Rakott fodros kel
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
ze(n)derta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
75g fodros kel0 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
45g lilahagyma16 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
9g zabpehely34 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
100g tej56 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
2g só0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
Összesen
439
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
300g fodros kel0 kcal
-
400g burgonya231 kcal
-
180g lilahagyma66 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
36g zabpehely136 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
400g tej224 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
7g só0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
1g borsikafű1 kcal
Összesen
1756
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
16.3g fodros kel0 kcal
-
21.8g burgonya13 kcal
-
9.8g lilahagyma4 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
2g zabpehely7 kcal
-
2.7g vaj20 kcal
-
10.9g főzőtejszín14 kcal
-
10.9g tejföl22 kcal
-
21.8g tej12 kcal
-
3g tojás4 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
Összesen
97
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 29.4 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 119 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1325.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 258 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 207 mg
-
Nátrium 800 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 186.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 216 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 211 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 88 micro
Összesen
439
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.9 g
Zsír
-
Összesen 117.7 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 476 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5301 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 1030 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 186 mg
-
Foszfor 829 mg
-
Nátrium 3199 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 129.4 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 744.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 863 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 78 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 130 micro
-
Kolin: 290 mg
-
Retinol - A vitamin: 845 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 178 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 351 micro
Összesen
1756
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.3 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 288.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 174 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
97
kcal
Hozzávalók
-
30 dkg fodros kel
-
4 közepes db burgonya
-
2 közepes db lilahagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
6 ek zabpehely
-
50 g vaj
-
200 ml főzőtejszín
-
200 ml tejföl
-
400 ml tej
-
1 db tojás
-
1 tk só
-
1 teáskanál őrölt fűszerkömény
-
0.5 teáskanál fűszerpaprika
-
0.5 tk borsikafű
Elkészítés
- A fodros kel leveleket megmossuk, és salátacentrifugával alaposan lecsöpögtetjük róla a vizet. A levélnyeleket kb. 0,5 cm-es darabokra, a leveleket 1-2 cm-es laskára vágjuk.
- A krumplit és a lilahagymát meghámozzuk, és 3-4 mm-es karikákra vágjuk.
- A fokhagymagerezdeket finomra reszeljük, és a fűszerekkel együtt elkeverjük a tejszínnel, tejföllel, tejjel és tojással.
- Egy kisebb tepsit, vagy jénai tálat alaposan kivajazunk, és a kel felét az aljára terítjük. Erre tesszük a lilahagyma karikákat, majd sorban a krumpli karikákat. A zabpelyhet egyenletesen a krumpli tetejére szórjuk, majd az egészet beborítjuk a maradék kellel.
- Nyakon öntjük a fűszeres tejes-tejszínes-tejfölös-tojásos keverékkel és a maradék vajata tetejére kockázzuk.
- Alufóliával letakarva, közepesen meleg sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük.
- Tejföllel meglocsolva tálaljuk.
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 55
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 29501
- Feltöltés dátuma: 2008. december 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
ze(n)derta
188 recept
Amióta megjelent a piacon a fodros kel, nem múlik el úgy szombat, hogy ne hoznék haza egy gyönyörű csokrot belőle. Persze igyekszem mindig valami újat kitalálni.