. Szaftos, ízes, jó sok tejföllel a tetején. (Mióta kismama vagyok, kiló számra kopik a tejföl...)